Pizza

de Lorra in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 2904 vizualizari

 

O duminica placuta va doresc si... o invitatie la pizza !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 25 gr. drojdie
  • 250 ml. apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 ml. ulei (pt. framantat)
  • 250 gr. cascaval
  • sunca presata
  • salam
  • 200 gr. masline
  • o rosie
  • un ardei gras
  • o lingurita oregano
  • 4 linguri ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se framanta aluatul pentru pizza :
se cerne faina intr-un castron, separat se amesteca cubul de drojdie cu sarea si putin zahar si se adauga peste faina.
 Se adauga apa calduta si se framanta bine impreuna cu uleiul, dupa care se da la frigider pentru 20-30 min.

 Intre timp se curata maslinele de samburi, sunca si ardeiul se taie in fasii, rosia si salamul se feliaza iar cascavalul se da pe razatoare.

 In tava in care s-a pus hartie de copt, se aseaza blatul de pizza cu marginile mai groase .
 Se unge cu ketchup, se presara putin oregano, apoi cascavalul, salamul, sunca, ardeiul, maslinele si rosiile, iar la final se mai pune putin cascaval si oregano.

 Se baga in cuptorul deja incins, si se lasa 15-20 min. la foc potrivit.
 Se scoate, se feliaza si se serveste calda cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive pizza