Merele se curata de coaja,se scot cotoarele,se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.Merele se aseaza in forma de floare intr-o forma de tarta unsa cu margarina
Zaharul se amesteca cu scortisoara si se presara peste mere.Untul se taie cubulete mici si se pun deasupra,peste...
Ardeiul se toaca marunt;prazul se taie bastonase.
Intr-o tigaie adanca se pun 3 linguri de ulei si se calesc ardeiul si prazul pana se inmoaie putin,apoi se adauga orezul spalat,delikatul si 2 cani de apa sau mai mult.
Se firbe pe foc mic pana prazul este moale si orezul fiert(daca mai...
Ceapa se toaca marunt,prajul rondele,morcovul si ardeii cubulete si se pun in 2-3 linguri de ulei la calit.
Cand se inmoaie putin legumele se pune fasolea si varza taiata julien,se mai calesc impreuna 5 min,apoi se toarna apa calda si se da intr-un clocot. Se adauga cartofii taiati...
Tiramisu reţetă rapida
Intr-un vas inalt se pune laptele,frisca si praful de tiramisu si se mixeaza cateva minute pana se intareste.Cafeaua tare indulcita se pune intr-un castron.3 piscoturi se trec prin cafea si se pun intr-un pahar pe verticalaIn fundul paharului se pune o jumatate de...
Prazul se taie rondele(partea alba),legumele cubulete sau cum doriri si se pun la fiert.Dupa cateva clocote se adauga si orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand au fiert legumele si orezul se adauga bors magic dupa gust si se mai feierbe 10 minute.Se potriveste de sare si...
Carnea se taie cubulete si se rumeneste in putin ulei.
Se adauga ceapa tocata marunt,foaia de dafin,coaja de lamaie si ardeii taiati fasii mai mari.Se calesc impreuna cateva minute,apoi se stinge cu vinul si se lasa la foc mic pana se evapora,se adauga maslinele si apa.Se acopera cu un capac...
Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se rumeneste in 2-3 linguri de ulei.
Morcovul se taie cubulete,ardeii felii,ceapa se toaca marunt,ciupercile se curata,se spala si se taie felii.Se adauga legumele si se tin pe foc mediu 5-7 min pana se inmoaie putin,apoi se acopera cu apa si se...
Faina se pune intr-un vas incapator si se amesteca cu sarea.Se face o groapa in mijloc si se adauga apa treptat pana se formeaza un aluat neted si elastic.Se framanta 5 min.Un vas se unge cu ulei si se pune bila de aluat.Se lasa sa se odihneasca 30 de min.
Ceapa se taie rondele si baconul...
1. Ciupercile se curata,se spala si se toaca. 2. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile si se calesc si ele. 3. Se adauga ardeiul tocat si morcovul.Se acopera cu cateva cani de apa calda si se lasa sa fiarba.Daca mai este nevoie se adauga apa.Se...
1 Blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina sau cu...
Se mixeaza zaharul,untul partial topit si ouale.Se adauga lapte si se omogenizeaza,apoi finetti.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,ness-ul si nuca tocata si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna in forme de briose tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor pana...
Cum se prepara Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie
Galustele:
Oul se bate cu sare si piper si cu 2 linguri de apa rece,apoi se adauga treptat faina pana se formeaza un aluat nelipicios,ca cel de paste fainoase.Aluatul se aplatizeaza cu palma si se rup...
Aluat: ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga untul topit si laptele.Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.Se pune un polonic din compozitie in forma de Waffe si se coc aprox 5 min.
Pere caramelizate: zaharul brun se pune intr-o cratita si se topeste,apoi...
Carnea se spala si se pune intr-o oala cu apa la fiert;se ia spuma din cand in cand!Zarzavatul se toaca si se adauga la ciorba,lasandu-se sa fiarba.Se adauga borsul.Galbenusurile se amesteca cu smantana si se omogenizeaza.Focul se da la minim si se toarna amestecul in oala,amestecand energic!...
Cum se prepara Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat
Cotletul se condimenteaza si si rumeneste in cateva linguri de ulei, pe ambele parti(aprox15 min). Intr-o cratita se pun ceapa tocata marunt si cateii de usturoi tocati impreuna cu 2-3...
Cartofii se fierb in coaja,apoi se decojesc si se taie felii potrivit de groase.Carnatul se taie felii si se rumeneste in 2 linguri de ulei.Ouale fierte se taie felii.O tava(eu am folosit una de chec)se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Se aseaza un rand de cartofi,se condimenteaza si peste...
Pieptul de pui se taie bucati si se fierbe in 2 l apa cu delicat,luand spuma care se formeaza.Morcovul se curata si se taie dupa preferinta.Ardeiul se toaca cubulete.Ceapa mare se toaca marunt,iar cea mica se lasa intreaga.Cand pieptul de pui a fiert putin se adauga legumele si se lasa la...
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma.Punem stafidele la inmuiat in putina apa calduta.
Untul partial topit se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si se continua mixarea.Se incorporeaza branza, faina si stafidele scurse. La sfarit se incorporeaza...
Carnea se taie cubulete si se rumeneste in 2 linguri ulei si se stinge cu 100 ml vin.Se pune capacul si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Se adauga ceapa si se caleaste,apoi ardeiul si se stinge cu 2 cani de apa.Varza scursa se toaca(mai mica sau mai mare,dupa preferinta) si se pune in ceaun impreuna...
Rulada: pieptul se taie pe jumatate,dar nu pana la baza,in asa fel in incat sa obtinem o bucata plata de piept!Se sareaza si se pipereaza.Branza,sare,piper,marar si cascavalul dat pe razatoare se pun in robot si se amesteca pana se formeaza o pasta!Pasta se pune pe o parte a pieptului,in mijloc...
carnea feliata se sareaza si se pipereaza si se rumeneste in 2 linguri de ulei pe ambele parti.Ceapa tocata marunt,morcovul cubulete si ardeii se pun in cratita peste carne si se inabuse 5 min,apoi se adauga apa,cat sa acopere totul,rosiile tocate si usturoiul.
Se pune capacul si se fierbe pana...
Mod de preparare: pieptul de pui se taie bucati si se trece prin masina de tocat sau se marunteste la robot.Se adauga usturoiul,sarea si piperul si se omogenizeaza.
Se adauga 1 ou si faina si se amesteca bine.Cu mainile unse cu ulei se ia din compozitie si se formeaza crochete.Acestea se...
cartofii se curata de coaja,se spala si se pun la fiert taiati cubulete.Cand sunt fierti se scot intr-un bol si se paseaza putin(nu ca la piure),se adauga castravetii cubulete, morcovii murati ,si ceapa taiata marunt si se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper si se adauga...
Blat(3 foi): ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga untul topit si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu fraful de copt si cacao si se amesteca bine avand grija sa nu se formeze cocoloase.Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o...
Puiul se proportioneaza.Ceapa se toaca marunt.Intr-un ceaun se pun bucatile de carne in cateva linguri de ulei si se rumenesc putin,se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie.Peste ceapa se adauga faina si se amesteca energic turnand si cate putina apa.Se completeaza cu apa pana se acopera...
Blat: ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga untul partial topit si se amesteca bine,apoi laptele si ciocolata topita.Cacaua se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza in compozitie avand grija sa nu se formeze cocoloase.Compozitia se toarna intr-o tava...
Cartofii se curata si se pun intregi la fiert.Se lasa la fiert pana intra furculita in ei(nu foarte bine).
Pieptul de pui se taie in 2 si fiecare bucata pe jumatate dar nu pana la baza.Se bate fiecare bucata pusa inre folie alimentara pana se subtiaza,dar sa nu se rupa.Bucatile se sareaza si...
Pieptul de pui se pune intr-o oala cu apa la fiert.Cand fierbe se ia spuma si se scoate pieptul de pui,care se taie bucati.Ceapa se toaca marunt,ardeiul si morcovul cubulete si se pun toate in oala inclusiv carnea.Cand au fiert legumele se adauga delikat .Smantana la temperatura camerei se...
Aluatul de pizza se imparte in 3 si se intinde o foaie subtire.Se unge cu sos de rosii.Pieptul de pui se taie bucatele,se condimenteaza si se rumeneste in putin ulei.
Foaia de blat se imparte in sase felii cu un cutit,nu de tot,doar facem semn.Pe o felie punem felii de carnati,pe urmatoarea...
1. Cartofii se curata,se spala si se taie in cubulete.Se fierb in apa cu sare pana intra furculita in ei.Se paseaza impreuna cu untul si condimentele,apoi se adauga branza/cascavalul ras si oul,sare si piper si se amesteca bine.Intr-o tava unsa cu grasime se aseaza perisoarele formate din...
Tarta Tatin(de post)
Merele se curata de coaja,se scot cotoarele,se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.Merele se aseaza in forma de floare intr-o forma de tarta unsa cu margarina Zaharul se amesteca cu scortisoara si se presara peste mere.Untul se taie cubulete mici si se pun deasupra,peste...
Pilaf de orez cu praz(de post)
Ardeiul se toaca marunt;prazul se taie bastonase. Intr-o tigaie adanca se pun 3 linguri de ulei si se calesc ardeiul si prazul pana se inmoaie putin,apoi se adauga orezul spalat,delikatul si 2 cani de apa sau mai mult. Se firbe pe foc mic pana prazul este moale si orezul fiert(daca mai...
Bors de legume
Ceapa se toaca marunt,prajul rondele,morcovul si ardeii cubulete si se pun in 2-3 linguri de ulei la calit. Cand se inmoaie putin legumele se pune fasolea si varza taiata julien,se mai calesc impreuna 5 min,apoi se toarna apa calda si se da intr-un clocot. Se adauga cartofii taiati...
Tiramisu reţetă rapida
Tiramisu reţetă rapida Intr-un vas inalt se pune laptele,frisca si praful de tiramisu si se mixeaza cateva minute pana se intareste.Cafeaua tare indulcita se pune intr-un castron.3 piscoturi se trec prin cafea si se pun intr-un pahar pe verticalaIn fundul paharului se pune o jumatate de...
Bors de praz
Prazul se taie rondele(partea alba),legumele cubulete sau cum doriri si se pun la fiert.Dupa cateva clocote se adauga si orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand au fiert legumele si orezul se adauga bors magic dupa gust si se mai feierbe 10 minute.Se potriveste de sare si...
Tocanita de porc pe pat de orez
Carnea se taie cubulete si se rumeneste in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt,foaia de dafin,coaja de lamaie si ardeii taiati fasii mai mari.Se calesc impreuna cateva minute,apoi se stinge cu vinul si se lasa la foc mic pana se evapora,se adauga maslinele si apa.Se acopera cu un capac...
Tocanita munteneasca cu carne de porc
Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se rumeneste in 2-3 linguri de ulei. Morcovul se taie cubulete,ardeii felii,ceapa se toaca marunt,ciupercile se curata,se spala si se taie felii.Se adauga legumele si se tin pe foc mediu 5-7 min pana se inmoaie putin,apoi se acopera cu apa si se...
Painici in tigaie cu ceapa verde si bacon
Faina se pune intr-un vas incapator si se amesteca cu sarea.Se face o groapa in mijloc si se adauga apa treptat pana se formeaza un aluat neted si elastic.Se framanta 5 min.Un vas se unge cu ulei si se pune bila de aluat.Se lasa sa se odihneasca 30 de min. Ceapa se taie rondele si baconul...
Supa-crema de ciuperci
1. Ciupercile se curata,se spala si se toaca. 2. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile si se calesc si ele. 3. Se adauga ardeiul tocat si morcovul.Se acopera cu cateva cani de apa calda si se lasa sa fiarba.Daca mai este nevoie se adauga apa.Se...
Amandine II
1 Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina sau cu...
Briose cu Finetti si ness
Se mixeaza zaharul,untul partial topit si ouale.Se adauga lapte si se omogenizeaza,apoi finetti.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,ness-ul si nuca tocata si se omogenizeaza. Compozitia se toarna in forme de briose tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor pana...
Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie
Cum se prepara Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie Galustele: Oul se bate cu sare si piper si cu 2 linguri de apa rece,apoi se adauga treptat faina pana se formeaza un aluat nelipicios,ca cel de paste fainoase.Aluatul se aplatizeaza cu palma si se rup...
Waffe cu pere caramelizate
Aluat: ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga untul topit si laptele.Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.Se pune un polonic din compozitie in forma de Waffe si se coc aprox 5 min. Pere caramelizate: zaharul brun se pune intr-o cratita si se topeste,apoi...
Ciorbita dreasa cu smantana
Carnea se spala si se pune intr-o oala cu apa la fiert;se ia spuma din cand in cand!Zarzavatul se toaca si se adauga la ciorba,lasandu-se sa fiarba.Se adauga borsul.Galbenusurile se amesteca cu smantana si se omogenizeaza.Focul se da la minim si se toarna amestecul in oala,amestecand energic!...
Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat
Cum se prepara Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat Cotletul se condimenteaza si si rumeneste in cateva linguri de ulei, pe ambele parti(aprox15 min). Intr-o cratita se pun ceapa tocata marunt si cateii de usturoi tocati impreuna cu 2-3...
Cartofi in straturi
Cartofii se fierb in coaja,apoi se decojesc si se taie felii potrivit de groase.Carnatul se taie felii si se rumeneste in 2 linguri de ulei.Ouale fierte se taie felii.O tava(eu am folosit una de chec)se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Se aseaza un rand de cartofi,se condimenteaza si peste...
Supa de pui cu orez
Pieptul de pui se taie bucati si se fierbe in 2 l apa cu delicat,luand spuma care se formeaza.Morcovul se curata si se taie dupa preferinta.Ardeiul se toaca cubulete.Ceapa mare se toaca marunt,iar cea mica se lasa intreaga.Cand pieptul de pui a fiert putin se adauga legumele si se lasa la...
Prajitura cu branza si stafide
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma.Punem stafidele la inmuiat in putina apa calduta. Untul partial topit se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si se continua mixarea.Se incorporeaza branza, faina si stafidele scurse. La sfarit se incorporeaza...
Varza murata cu carne
Carnea se taie cubulete si se rumeneste in 2 linguri ulei si se stinge cu 100 ml vin.Se pune capacul si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Se adauga ceapa si se caleaste,apoi ardeiul si se stinge cu 2 cani de apa.Varza scursa se toaca(mai mica sau mai mare,dupa preferinta) si se pune in ceaun impreuna...
Rulada de pui umplut cu branza si cascaval
Rulada: pieptul se taie pe jumatate,dar nu pana la baza,in asa fel in incat sa obtinem o bucata plata de piept!Se sareaza si se pipereaza.Branza,sare,piper,marar si cascavalul dat pe razatoare se pun in robot si se amesteca pana se formeaza o pasta!Pasta se pune pe o parte a pieptului,in mijloc...
Tocanita multicolora
carnea feliata se sareaza si se pipereaza si se rumeneste in 2 linguri de ulei pe ambele parti.Ceapa tocata marunt,morcovul cubulete si ardeii se pun in cratita peste carne si se inabuse 5 min,apoi se adauga apa,cat sa acopere totul,rosiile tocate si usturoiul. Se pune capacul si se fierbe pana...
Crochete de pui
Mod de preparare: pieptul de pui se taie bucati si se trece prin masina de tocat sau se marunteste la robot.Se adauga usturoiul,sarea si piperul si se omogenizeaza. Se adauga 1 ou si faina si se amesteca bine.Cu mainile unse cu ulei se ia din compozitie si se formeaza crochete.Acestea se...
Salata de cartofi cu ceapa murata
cartofii se curata de coaja,se spala si se pun la fiert taiati cubulete.Cand sunt fierti se scot intr-un bol si se paseaza putin(nu ca la piure),se adauga castravetii cubulete, morcovii murati ,si ceapa taiata marunt si se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper si se adauga...
Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"
Blat(3 foi): ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga untul topit si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu fraful de copt si cacao si se amesteca bine avand grija sa nu se formeze cocoloase.Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o...
Ostropel de pui
Puiul se proportioneaza.Ceapa se toaca marunt.Intr-un ceaun se pun bucatile de carne in cateva linguri de ulei si se rumenesc putin,se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie.Peste ceapa se adauga faina si se amesteca energic turnand si cate putina apa.Se completeaza cu apa pana se acopera...
Negresa cu glazura din batoane "mars"
Blat: ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga untul partial topit si se amesteca bine,apoi laptele si ciocolata topita.Cacaua se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza in compozitie avand grija sa nu se formeze cocoloase.Compozitia se toarna intr-o tava...
Cartofi aurii cu rulada de pui
Cartofii se curata si se pun intregi la fiert.Se lasa la fiert pana intra furculita in ei(nu foarte bine). Pieptul de pui se taie in 2 si fiecare bucata pe jumatate dar nu pana la baza.Se bate fiecare bucata pusa inre folie alimentara pana se subtiaza,dar sa nu se rupa.Bucatile se sareaza si...
Ciorba radauteana
Pieptul de pui se pune intr-o oala cu apa la fiert.Cand fierbe se ia spuma si se scoate pieptul de pui,care se taie bucati.Ceapa se toaca marunt,ardeiul si morcovul cubulete si se pun toate in oala inclusiv carnea.Cand au fiert legumele se adauga delikat .Smantana la temperatura camerei se...
Pizza speciala
Aluatul de pizza se imparte in 3 si se intinde o foaie subtire.Se unge cu sos de rosii.Pieptul de pui se taie bucatele,se condimenteaza si se rumeneste in putin ulei. Foaia de blat se imparte in sase felii cu un cutit,nu de tot,doar facem semn.Pe o felie punem felii de carnati,pe urmatoarea...
Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii
1. Cartofii se curata,se spala si se taie in cubulete.Se fierb in apa cu sare pana intra furculita in ei.Se paseaza impreuna cu untul si condimentele,apoi se adauga branza/cascavalul ras si oul,sare si piper si se amesteca bine.Intr-o tava unsa cu grasime se aseaza perisoarele formate din...