Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete / Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor

In Prajituri la 17 Feb 2010

Reteta de preparare a papanasilor Am batut ouale,am adaugat branza,bicarbonatul stins,sarea,zaharul vanilat si am omogenizat.Am pus si faina pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini si care poate fi modelat.Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 16 Feb 2010

Gutuile se taie cubulete.In cratita in care urmeaza sa se faca dulceata se pune zaharul si apa la foc pana se leag,apoi se adauga gutuile taiate cubulete si se lasa la foc pana fierb.Cand au fiert se pun in borcane si se pun in camara

Dulceata de gutui rase

In Dulceata / Gem la 16 Feb 2010

Intr-o cratita se pun  gutuile rase,zaharul si apa si se pun pe foc(nu am facut sirop inainte) la flacara potrivita amestecand din cand in cand.Peste aprox 1 h am adaugat si lamaia taiata felii si am lasat la fiert pana a scazut sosul.Se pune in borcane si se da o jumatate de ora la cuptor.

Clatite

In Prajituri la 15 Feb 2010

Se amesteca ouala cu zaharul si uleiul, apoi se adauga treptat lapte, faina, apa minerala, coaja rasa de lamaie, pana rezulta un aluat nu foarte gros. Se prajesc clatitele intr-o tigaie de teflon.Se umplu cu dulceata, budinca, crema de ciocolata, branza dulce, etc.puteti sa le faceti cu...

Mere in aluat

In Prajituri la 14 Feb 2010

Se face un aluat de clatite un pic mai gros. Fructele se curata , se taie felii nu foarte subtiri , se dau prin aluat si se prajesc in ulei. Cand sunt inca calde se presara deasupra zahar vaniliat. Eu am servit cu sirop de visine si sos caramel

Tort cu mousse de ciocolata si nuci

In Torturi la 14 Feb 2010

Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat. Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam...

Gogosi pufoase si aromate

In Prajituri la 7 Feb 2010

Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra. Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu maiaua si...

Tort egiptean

In Torturi la 7 Feb 2010

Foile: batem albusurile spuma,apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste.Nucile le amestecam cu faina si le adaugam la compozitia de albus,amestecand usor cu o lingura.Impartim compozitia in 3 parti egale.Decupam o hartie de copt dupa forma de tort si o punem pe baza...

Rulada cu ananas

In Prajituri la 4 Feb 2010

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema albicioasa. Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao. Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao. Se coace...

Pancakes (clatite americane)

In Prajituri la 4 Feb 2010

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga laptele si apoi faina in ploaie(amestecata cu praf de copt).Peste compozitia de galbenus se toarna albusurile batute si se amesteca...

Foi de napolitane umplute

In Prajituri la 2 Feb 2010

Intr-o cratita se topeste margarina la foc mic,apoi se adauga ouale batute ca pt omleta,amestecand incontinuu sa nu se stranga.Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cand s-a topit zaharul se adauga aromele si apoi nucile si se mai lasa 3-4 min pe foc mic.Se ung foile cu un strat...

Tort cu lapte

In Torturi la 1 Feb 2010

BLATUL :  Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda.Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade (foc mediu) cca 15-20 minute. Tava sa fie unsa si tapetata cu...

Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

In Torturi la 1 Feb 2010

BLAT: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma,apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana se topeste.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile pe rand in compozitie;cand terminam si cu albusurile renuntam la mixer si folosim o lingura de lemn.In compozitie adaugam...

tort crema de zahar ars

In Torturi la 1 Feb 2010

In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi...

Tort cu fructe

In Torturi la 1 Feb 2010

CREMA: -punem laptele la fiert -galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie(eu am pus portocala) -dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin -peste galbenusiurile batute...

Chec din albusuri

In Prajituri la 1 Feb 2010

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina ( tot asa) , apoi restul ingrendientelor.Se coace intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, 40 de min la foc mic. Eu am pus deasupra zahar pudra. Are un gust pronuntat...

Prajitura tosca

In Prajituri la 1 Feb 2010

blat: se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se...

Prajitura "Desteapta"

In Prajituri la 1 Feb 2010

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc foarte mic, fie in bain-marie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat, se adauga apoi untul si zaharul topite si racite, laptele rece, albusurile batute spuma, plus cele 9 linguri de faina....

Prajitura Alba ca Zapada

In Dulciuri la 1 Feb 2010

-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt -aluatul framnatat se imparte in 3 bucati -se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei -foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare   -mixam bine untul + zahar -se amesteca intr-o...

prajitura cu foi si crema de lamaie

In Prajituri la 1 Feb 2010

Am amestecat la cald (pe foc moale) mierea, zaharul si  margarina pana s-au omogenizat (doar vreo 4-5 minute), am luat de pe foc si am adaugat oualele pe rand, cand compozitia era doar calduta, apoi am adaugat faina si bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de suc de lamaie, apoi am...

Tort de mousse de ciocolata

In Torturi la 1 Feb 2010

Mod de preparare: blat se bat albusurile spuma , se adauga pe rand zaharul si se bat pana se topeste, se pun galbenusurile unul cate unul se amesteca bine cu mixerul apoi renuntam la el si punem la treaba lingura de lemn.Se adauga...

Afisate 241 - 261 din 261 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]