Tocanita de porc pe pat de orez

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 13 Noi 2010 | 9472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei portocaliu
  • 1 ceapa mica
  • 100 g masline
  • 100 ml vin alb
  • 1 cana apa
  • 200 g rosii in bulion
  • sare,piper
  • 1 foaie de dafin
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 300 g orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc pe pat de orez:

Carnea se taie cubulete si se rumeneste in putin ulei.

Se adauga ceapa tocata marunt,foaia de dafin,coaja de lamaie si ardeii taiati fasii mai mari.Se calesc impreuna cateva minute,apoi se stinge cu vinul si se lasa la foc mic pana se evapora,se adauga maslinele si apa.Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic pana se inmoaie,apoi se adauga rosiile zdrobite!

Se mai 10 min pe foc,se condimeteaza si se asezoneaza cu patrunjel verde.
Orezul se fierbe in apa cu sare.Se serveste ca garnitura alaturi de tocanita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc pe pat de orez" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sarmale