Trei plante aromatice pentru gatit, cu beneficii pentru sanatate

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 28 Oct 2011, 15:00

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Plantele aromate care se folosesc la gatit nu sunt doar un moft pentru cunoscatori. Cu putina pricepere si rabdare, vei invata la ce fel de tip de retete se potrivesc si vei descoperi ca ele dau o savoare anume. Insa, mai mult decat atat, cele mai multe au si proprietati benefice asupra sanatatii.

Busuiocul - anti-inflamator

Un ingredient parfumat, specific bucatarie italiene este busuiocul. Nu este doar o planta din care se face deliciosul pesto sau care da aroma unei retete de paste cu parmezan, ci are si proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatoare, continand o varietate de nutrienti, printre care beta-aroten si magneziu. De aceea foloseste-l la gatit in forma cat mai proaspata, presarandu-l spre finalul gatirii, pentru a-i pastra proprietatile.

Peppermint (menta piperata) - pentru durerile de cap

Extractul de peppermint sau uleiul, folosit in mod comun la copt, este si un tratament eficient in durerile de cap. Pune intr-un bol mic cateva cuburi de gheata si apa si adauga 5-7 picaturi de ulei de peppermint. Inmoaie o carpa in bol, stoarce-o bine, apoi aplica pe frunte compresa, pentru 10-15 minute. Poti de asemenea si sa pui cateva picaturi de ulei pe o carpa pe care sa o agati de un colt in dus. Aburii eliberati si apa calda te vor face sa te simti bine.

Rozmarinul - antioxidant

Bogat in acid rozmarinic, un puternic antioxidant, frunzele de rozemarin cresc circulatia sangelui catre creier si ii ofera plantei reputatia de tonic al memoriei. Frunzulitele aromate, ce merg de minune cu friptura de miel sau cu pestele, contin componente anti-inflamatoare si care iti imbunatatesc sistemul imunitar, fiind de asemenea o sursa buna de fier, calciu si potasiu.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (1)

28.10.2011, 22:14

chiar nu stiam

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia