Tisane- Hibiscus

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 10 Feb 2013, 20:57

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Tisane- Hibiscus

Hibiscusul, cunoscut și sub denumirea populară de trandafir chinezesc, crește în deosebi în regiunea Sudanului. Acesta conține foarte multă vitamina C, dar și flavon.

Planta poate fi găsită atât împachetată individual cât și în mixurile de fructe pentru a oferi acestora culoarea roșie, intensă.  Pentru acest lucru se recoltează numai caliciu (totalitatea sepalelor florilor de hibiscus) și sunt amestecate calități diferite ale acestuia pentru obținerea gustului perfect.

Infuzia de hibiscus este foarte populară în țările africane și în Caraibe unde poartă numele de Karkade. Aceasta este consumată atât rece cât și caldă, gustul său fiind unul ușor acrișor, floral și foarte intens. În unele zone, infuzia  se consumă împreună cu muguri de pin.

În Europa, hibiscusul a fost adus de pe vremea în care statul Eritrea ( din Africa, având capitala la Asmara) era colonie italiană (1860-1941), popularitatea sa crescând datorită presupuselor sale efecte benefice asupra organismului printre care: atenuarea oboselii fizice şi psihice, scăderea tensiunii arteriale, tratarea colicilor abdominale.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii (2)

10.02.2013, 21:13

Frumoasa floricica,eu am si soiul asta ,mai am rosu cu petale dese ,roz si portocaliu...imi plac foarte mult.

Ina

Ina
10.02.2013, 21:18

cea mai mare surpriza a fost cand mi-a inflorit in doua culori : galben si portocaliu
http://www.bucataras.ro/permalink/88549/

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia