Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete

Tarta Tatin(de post)

In Prajituri la 19 Noi 2010

Merele se curata de coaja,se scot cotoarele,se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.Merele se aseaza in forma de floare intr-o forma de tarta unsa cu margarina Zaharul se amesteca cu scortisoara si se presara peste mere.Untul se taie cubulete mici si se pun deasupra,peste...

Pilaf de orez cu praz(de post)

In Mancaruri de post la 19 Noi 2010

Ardeiul se toaca marunt;prazul se taie bastonase. Intr-o tigaie adanca se pun 3 linguri de ulei si se calesc ardeiul si prazul pana se inmoaie putin,apoi se adauga orezul spalat,delikatul si 2 cani de apa sau mai mult. Se firbe pe foc mic pana prazul este moale si orezul fiert(daca mai...

Bors de legume

In Ciorbe la 18 Noi 2010

Ceapa se toaca marunt,prajul rondele,morcovul si ardeii cubulete si se pun in 2-3 linguri de ulei la calit. Cand se inmoaie putin legumele se pune fasolea si varza taiata julien,se mai calesc impreuna 5 min,apoi se toarna apa calda si se da intr-un clocot. Se adauga cartofii taiati...

Tiramisu reţetă rapida

In Prajituri la 13 Noi 2010

Tiramisu reţetă rapida Intr-un vas inalt se pune laptele,frisca si praful de tiramisu si se mixeaza cateva minute pana se intareste.Cafeaua tare indulcita se pune intr-un castron.3 piscoturi se trec prin cafea si se pun intr-un pahar pe verticalaIn fundul paharului se pune o jumatate de...

Bors de praz

In Supe/Ciorbe la 13 Noi 2010

Prazul se taie rondele(partea alba),legumele cubulete sau cum doriri si se pun la fiert.Dupa cateva clocote se adauga si orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand au fiert legumele si orezul se  adauga bors magic dupa gust si se mai feierbe 10 minute.Se potriveste de sare si...

Tocanita de porc pe pat de orez

In Porc la 13 Noi 2010

Carnea se taie cubulete si se rumeneste in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt,foaia de dafin,coaja de lamaie si ardeii taiati fasii mai mari.Se calesc impreuna cateva minute,apoi se stinge cu vinul si se lasa la foc mic pana se evapora,se adauga maslinele si apa.Se acopera cu un capac...

Tocanita munteneasca cu carne de porc

In Porc la 12 Noi 2010

Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se rumeneste in 2-3 linguri de ulei. Morcovul se taie cubulete,ardeii felii,ceapa se toaca marunt,ciupercile se curata,se spala si se taie felii.Se adauga legumele si se tin pe foc mediu 5-7 min pana se inmoaie putin,apoi se acopera cu apa si se...

Painici in tigaie cu ceapa verde si bacon

In Piine la 10 Noi 2010

Faina se pune intr-un vas incapator si se amesteca cu sarea.Se face o groapa in mijloc si se adauga apa treptat pana se formeaza un aluat neted si elastic.Se framanta 5 min.Un vas se unge cu ulei si se pune bila de aluat.Se lasa sa se odihneasca 30 de min. Ceapa se taie rondele si baconul...

Supa-crema de ciuperci

In Supe la 6 Noi 2010

 1. Ciupercile se curata,se spala si se toaca. 2. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile si se calesc si ele. 3. Se adauga ardeiul tocat si morcovul.Se acopera cu cateva cani de apa calda si se lasa sa fiarba.Daca mai este nevoie se adauga apa.Se...

Amandine II

In Prajituri la 6 Noi 2010

1 Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina sau cu...

Briose cu Finetti si ness

In Prajituri la 5 Noi 2010

Se mixeaza zaharul,untul partial topit si ouale.Se adauga lapte si se omogenizeaza,apoi finetti.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,ness-ul si nuca tocata si se omogenizeaza. Compozitia se toarna in forme de briose tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor pana...

Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie

In Pui la 5 Noi 2010

Cum se prepara Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie Galustele: Oul se bate cu sare si piper si cu 2 linguri de apa rece,apoi se adauga treptat faina pana se formeaza un aluat nelipicios,ca cel de paste fainoase.Aluatul se aplatizeaza cu palma si se rup...

Waffe cu pere caramelizate

In Prajituri la 4 Noi 2010

Aluat: ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga untul topit si laptele.Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.Se pune un polonic din compozitie in forma de Waffe si se coc aprox 5 min. Pere caramelizate: zaharul brun se pune intr-o cratita si se topeste,apoi...

Ciorbita dreasa cu smantana

In Ciorbe la 4 Noi 2010

Carnea se spala si se pune intr-o oala cu apa la fiert;se ia spuma din cand in cand!Zarzavatul se toaca si se adauga la ciorba,lasandu-se sa fiarba.Se adauga borsul.Galbenusurile se amesteca cu smantana si se omogenizeaza.Focul se da la minim si se toarna amestecul in oala,amestecand energic!...

Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat

In Porc la 2 Noi 2010

Cum se prepara Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat Cotletul se condimenteaza si si rumeneste in cateva linguri de ulei, pe ambele parti(aprox15 min). Intr-o cratita se pun ceapa tocata marunt si cateii de usturoi tocati impreuna cu 2-3...

Cartofi in straturi

In Porc la 30 Oct 2010

Cartofii se fierb in coaja,apoi se decojesc si se taie felii potrivit de groase.Carnatul se taie felii si se rumeneste in 2 linguri de ulei.Ouale fierte se taie felii.O tava(eu am folosit una de chec)se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Se aseaza un rand de cartofi,se condimenteaza si peste...

Supa de pui cu orez

In Supe la 30 Oct 2010

Pieptul de pui se taie bucati si se fierbe in 2 l apa cu delicat,luand spuma care se formeaza.Morcovul se curata si se taie dupa preferinta.Ardeiul se toaca cubulete.Ceapa mare se toaca marunt,iar cea mica se lasa intreaga.Cand pieptul de pui a fiert putin se adauga legumele si se lasa la...

Prajitura cu branza si stafide

In Prajituri la 29 Oct 2010

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma.Punem stafidele la inmuiat in putina apa calduta. Untul partial topit se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si se continua mixarea.Se incorporeaza branza, faina si stafidele scurse. La sfarit se incorporeaza...

Varza murata cu carne

In Porc la 29 Oct 2010

Carnea se taie cubulete si se rumeneste in 2 linguri ulei si se stinge cu 100 ml vin.Se pune capacul si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Se adauga ceapa si se caleaste,apoi ardeiul si se stinge cu 2 cani de apa.Varza scursa se toaca(mai mica sau mai mare,dupa preferinta) si se pune in ceaun impreuna...

Rulada de pui umplut cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Rulada: pieptul se taie pe jumatate,dar nu pana la baza,in asa fel in incat sa obtinem o bucata plata de piept!Se sareaza si se pipereaza.Branza,sare,piper,marar si cascavalul dat pe razatoare se pun in robot si se amesteca pana se formeaza o pasta!Pasta se pune pe o parte a pieptului,in mijloc...

Tocanita multicolora

In Porc la 28 Oct 2010

carnea feliata se sareaza si se pipereaza si se rumeneste in 2 linguri de ulei pe ambele parti.Ceapa tocata marunt,morcovul cubulete si ardeii se pun in cratita peste carne si se inabuse 5 min,apoi se adauga apa,cat sa acopere totul,rosiile tocate si usturoiul. Se pune capacul si se fierbe pana...

Crochete de pui

In Pui la 26 Oct 2010

Mod de preparare: pieptul de pui se taie bucati si se trece prin masina de tocat sau se marunteste la robot.Se adauga usturoiul,sarea si piperul si se omogenizeaza. Se adauga 1 ou si faina si se amesteca bine.Cu mainile unse cu ulei se ia din compozitie si se formeaza crochete.Acestea se...

Salata de cartofi cu ceapa murata

In Salate la 25 Oct 2010

cartofii se curata de coaja,se spala si se pun la fiert taiati cubulete.Cand sunt fierti se scot intr-un bol si se paseaza putin(nu ca la piure),se adauga castravetii cubulete, morcovii murati ,si ceapa taiata marunt si se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper si se adauga...

Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"

In Prajituri la 24 Oct 2010

Blat(3 foi): ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga untul topit si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu fraful de copt si cacao si se amesteca bine avand grija sa nu se formeze cocoloase.Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o...

Ostropel de pui

In Pui la 23 Oct 2010

Puiul se proportioneaza.Ceapa se toaca marunt.Intr-un ceaun se pun bucatile de carne in cateva linguri de ulei si se rumenesc putin,se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie.Peste ceapa se adauga faina si se amesteca energic turnand si cate putina apa.Se completeaza cu apa pana se acopera...

Negresa cu glazura din batoane "mars"

In Prajituri la 23 Oct 2010

Blat: ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga untul partial topit si se amesteca bine,apoi laptele si ciocolata topita.Cacaua se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza in compozitie avand grija sa nu se formeze cocoloase.Compozitia se toarna intr-o tava...

Cartofi aurii cu rulada de pui

In Pui la 17 Oct 2010

Cartofii se curata si se pun intregi la fiert.Se lasa la fiert pana intra furculita in ei(nu foarte bine). Pieptul de pui se taie in 2 si fiecare bucata pe jumatate dar nu pana la baza.Se bate fiecare bucata pusa inre folie alimentara pana se subtiaza,dar sa nu se rupa.Bucatile se sareaza si...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 17 Oct 2010

Pieptul de pui se pune intr-o oala cu apa la fiert.Cand fierbe se ia spuma si se scoate pieptul de pui,care se taie bucati.Ceapa se toaca marunt,ardeiul si morcovul cubulete si se pun toate in oala inclusiv carnea.Cand au fiert legumele se adauga delikat .Smantana la temperatura camerei se...

Pizza speciala

In Pizza la 17 Oct 2010

Aluatul de pizza se imparte in 3 si se intinde o foaie subtire.Se unge cu sos de rosii.Pieptul de pui se taie bucatele,se condimenteaza si se rumeneste in putin ulei. Foaia de blat se imparte in sase felii cu un cutit,nu de tot,doar facem semn.Pe o felie punem felii de carnati,pe urmatoarea...

Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii

In Pui la 16 Oct 2010

1. Cartofii se curata,se spala si se taie in cubulete.Se fierb in apa cu sare pana intra furculita in ei.Se paseaza impreuna cu untul si condimentele,apoi se adauga branza/cascavalul ras si oul,sare si piper si se amesteca bine.Intr-o tava unsa cu grasime se aseaza perisoarele formate din...

Afisate 241 - 270 din 517 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]