Ghoriba (fursecuri Maroc)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 23 Mar 2010 | 4556 vizualizari

 

sursele:miha si laura adamache

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 40 ml ulei
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghoriba (fursecuri Maroc):

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.
Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si  turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora.
Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghoriba (fursecuri Maroc)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura scoarta de copac