La noi este traditie,ca in noaptea de Anul NOu sa avem piftie pe masa!Masa frumoasa si imbelsugata va doresc!
Pregatim un vas mare,in care sa incapa ciolanul intreg (eu am folosit un vas de tuci) si-l acoperim cu apa.
Apoi adaugam sarea,piperul si foile de dafin.Lasam totul la fiert,iar cand carnea este fiarta la jumatate adaugam legumele taiate in bucati.Lasam sa fiarba in continuare(nu se adauga apa,pentru ca nu vor mai inchega) pana ce legumele s-au fiert iar carnea se desprinde de pe os.Intre timp curatam usturoiul si-l pisam pentru a-l adauga in zeama de piftie dupa ce am oprit focul.
Amestecam usor pentru a se cuprinde toate aromele,scoatem ciolanul si curatam carnea de pe el pregatind vasele in care vom lasa piftia la inchegat.Toata zeama se trece prin strecuratoare si se va distribui in vase, peste carne.Lasam la inchegat.
POFTA BUNA SI AN NOU CU BUCURII!!!!!!