Se spala rosiile si se taie cate un capac pe partea superioara, apoi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.
Branza se da prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana.
Se umple fiecare rosie cu compozitia de branza, se taie fasii de ardei gras din care se fac manerele cosuletelor,...
Se fierbe oul si se taie cubulete mici, iar painea se prajeste.
Cascavalul se da pe razatoare si legumele se toaca marunt.
Se amesteca toate ingredientele cu crema de branza si un praf de sare.
Se serveste pe feliile de paine prajita.
Pofta buna !
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si piperul si se toarna peste laptele caldut amestecat cu ouale batute.
Se toaca patrunjelul, se taie ardeiul cubulete, la fel si salamul si se adauga in aluat.
In vasul Zepter se aseaza hartia de copt si se toarna aluatul pentru tarta.
Deasupra...
Se bat ouale intr-un bol si se adauga sare dupa gust.
Feliile de paine se trec prin ou si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Se prajesc pe ambele parti, cand sunt gata se scot pe un servetel din hartie pentru a absorbii surplusul de ulei.
Se feliaza cascavalul si salamul si...
Se curata cartofii si se spala.
Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici.
Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat este necesar sa acopere bine cartofii la prajit.
Cartofii se condimenteaza dupa gust si se pun...
Se sparg ouale intr-un bol si se bat bine, dupa care se adauga sarea dupa gust.
Se unge tigaia cu unt si se pun ouale.
Dupa ce s-a rumenit pe o parte, se intoarce cu grija si pe cealalta parte.
Pofta buna !
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.
Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul.
Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Pe masa de lucru presarata cu...
Se zdrobeste branza si se amesteca cu un galbenus de ou si coaja de lamaie. Aceasta umplutura se intinde pe toata suprafata foii de aluat (dupa ce acesta a fost decongelat la temperatura camerei) se ruleaza, se lipesc capetele si se preseaza usor.
Se unge cu un galbenus de ou si se...
Se framanta aluatul pentru pizza :
se cerne faina intr-un castron, separat se amesteca cubul de drojdie cu sarea si putin zahar si se adauga peste faina.
Se adauga apa calduta si se framanta bine impreuna cu uleiul, dupa care se da la frigider pentru 20-30 min.
Intre timp se...
Ouale spalate, fierte si racite le-am decojit si taiat pe lung in doua parti egale.
Intr-un castron am pus galbenusurile impreuna cu putina branza maruntita, o lingurita de unt la temperatura camerei, putin iaurt si putin mustar. Toate acestea le-am amesteca bine pana ce au devint o pasta.
Cu...
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.
Se adauga oul si laptele caldut si se framanta bine bine cu uleiul.
Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Pe masa de lucru presarata cu faina, se...
Se curata cartofii si se feliaza la dimensiunile dorite. Ceapa se taie rondele sau solzisori, iar ardeiul se taie fasii subtiri. In tava se pune uleiul si se tapeteaza cu putin pesmet dupa care se aseaza cartofii, ceapa si ardeiul gras. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru...
Se curata/spala ceapa, usturoiul si patrunjelul si se toaca marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu legumele, oul, sarea si faina.
Se unge o tava cu putin ulei (unt) se formeaza chiftelutele de marimea dorita si se da la...
Se amesteca carnea de pui cu sare, si se taie cascavalul felii, in forma patrata.
Se i-a putina faina in palme si se modeleaza carnea de pui peste fiecare bucatica de cascaval.
Se da apoi fiecare crocheta, prin oul batut, lapte si pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se servesc ca...
Cosulete de Paste
Se spala rosiile si se taie cate un capac pe partea superioara, apoi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Branza se da prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana. Se umple fiecare rosie cu compozitia de branza, se taie fasii de ardei gras din care se fac manerele cosuletelor,...
Tartine cu Ceva Fin
Se fierbe oul si se taie cubulete mici, iar painea se prajeste. Cascavalul se da pe razatoare si legumele se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele cu crema de branza si un praf de sare. Se serveste pe feliile de paine prajita. Pofta buna !
Tarta aperitiv in vas Zepter
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si piperul si se toarna peste laptele caldut amestecat cu ouale batute. Se toaca patrunjelul, se taie ardeiul cubulete, la fel si salamul si se adauga in aluat. In vasul Zepter se aseaza hartia de copt si se toarna aluatul pentru tarta. Deasupra...
Friganele - Mic Dejun
Se bat ouale intr-un bol si se adauga sare dupa gust. Feliile de paine se trec prin ou si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc pe ambele parti, cand sunt gata se scot pe un servetel din hartie pentru a absorbii surplusul de ulei. Se feliaza cascavalul si salamul si...
Cartofi noi in untura (cu snitel de pui)
Se curata cartofii si se spala. Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici. Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat este necesar sa acopere bine cartofii la prajit. Cartofii se condimenteaza dupa gust si se pun...
Omleta
Se sparg ouale intr-un bol si se bat bine, dupa care se adauga sarea dupa gust. Se unge tigaia cu unt si se pun ouale. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, se intoarce cu grija si pe cealalta parte. Pofta buna !
Carnaciori in aluat
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul. Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul. Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul. Pe masa de lucru presarata cu...
Minipateuri cu branza
Se zdrobeste branza si se amesteca cu un galbenus de ou si coaja de lamaie. Aceasta umplutura se intinde pe toata suprafata foii de aluat (dupa ce acesta a fost decongelat la temperatura camerei) se ruleaza, se lipesc capetele si se preseaza usor. Se unge cu un galbenus de ou si se...
Pizza
Se framanta aluatul pentru pizza : se cerne faina intr-un castron, separat se amesteca cubul de drojdie cu sarea si putin zahar si se adauga peste faina. Se adauga apa calduta si se framanta bine impreuna cu uleiul, dupa care se da la frigider pentru 20-30 min. Intre timp se...
Oua umplute - Soricei
Ouale spalate, fierte si racite le-am decojit si taiat pe lung in doua parti egale. Intr-un castron am pus galbenusurile impreuna cu putina branza maruntita, o lingurita de unt la temperatura camerei, putin iaurt si putin mustar. Toate acestea le-am amesteca bine pana ce au devint o pasta. Cu...
Cremwursti in aluat si chifle
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul. Se adauga oul si laptele caldut si se framanta bine bine cu uleiul. Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul. Pe masa de lucru presarata cu faina, se...
Cartofi la cuptor cu carnaciori
Se curata cartofii si se feliaza la dimensiunile dorite. Ceapa se taie rondele sau solzisori, iar ardeiul se taie fasii subtiri. In tava se pune uleiul si se tapeteaza cu putin pesmet dupa care se aseaza cartofii, ceapa si ardeiul gras. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru...
Chiftelute de pui la cuptor
Se curata/spala ceapa, usturoiul si patrunjelul si se toaca marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu legumele, oul, sarea si faina. Se unge o tava cu putin ulei (unt) se formeaza chiftelutele de marimea dorita si se da la...
Crochete de pui cu cascaval
Se amesteca carnea de pui cu sare, si se taie cascavalul felii, in forma patrata. Se i-a putina faina in palme si se modeleaza carnea de pui peste fiecare bucatica de cascaval. Se da apoi fiecare crocheta, prin oul batut, lapte si pesmet si se prajesc in ulei incins. Se servesc ca...