Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete

Cornulete fragede cu gem

In Prajituri la 15 Sep 2010

Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.   Pe masa de lucru...

Napolitane umplute cu dulce de leche

In Prajituri la 15 Sep 2010

Dulce de leche se amesteca cu lingura de unt/margarina; se adauga biscuitii macinati, lasand pe foc doar un pic pana se incorporeaza. La final, puneti nuca macinata ( eu nu am pus ) si lasati la racit. Dupa ce s-a racit bine de tot compozitia, incepeti sa umpleti foile de...

Dulce de leche

In Dulciuri la 14 Sep 2010

Laptele se pune intr-o oala cu peretii grosi sau ceaun si se da in clocot,apoi se adauga zaharul si se tine pe foc 2 ore pana isi schiba culoarea si se ingroase.In tot acest timp se amesteca destul de des,mai ales in cea de-a doua ora.La final se adauga vanilia si se amesteca bine.

Zacusca de dovlecei

In Zacusca la 14 Sep 2010

1. dovleceii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie.Ceapa se curata si se taie julien,morcovii se dau pe razatoare,ardeii se curata de seminte si se maruntesc in robot.Dovleceii se scurg bine de apa si se fac pireu.Rosiile se oparesc,se decojesc si se...

Pastai cu rosii la cuptor

In Mancaruri cu carne la 12 Sep 2010

1. Fasolea se rupe bucati.Intr-o cratita se pune apa cu sare si in momentul in care clocoteste se pune fasolea,se acopera cu un capac,se stige focul si se lasa cateva minute sa se inmoaie. 2. Ceapa se toaca marunt si se pune in tava,apoi fasolea care se sareaza si se pipereaza si ultmul...

Plachie de peste

In Peste la 12 Sep 2010

Pestii se taie bucati potrivite,se condimenteaza,se trec prin faina si se rumenesc putin in ulei. Intr-o cratita se pune ulei si ceapa taiata solzisori.Cand ceapa este sticloasa se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat marunt.Cand legumele s-au inmuiat se adauga rosiile tocate si...

Gogosi din aluat oparit

In Prajituri la 7 Sep 2010

apa,sarea si uleiul  se pun intr-o cratita pe foc.Cand clocotesc se da la minim si se pune faina in bloc(toata,printr-o singura miscare) si se amesteca cu o lingura de lemn pana  se formeaza o bila de aluat.Se pune bila in alt vas,inalt si se lasa sa se racoreasca.Cand se racoreste...

Zacusca de fasole boabe

In Zacusca la 6 Sep 2010

1. Fasolea se pune de seara in apa.A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele.Restul legumelor,cu exceptia rosiilor, le-am tocat potrivit,apoi le-am bagat la robot.Rosiile se oparesc,se decojesc si se baga si ele la maruntit.Cand fasolea a fiert,se scurge bine apa,apoi se...

Peltea/jeleu de prune

In Dulceata / Gem la 6 Sep 2010

1. Peste jumatatile de prune se presara zahar si se lasa peste noapte.Siropul lasat se pune intr-o cratita,se adauga un kilogram de zahar si se fierbe pana se tine foarte bine.

Dulceata de prune

In Dulceata / Gem la 4 Sep 2010

Prunele se spala,se taie in doua si se scot samburii.Jumatatile de prune se pun intr-un vas,se presara zaharul deasupra si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi  se pun pe foc mare,se da in cateva clocote,apoi se lasa focul incet si se fierbe pana ajunge la consistenta...

Tort choux a la creme

In Torturi la 4 Sep 2010

1. Blat: galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga uleiul si albusurile batute spuma.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de 24 cm tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste pe...

Prajitura super ciocolatoasa

In Prajituri la 3 Sep 2010

Laptele,uleiul si ciocolata rupta bucati se pune pe foc pana aceasta se topeste.Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o forma (eu am copt-o...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 3 Sep 2010

Prunele se taie in doua si se scot samburii sau se lasa intregi.Se tin in apa rece aprox 2 h(nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul.Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4-5 lg de zahar,un varf de cutit de conservant si se umple borcanul...

Gem din trei fructe (mere,pere si banane)

In Dulceata / Gem la 3 Sep 2010

1. Merele se curata de coaja si se taie cubulete.Perele si bananele se taie si ele cubulete si se stoarce o lamaie peste ele.Se pun intr-o cratita,se adauga zaharul si apa si se fierb la foc potrivit 30-40 de min,pana ajunge la consistenta dorita.Pentru siguranta adaugati la sfarsit putin...

Tort pentru Ionix

In Torturi la 2 Sep 2010

Biscuitii se rup bucati. Crema: Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si cacaoa.Peste crema de ou se toarna laptele incalzit amestecand incontinuu.Amestecul se toarna intr-o cratita si se pune pe foc mic amestecand constant pana se ingroase ca o...

Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

In Prajituri la 1 Sep 2010

1. Blatul: Laptele,zaharul,uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul,apoi se retrag dupa foc si se incorporeaza 2 oua batute,amestecand bine.Intr-un castron se pune faina(3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de amaie.Se adauga incet-incet si...

Rulouri cu carnati

In Pui la 26 Aug 2010

Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si se omogenizeaza. Pieptul de pui se taie felii, se acopera cu folie alimentara si se bat putin cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare bucata...

Prajitura cu ness

In Prajituri la 21 Aug 2010

Blatul: albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa si zaharul se topeste.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza,apoi pesmetul si cacaua si se mixeaza bine.chidele mixand dupa...

Batoane cu legume si salam

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2010

1. Ardeiul,ceapa,si salamul se taie cubule si se soteaza intr-o lingura de ulei. Faina se amesteca cu praf copt.Ouale se bat cu sare si piper, se adauga iaurtul si 2 lg ulei,iar la sfarsit se incorporeaza faina si legumele cu salamul si se amesteca.Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu...

Gem de banane

In Dulceata / Gem la 12 Aug 2010

Bananele se taie cubulete si se amesteca cu sucul de lamaie.Apa se amesteca cu zaharul si se fierbe un sirop,apoi se adauga bananele cu sucul de lamaie.Se fierbe pana se ingroase(se amesteca fff des pentru ca se prinde de cratita)!Cand este suficient de groasa se opreste focul si se pune...

Compot de caise

In Sirop / Compot la 12 Aug 2010

Caisele se taie in doua si se scot samburii.Se tin in apa rece aprox 2 h(caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul. Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4 lg de zahar,un varf de cutit de conservant  si se umple borcanul cu...

Castraveti in otet

In Conserve la 12 Aug 2010

Castravetii se aseaza in borcane impreuna cu rondelele de morcov.Apa,otetul,sarea,zaharul se pun intr-o cratita si se dau in clocot,apoi se opreste focul si se pun boabele de piper si mustar(puteti sa mai adaugati crengute de marar,visin,ceapa si usturoi).Se toarna lichidul caldut peste...

Morcovi murati

In Muraturi la 12 Aug 2010

Morcovii se taie fasii de marimea borcanului in care se vor depozita.Apa,otetul,sare si zaharul se dau intr-un clocot si se opreste focul.Morcovii se aseaza"in picioare" in borcane si se toarna lichidul.

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 2 Aug 2010

1. Legumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei,apoi se adauga apa si se pune la fiert. 2. Intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul si delikatul si formam perisoarele.Cand ciorba a dat intr-un clocat reducem flacara si punem perisoarele cu grija in...

Waffe cu banane caramelizate

In Prajituri la 2 Aug 2010

1. Pentru aluat se amesteca ingredientele uscate cu cele umede si se omogenizeaza bine,trebuie sa obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite(este posibil sa mai fie nevoie da putina faina sa de lapte).Se coace fiecare foaie aprox 5 min. 2. Zaharul se pune intr-o cratita si...

Waffe cu finetti si banane

In Prajituri la 31 Iul 2010

Oul se mixeaza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga laptele si untul topit.La sfasit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt!trebuie sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.Din aceasta compozitia rezulta 6 waffe care se coc aprox 5 min fiecare.Se suprapun 3 foi cu...

Prajitura cu lava de ciocolata

In Prajituri la 30 Iul 2010

1. Ouale se bat spuma cu zaharul,se adauga romul amestecat cu zeama de lamaie si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava(23/33) si e da 20 min la cuptorul preincalzit,la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in...

Ciorba de cartofi cu orez

In Supe/Ciorbe la 29 Iul 2010

Ceapa se toaca marunt,ardeii cubulete,morcovul cubulete sau se da pe razatoare si se pun la calit in cateva lg de ulei.Separat se rumenesc putin carnatii si se adauga legumelor.Cand acestea s-au inmuiat se pun cartofii taiati cubulete si apa fierbinte.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie...

Tort cu afine

In Torturi la 29 Iul 2010

1. Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se pune compozitia intr-o tava(24-26 cm) tapetata cu hartie de...

Eclere cu ciocolata si cafea

In Prajituri la 28 Iul 2010

1. Cojile: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel...

Afisate 301 - 330 din 517 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]