Trei plante aromatice pentru gatit, cu beneficii pentru sanatate

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 28 Oct 2011, 15:00

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Plantele aromate care se folosesc la gatit nu sunt doar un moft pentru cunoscatori. Cu putina pricepere si rabdare, vei invata la ce fel de tip de retete se potrivesc si vei descoperi ca ele dau o savoare anume. Insa, mai mult decat atat, cele mai multe au si proprietati benefice asupra sanatatii.

Busuiocul - anti-inflamator

Un ingredient parfumat, specific bucatarie italiene este busuiocul. Nu este doar o planta din care se face deliciosul pesto sau care da aroma unei retete de paste cu parmezan, ci are si proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatoare, continand o varietate de nutrienti, printre care beta-aroten si magneziu. De aceea foloseste-l la gatit in forma cat mai proaspata, presarandu-l spre finalul gatirii, pentru a-i pastra proprietatile.

Peppermint (menta piperata) - pentru durerile de cap

Extractul de peppermint sau uleiul, folosit in mod comun la copt, este si un tratament eficient in durerile de cap. Pune intr-un bol mic cateva cuburi de gheata si apa si adauga 5-7 picaturi de ulei de peppermint. Inmoaie o carpa in bol, stoarce-o bine, apoi aplica pe frunte compresa, pentru 10-15 minute. Poti de asemenea si sa pui cateva picaturi de ulei pe o carpa pe care sa o agati de un colt in dus. Aburii eliberati si apa calda te vor face sa te simti bine.

Rozmarinul - antioxidant

Bogat in acid rozmarinic, un puternic antioxidant, frunzele de rozemarin cresc circulatia sangelui catre creier si ii ofera plantei reputatia de tonic al memoriei. Frunzulitele aromate, ce merg de minune cu friptura de miel sau cu pestele, contin componente anti-inflamatoare si care iti imbunatatesc sistemul imunitar, fiind de asemenea o sursa buna de fier, calciu si potasiu.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii (1)

28.10.2011, 22:14

chiar nu stiam

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]