Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 28 Iun 2024, 17:18

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

 Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola Picantă. Iată prin ce se remarcă aceasta din urmă.

Caracteristicile Gustului

Gorgonzola Picantă are un gust mult mai intens și picant. Aromele sunt mai pronunțate, cu note de nuci și o ușoară amărăciune datorată concentrației mai mari de mucegai albastru. Este o brânză cu personalitate, destinată celor care preferă gusturile puternice.

Textura

Textura Gorgonzola Piccante este mai fermă și mai densă. Mucegaiul albastru este distribuit uniform, conferindu-i brânzei o consistență mai compactă și un aspect marcat de vene albastre bine definite.

Utilizări Culinare

Această varietate este perfectă pentru preparatele care necesită un gust robust:

  • Platouri de Brânzeturi: Se combină excelent cu fructe uscate, nuci și pâine artizanală într-un platou sofisticat de brânzeturi.
  • Carne: Ideală pentru a fi topită peste fripturi sau adăugată în sosuri pentru carne roșie, conferind un plus de savoare.
  • Pizza: Adaugă un strat de complexitate și picant pe pizza, în special în combinație cu pere sau nuci.
  • Gătit: Poate fi folosită în umpluturi pentru carne de pui sau legume, oferind un contrast interesant de arome

Citește și despre caracteristicile brânzei Gorgonzola Dulce/Dolce.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs