articook

1

Bucataras
incepator

Cluj Napoca

Bucataras din 07.06.2010

RETETE61
PRIETENI4
Retete / Aperitive / Garnituri

Tortilla cu ciuperci si masline

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2010

{cantitatile de faina sunt in functie de cate portii vrei sa faci, eu nu am masurat cantitatea folosita, am pus aproximativ 250 g din faina de porumb si 250 g faina de grau} Se amesteca intr-un vas cele doua cantitati de faina, si se adauga apa cat sa se formeze o compozitie tare. Se pune si...

Clătite cu Bacon, by Camelia

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Pune faina si sarea intr-un bol mare si adauga si ouale, dupa care toarna in mijloc aproximativ 50ml lapte si 1 lingura de ulei. Incepe incet sa amesteci din mijloc spre exterior, luand cate putin din faina. Dupa ce s-a amestecat complet faina, bate compozitia cu mixerul pana devine o pasta...

Orez picant cu ou

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Se fierbe orezul in apa cu putina sare, daca este prefiert se va fierbe mai repede. Dupa ce e gata strecurat, dati-l sub un jet de apa rece si lasati-l la scurs sa se scurga toata apa din el. Pregatiti o tigaie mare si pentru a praji oul batut, puneti putin ulei de masline si cand e incinsa...

Salată de cartofi noi cu ridichi

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2010

Cartofii se lasa la racit, dupa care se curata si se taie felii pentru a se face salata. Amestecati uleiul impreuna cu smantana inainte sa il puneti peste salata. Adaugati ridichele si patrunjelul. Se amesteca cu grija toate ingredientele.  Zeama de lamaie nu se pune in toata salata. ...

Sandwich cu Cascaval si Praz

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2010

Incalziti o tigaie mare de teflon, intre timp pregatiti sandwich-ul, pur si simplu se pun felii subtiri de cascaval pe paine, cat mai multe, nu e nevoie sa ungeti painea cu nimic, pe urma puneti in tigaie o lingurita de unt si dupa ce s-a topit puneti sandwich-ul peste si lasati pe fiecare parte...

Cartofi cu caşcaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2010

 Puneti cartofii in coaja la fiert. Intre timp faceti maioneza dintr-un galbenus{ adaugati 1 lingurita sau 2 de mustar, bateti cu mixerul si adaugati pe rind ulei, continuati pana cand ati obtinut cantitatea dorita, condimentati cu sare, piper, busuioc uscat si lamaie } dupa ce e gata puneti...

Naut cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2010

Intr-o tigaie mare, puneti uleiul de masline si adaugati ceapa, usturoiul si o lingura de condimentele {formata din chimen, ardei iute, semnite de mustar} si lasati-le aproximativ 5 min. Adaugati nautul din conserva fara a scurge zeama de pe el, umpleti conserva cu apa pana la jumatate si...

Orez cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2010

In vasul in care veti gati orezul, puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa, dupa ce devine transparenta, adaugati morcovii si telina, amestecati din cand in cand, si asteptati pana cand legumele sunt moi. Spalati orezul si puneti-l peste legume. Amestecati, si dupa 1 minut adaugati apa...

Sandwich cu legume la grătar

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2010

Cantitatile sunt pentru 2 portii. Se curata dovleceii si vineta, dupa care se feliaza subtire. Intr-o tigaie pentru gratar se pune putin ulei de masline iar pe rand, legumele feliate. Cand deja s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta. Dupa ce sunt gata puneti-le pe o farfurie si...

Mămăligă cu panceta, telemea şi roşii

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2010

Se pune apa la fiert, cand incepe sa fiarba se toarna faina de malai si se amesteca aproape tot timpul fierberii, la 1 cana de faina de malai se pun 3 cani de apa, inainte de a o lua de pe foc, se pune sare dupa gust.  Intr-o tigaie mare se pune panceta la prajit, fara ulei, pana s-a...

Wedges, facuti acasa

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2010

Aveti nevoie de cartofi noi { albi, si trebuie sa fie mici } . Se spala foarte bine cu un burete, pe urma se pun la fiert, nu trebuie fierti prea tare pentru ca, coaja trebuie sa ramana pe ei. Cand sunt fierti se scot imediat din apa { nu turnati apa rece peste ei } se taie in 4 sau in 2 daca...

Cartofi Hasselback

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2010

Se spala foarte bine cartofii, cu un burete dur. Dupa care se ia o lingura in care se pune cartoful si cu un cutit se taie felii de 3 mm. grosime, dar nu se taie de tot. Trucul cu lingura ne ajuta sa putem taia numai cat e nevoie, astfel partea de jos a cartofului va tine feliile de cartof...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    
 
Retete preferate
Mousse au chocolat

Voturi:53

Terina de somon

Voturi:14

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]