Shortbread cu Rooibos si menta marocana

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 3138 vizualizari

 

Acesti biscuti englezesti/ scotieni sunt perfecti pentru ceai si foarte apreciati pentru textura lor crocanta si gustul surprinzator.
Am folosit un mix de Rooibos cu menta marocana (varianta foarte parfumata a izmei) si coaja de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • jumatate de lingurita de sare
  • jumatate de cana si 2 linguri de zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un pachet de unt
  • o lingurita de apa
  • 2 linguri de "ceai" (Eu am folosit Rooibos Orange-Peppermint)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shortbread cu Rooibos si menta marocana:

Se amesteca faina cu sarea si zaharul pudra. Se adauga vanilia, apa, untul si "ceaiul". Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se rastoarna aluatul rezultat pe o bucata de folie alimentara si se modeleaza sub forma de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se impacheteaza strans la fel ca salamul de biscuiti si se introduce in frigider pentru minim 30 de minute. Se poate pastra si in congelator, daca doriti sa scurtati timpul. Important este ca aluatul sa aiba o structura ferma pentru a putea fi taiat.

Dupa ce a expirat timpul de refrigerate/ congelare, se indeparteaza folia si se taie aluatul in felii de grosimea dorita ( in imagine, ~ jumatate de cm). Se aseaza biscuitii  intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta intre ei si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, pana cand marginile devin usor maronii. Se lasa la odihnit in tava 5 minute si apoi se transfera pe un grilaj de metal.

Se pot pastra pana la o luna, in cutii inchise ermetic.

TIPS-URI

1

Rooibosul, un tufis rosu din Africa de Sud, are proprietati similare cu ceaiul verde, insa cu un continut minimal de teina, ceea ce il face potrivit chiar si pentru copii si femei insarcinate.

2

Rooibosul, in aceasta reteta, poate fi inlocuit cu pudra fina de ceai negru cu bergamota ( Earl Grey).

Daca ti-a placut reteta noastra "Shortbread cu Rooibos si menta marocana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de menta