Choux a la creme

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Feb 2010 | 5614 vizualizari

 

Reteta este de la teo.Am folosit-o de multe ori si este f buna!

 

INGREDIENTE

  • - 250ml de apa
  • - 150g faina
  • - 100ml ulei
  • - 4 oua
  • - un varf de cutit de sare
  • -1 plic crema pentru prajituri
  • -250 ml frisca lichida
  • -250 ml lapte
  • -1 compot de visine/cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).
Se pun ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava.

Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!!

Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic,frisca se bate tare si se umplu gogoselele,dupa le taiem cate un capacel.Se pune mai intai crema,apoi frisca,cate 2 visine din compot si capacelul.Le-am pudrat cu zahar.Sunt delicioase!

    POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita