Tisane- Rooibos

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 16 Ian 2013, 13:10

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

 

În traducere, rooibosul înseamnă tufiș roșu. Tocmai de aceea sunt persoane care îl numesc și ceaiul roșu. Desigur, rooibosul nu este ceai, ci tisane, produs similar cu ceaiul, care provine din arbustul cu acelaşi nume și care arată precum o mătură. Acesta creşte, mai ales, în munţii Cederberg  din Africa de Sud.

Există repere istorice încă din 1770, când exploratorii au raportat că populaţiile indigenie consumă o infuzie cu o culoare plăcută şi un gust delicious şi un parfumat delicat din frunzele ca nişte ace ale plantei Rooibos ( în latină: Aspalathus linearis). Metodele de prelucrare au rămas aceleaşi, însă acum procesul este automatizat.

Există două variante de Rooibos, cel fermentat şi cel nefermentat care nu diferă foarte mult ca produs finit.

Avantajele cele mai importante ale acestui tisane este că el conține substanțe similare cu ceaiul, polifenoli, vitaminele A, E, C, D, B1, B2, B3, B5 și minerale ca magneziu, fier, calciu, însă are un conținut minimal de teină/ cofeină, fapt care îl face potrivit pentru orice oră, precum și pentru copii și femei însărcinate. El îmbunătățește digestia, dar și ajută la decongestionarea vaselor de sânge.

Gustul acestei plante este unul alcalin, nu foarte parfumat. De aceea poate fi găsit, pe piață, în numeroase combinații cu fructe, frunze, uleiuri sau flori.

Fiind tisane, infuzarea este foarte simplă. Se foloseşte apă proaspătă la 100 de grade şi se infuzează până la 10 minute fără a deveni amar. Este foarte potrivit şi pentru ceaiurile cu gheaţă, dar şi pentru gătit (http://www.bucataras.ro/retete/shortbread-cu-rooibos-si-menta-marocana-37873.html).

Vă mulțumesc pentru vizită și vă invit și data viitoare în lumea parfumată  cu ceai!

În imagine: Rooibos Orange Peppermint- Rooibos fermentat cu mentă marocană, coajă de portocale, bucăţi de mere, flori de hibiscus, măceşe şi petale de floarea soarelui, din recoltă ecologică.

 

Comentarii (9)

16.01.2013, 15:23

16.01.2013, 16:06

imi place mult cind cineva aduce ceva nou din care mai aflam si invatam ceva...

21.01.2013, 01:45

M-ai convins
O ceasca , te rog .
Bineinteles fara zahar

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia