Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete / Dulciuri

Prajitura "Tavalita"

In Prajituri la 28 Apr 2010

Ingredientele uscate se amesteca,la fel si ingredientele lichide,apoi peste ingredientele lichide se adauga treptat cele uscate pana rezulta o compozitie omogena. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava sa fie putin mai mica decat cea de la aragaz) si se coace aprox 35 min pana...

Tarta cu ciocolata

In Prajituri la 27 Apr 2010

Foietajul se lasa la decongelat,se intinde putin si se tapeteaza o forma de tarta cu el(forma se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt) si in mijloc se decupeaza hartie de copt pe care se pun boabe de fasole.Se da la cuptor(dedesubt se pune un vas cu apa)si se lasa 30-40 min...

Trandafiri cu mere

In Prajituri la 27 Apr 2010

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri.Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant...

Tort padurea neagra la pahar

In Torturi la 27 Apr 2010

blatul de rulada :Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.Si...

Desert cu capsuni

In Prajituri la 18 Apr 2010

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa rece.Jumatate din cantitatea de capsuni se zdrobeste cu blenderul,se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Gelatina o dizolvam la bain marie sau la MW(nu fierbeti) si o turnam peste iaurt. La compozitia de iaurt se adauga frisca batuta si...

Tort cu mousse de ness

In Torturi la 17 Apr 2010

blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf...

Desert rulada turceasca

In Prajituri la 17 Apr 2010

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Fierbem la foc...

Tiramisu reţeta adaptata

In Prajituri la 13 Apr 2010

Tiramisu reţeta adaptata crema: Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul.Galbenusurile seamesteca cu amidonul pana incorporam tot amidonul.Cand laptele a fiert luam cateva linguri din acesta si punem peste compozitia de ou cu amidon,amestecand incontinuu.compozitia rezultata se...

Chec cu banane

In Prajituri la 12 Apr 2010

Ouale se mixeaza cu un praf de sare , pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit. Bananele se paseaza si se incorporeaza in crema de oua , impreuna cu esenta de vanilie.La sfarsit...

Chec cu nuci (de post)

In Prajituri la 12 Apr 2010

Amestecam faina,zaharul,praful de copt peste care turnam apa,uleiul si la final cacaoa.La compozitie adaugam dulceata/gemul(de orice fel). Ungem tava cu margarina,pe fundul ei punem mieji de nuca usor prajiti intr-o tigaie de teflon fara adaos de grasime si turnam compozitia. Se baga...

Profiterol

In Prajituri la 10 Apr 2010

GOGOSELE: Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua). Se...

Tort rapid

In Torturi la 10 Apr 2010

BLAT:  ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste.In compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza.Compozitia se toarna intr-o forma de tort(26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor 25-30 min(la inceput foc iute pt...

Pasca cu branza

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar. L-am lasat la crescut in jur de 15 minute,intr-un loc caldut.Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas,cu o...

Tort Magic Moments

In Torturi la 6 Apr 2010

BLATUL: Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta de lamaie  pana la onsistenta unei creme.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,apoi se cern peste crema de ou.Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de...

Fursecuri arabesti

In Prajituri la 27 Mar 2010

Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare nici moale, astfel incat sa se poata modela. Cu mainile unse cu putin ulei se modeleaza bilute ...

Coupelle cu crema

In Prajituri la 23 Mar 2010

Am mixat bine untul si zaharul ,am pus faina ,cacao ,sare si albusul asa nebatut ,am amestecat pana a devenit o compozitie cremoasa. Pe hartia de copt se traseaza doua cercuri de 12 cm diam si se pune din compozitie cate o lg care se intinde cat cercul facut ,se dau la cuptor 5 minute ,se...

Ghoriba (fursecuri Maroc)

In Prajituri la 23 Mar 2010

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si  turnam peste crema de oua . Adaugam faina amestecata cu praful de copt si...

Budinca de paste cu branza dulce

In Prajituri la 20 Mar 2010

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Branza se amesteca cu ouale batute,zaharul,stafidele,esenta,zaharul vanilat.Cand au fiert pastele se trec pe sub un jet de apa rece si se amesteca cu ,compozitia de branza,se amesteca usor si se pun intr-o tava unsa cu unt.Se dau la cuptor...

Muffins a la LauraS

In Prajituri la 15 Mar 2010

Cuptorul se incinge la 170 grade C. Se pun hartiutele speciale in formele de muffins. Se freaca ouale cu zaharul pina ce zaharul sa topit. Se adauga uleiul, gemul, laptele si faina ametecata cu cacaoa si praful de copt. Totul se mixeaza bine si se pun cate 2 linguri din compozitie in fiecare...

Tort cu mousse de caramel

In Torturi la 13 Mar 2010

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, dupa care incet incet le incorporam in bezea.Faina o amestecam cu...

Tarta cu branza si cafea

In Prajituri la 8 Mar 2010

Se spala lamaia cu apa fierbinte,se sterge,se rade coaja si se stoarce sucul.Se incinge cuptorul.Se separa ouale.Se bate untul cu zaharul;se adauga galbenusurile,sucul si coaja de lamaie.Se inglobeaza branza,grisul,praful de budinca.Se adauga albusurile batute spuma si se omogenizeaza.Se separa...

Pancakes cu iaurt

In Dulciuri la 8 Mar 2010

Amestecam faina cu zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol amestecam galbenusul cu iaurtul si lingura de ulei. Adaugam treptat faina si amestecam.la sfarsit adaugam albusul batut spuma. Ungem cu putin ulei o tigaie si punem cu polonicul cate o clatita de 10-12 cm...

Muffins cu portocale

In Prajituri la 7 Mar 2010

Margarina se topeste apoi se lasa la racit.Portocala se spala bine cu apa calda apoi se rade coaja si se stoarce sucul. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile, se amesteca si se adauga si untul topit, coaja si sucul de portocala, laptele si praful...

PRAJITURA FRAGEDA CU MERE

In Prajituri la 6 Mar 2010

Pentru foi avem nevoie de: Intr-un castron maream pus  faina cu untul partial topit si am amestecat(cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si...

Mousse de banane

In Prajituri la 2 Mar 2010

Bananele le-am rupt bucati,am pus peste ele sucul de lamaie sa nu se oxideze,zaharul si am bagat blenderul aprox 2 min.Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece si am lasat-o pana s-a umflat,apoi am pus-o pe baie de aburi sa se dizolve(sa nu fiarba ca isi pierde proprietatile).Am...

Tiramisu reţetă adaptata

In Prajituri la 28 Feb 2010

Tiramisu reţetă adaptata Am amestecat praful de crema cu laptele si am mixat pana a devenit o crema groasa.In fiecare pahar am rupt cate un piscot,am pus cate 2 linguri de cafea peste ele,2 linguri de crema,apoi un alt strat de piscot insiropat,2 linguri de crema si am ornat cu cacao.Se lasa...

Gogosi aromate(de post)

In Prajituri la 28 Feb 2010

Se dizolva drojdia in putina apa calduta cu o lingurita de zahar.Intr-un castron mare se pune apa calduta,uleiul,zaharul si aromele si se amesteca pana se topeste zaharul.Peste compozitie se pune drojdia dizolvata si se adauga faina in ploaie pana devine un aluat elastic(nu prea tare).Se lasa la...

Diplomat la pahar cu kiwi si portocale

In Torturi la 25 Feb 2010

Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic si am batut frisca.In fiecare pahar am faramitat cate un piscot peste care am pus 2 linguri de suc natural de porocala,apo crema,fructele taiate bucatele,piscot insiropat,crema,fructe,frisca si am ornat cu felii de kiwi si portocale.Daca aveti...

Negresa cu nuci(de post)

In Prajituri la 22 Feb 2010

Intr-un castron mare se amesteca zaharul,uleiul,coaja de lamaie,zaharul vanilat,gemul si apa pana devine o compozitie omogena.Apoi adaugam in ploaie faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. La compozitie punem si nucile taiate bucati mai marisoare(eu am avut macinata,dar pt un...

Choux a la creme

In Prajituri la 20 Feb 2010

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua). Se pun ouale intregi,...

Afisate 211 - 240 din 261 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]