inutil sa explic dedicatia, se itelege din titlu :) Ela sa te faci bine!
Se sfarama biscuitii separat cei albi de cei negri.
Se sparg nucile si se scoate miezul care se sfarama usor.
Se topeste ciocolata alba la bain marie cu 4 linguri de lapte si o lingurita de unt.
Amestecam biscuitii albi cu ciocolata alba topita la bain marie si cu miezul de nuca.
Pregatim un pahar lat ca de whiskey pe care il imbracam pe interior cu hartie de copt si asezam felii de capsuna de jur imprejur la baza.Apoi turnam in mijlocul lor si pe deasupra lor cicolata alba amestecata cu nuca si biscuitii albi cu cereale.Dam la congelator paharul cateva minute.
Topim cuburile de ciocolata neagra cu 4 linguri de lapte si o lingurita de unt la fel ca pe cea alba la bain marie. Turnam apoi peste cea alba din paharul scos din congelator.Apoi asezam frumos cateva cirese din compot , fara samburi desigur, peste care turnam deasupra doar glazura de ciocolata neagra topita simpla.MAi pastram cam o lingura de ciocolta topita deoparte.Dam din nou paharul la congelator cateva minute, cam 4.Apoi scoatem paharul si usor ridicam cotinutul tragand de marginile hartiei de copt.Indepartam hartia de copt si asezam pe o farfurie desertul nostru cu partea alba in sus
.Acum mai incalzim putin lingura de ciocolata ramasa si picuram pe deasupra.E gata! este un desert ciocolatos rau de tot si crocant si frumos(zic eu) dar facut din niste ingrediente atat de simple si de la indemana.Asa ca sper sa va conving sa faceti si voi reteta asta!Dedicata bucatarasului Ela care-i bolnavioara si care adora ciocolata!