Eu am pus ingredientele pentru aluat la masina de paine, daca il framantati la mana puneti faina intr-un blo si faceti o adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, sarea si drojdia....
Drojdia am amestecat-o cu zahărul şi am lăsat-o 1 minut să se lichefieze, timp în care am încălzit apa. Am turnat apa caldă peste drojdie, am presărat o linguriţă de făină...
Preparati Aluatul de pizza clasic Protejati cu hartie de copt o tava de aragaz de cca 30x30cm, eu am tava mai mare si am copt deodata si figurinele. Voi puteti sa faceti o portie mai mica de pizza...
mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in...
Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.
Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.
Preparăm...
Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama.
Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul. Amestecati...
Mezelurile se feliaza subtire .
Feliati si rulada de cascaval .
Mozarella se scurge de lichid
Legumele se curata si se spala .
Snitelul se taie bucati ....
Feliem pieptul de pui în fâșii lungi pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce...
Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi si cu uleiul. Adaugam faina cernuta, praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de...
Se portioneaza carnea, se spala, se adauga sare si boia de ardei dulce, dupa care se inabuse in ulei cu putina supa.
Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase, dupa care se...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Spargem ouale intr-un bol, adagam iaurtul si zaharul si amestecam cu un tel, pana ce zaharul s-a topit complet. Adaugam in acest amestec uleiul si fulgi de ovaz. Omogenizam apoi si faina cernuta...
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul si le mixam pana devin usor spumoase. Adaugam mascarponele, crema de whisky, vanilia, mixam iarasi pana obtinem o consitenta...
Se pregătește o tavă mică. Eu am folosit o formă termorezistentă.
Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am...
Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.
Am amestecat faina cu zaharul,praful de copt si un praf de sare.
Am pus apoi...
Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se lasa...
Slanina proaspata se taie cuburi (cca 1,5 x 1,5 cm le-am taiat eu).
Punem cuburile de slanina la foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de cratita....
Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens,...
Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă,...
Se inlatura pielea de pe copanelele de pui, apoi se cresteaza carnea din loc in loc.
Se presara cu sare, piper si boia de ardei dulce si se lasa 6-8 minute la odihnit, acoperite cu o folie...
Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min.
Separat amestecam ingredientele uscate,...
Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le...
Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile.
Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau un...
Spalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand...
Incepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute.
Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua.
Adaugam putina sare si incepem sa...
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere si putina sare.
Spalam ficatul si il punem si pe acesta la fiert in apa cat sa-l acopere si putina sare.
Nu le lasam sa...
Crema: Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand in vas pana fierbe.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecand...
Pt aluat:am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si drojdia si le-am turnat peste faina. Le-am amestecat pe toate cu o lingura. Am adaugat ouale si am amestecat...
Pentru crusta, se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider cel putin o ora.
Se scoate apoi, se intinde o foaie rotunda, care se pune...
Blat
Cacaoa se va opari cu apa, adaugam untul taiat cuburi, mixam compozitia la viteza mica. Treptat adaugam zaharul, laptele, ouale unul cate unul si faina cernuta impreuna cu praful de copt....
Razvan Constantinescu a devenit prieten cu Caty