Reteta de preparare a papanasilor
Am batut ouale,am adaugat branza,bicarbonatul stins,sarea,zaharul vanilat si am omogenizat.Am pus si faina pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini si care poate fi modelat.Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai...
Gutuile se taie cubulete.In cratita in care urmeaza sa se faca dulceata se pune zaharul si apa la foc pana se leag,apoi se adauga gutuile taiate cubulete si se lasa la foc pana fierb.Cand au fiert se pun in borcane si se pun in camara
Intr-o cratita se pun gutuile rase,zaharul si apa si se pun pe foc(nu am facut sirop inainte) la flacara potrivita amestecand din cand in cand.Peste aprox 1 h am adaugat si lamaia taiata felii si am lasat la fiert pana a scazut sosul.Se pune in borcane si se da o jumatate de ora la cuptor.
Se amesteca ouala cu zaharul si uleiul, apoi se adauga treptat lapte, faina, apa minerala, coaja rasa de lamaie, pana rezulta un aluat nu foarte gros.
Se prajesc clatitele intr-o tigaie de teflon.Se umplu cu dulceata, budinca, crema de ciocolata, branza dulce, etc.puteti sa le faceti cu...
Se face un aluat de clatite un pic mai gros.
Fructele se curata , se taie felii nu foarte subtiri , se dau prin aluat si se prajesc in ulei.
Cand sunt inca calde se presara deasupra zahar vaniliat.
Eu am servit cu sirop de visine si sos caramel
Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat. Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam...
Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.
Se amesteca cu maiaua si...
Foile:
batem albusurile spuma,apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste.Nucile le amestecam cu faina si le adaugam la compozitia de albus,amestecand usor cu o lingura.Impartim compozitia in 3 parti egale.Decupam o hartie de copt dupa forma de tort si o punem pe baza...
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema albicioasa.
Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao.
Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao.
Se coace...
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga laptele si apoi faina in ploaie(amestecata cu praf de copt).Peste compozitia de galbenus se toarna albusurile batute si se amesteca...
Intr-o cratita se topeste margarina la foc mic,apoi se adauga ouale batute ca pt omleta,amestecand incontinuu sa nu se stranga.Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cand s-a topit zaharul se adauga aromele si apoi nucile si se mai lasa 3-4 min pe foc mic.Se ung foile cu un strat...
BLATUL : Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda.Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade (foc mediu) cca 15-20 minute. Tava sa fie unsa si tapetata cu...
BLAT:
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma,apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana se topeste.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile pe rand in compozitie;cand terminam si cu albusurile renuntam la mixer si folosim o lingura de lemn.In compozitie adaugam...
In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi...
CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie(eu am pus portocala)
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusiurile batute...
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina ( tot asa) , apoi restul ingrendientelor.Se coace intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, 40 de min la foc mic. Eu am pus deasupra zahar pudra. Are un gust pronuntat...
blat: se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se...
Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc foarte mic, fie in bain-marie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat, se adauga apoi untul si zaharul topite si racite, laptele rece, albusurile batute spuma, plus cele 9 linguri de faina....
-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati
-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei
-foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare
-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o...
Am amestecat la cald (pe foc moale) mierea, zaharul si margarina pana s-au omogenizat (doar vreo 4-5 minute), am luat de pe foc si am adaugat oualele pe rand, cand compozitia era doar calduta, apoi am adaugat faina si bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de suc de lamaie, apoi am...
Mod de preparare: blat se bat albusurile spuma , se adauga pe rand zaharul si se bat pana se topeste, se pun galbenusurile unul cate unul se amesteca bine cu mixerul apoi renuntam la el si punem la treaba lingura de lemn.Se adauga...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Am batut ouale,am adaugat branza,bicarbonatul stins,sarea,zaharul vanilat si am omogenizat.Am pus si faina pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini si care poate fi modelat.Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai...
Dulceata de gutui
Gutuile se taie cubulete.In cratita in care urmeaza sa se faca dulceata se pune zaharul si apa la foc pana se leag,apoi se adauga gutuile taiate cubulete si se lasa la foc pana fierb.Cand au fiert se pun in borcane si se pun in camara
Dulceata de gutui rase
Intr-o cratita se pun gutuile rase,zaharul si apa si se pun pe foc(nu am facut sirop inainte) la flacara potrivita amestecand din cand in cand.Peste aprox 1 h am adaugat si lamaia taiata felii si am lasat la fiert pana a scazut sosul.Se pune in borcane si se da o jumatate de ora la cuptor.
Clatite
Se amesteca ouala cu zaharul si uleiul, apoi se adauga treptat lapte, faina, apa minerala, coaja rasa de lamaie, pana rezulta un aluat nu foarte gros. Se prajesc clatitele intr-o tigaie de teflon.Se umplu cu dulceata, budinca, crema de ciocolata, branza dulce, etc.puteti sa le faceti cu...
Mere in aluat
Se face un aluat de clatite un pic mai gros. Fructele se curata , se taie felii nu foarte subtiri , se dau prin aluat si se prajesc in ulei. Cand sunt inca calde se presara deasupra zahar vaniliat. Eu am servit cu sirop de visine si sos caramel
Tort cu mousse de ciocolata si nuci
Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat. Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam...
Gogosi pufoase si aromate
Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra. Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu maiaua si...
Tort egiptean
Foile: batem albusurile spuma,apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste.Nucile le amestecam cu faina si le adaugam la compozitia de albus,amestecand usor cu o lingura.Impartim compozitia in 3 parti egale.Decupam o hartie de copt dupa forma de tort si o punem pe baza...
Rulada cu ananas
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema albicioasa. Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao. Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao. Se coace...
Pancakes (clatite americane)
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga laptele si apoi faina in ploaie(amestecata cu praf de copt).Peste compozitia de galbenus se toarna albusurile batute si se amesteca...
Foi de napolitane umplute
Intr-o cratita se topeste margarina la foc mic,apoi se adauga ouale batute ca pt omleta,amestecand incontinuu sa nu se stranga.Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cand s-a topit zaharul se adauga aromele si apoi nucile si se mai lasa 3-4 min pe foc mic.Se ung foile cu un strat...
Tort cu lapte
BLATUL : Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda.Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade (foc mediu) cca 15-20 minute. Tava sa fie unsa si tapetata cu...
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
BLAT: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma,apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana se topeste.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile pe rand in compozitie;cand terminam si cu albusurile renuntam la mixer si folosim o lingura de lemn.In compozitie adaugam...
tort crema de zahar ars
In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi...
Tort cu fructe
CREMA: -punem laptele la fiert -galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie(eu am pus portocala) -dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin -peste galbenusiurile batute...
Chec din albusuri
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina ( tot asa) , apoi restul ingrendientelor.Se coace intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, 40 de min la foc mic. Eu am pus deasupra zahar pudra. Are un gust pronuntat...
Prajitura tosca
blat: se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se...
Prajitura "Desteapta"
Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc foarte mic, fie in bain-marie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat, se adauga apoi untul si zaharul topite si racite, laptele rece, albusurile batute spuma, plus cele 9 linguri de faina....
Prajitura Alba ca Zapada
-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt -aluatul framnatat se imparte in 3 bucati -se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei -foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare -mixam bine untul + zahar -se amesteca intr-o...
prajitura cu foi si crema de lamaie
Am amestecat la cald (pe foc moale) mierea, zaharul si margarina pana s-au omogenizat (doar vreo 4-5 minute), am luat de pe foc si am adaugat oualele pe rand, cand compozitia era doar calduta, apoi am adaugat faina si bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de suc de lamaie, apoi am...
Tort de mousse de ciocolata
Mod de preparare: blat se bat albusurile spuma , se adauga pe rand zaharul si se bat pana se topeste, se pun galbenusurile unul cate unul se amesteca bine cu mixerul apoi renuntam la el si punem la treaba lingura de lemn.Se adauga...