Scortisoara este un condiment foarte popular originar din Sir Lanka sudul Indiei .
Acest ingredient are o multime de utilizari atat in bucatarie cat si in afara ei .
Ceaiul de scortisoara . Ceaiul de scortisora are efect de antioxidant, antimicrobial, antiinflamator, anti-tumoral.Reduce nivelul de de lipide in sange , mai ales in cazul celor bolnavi de diabet.
Creste puterea de concentare si memorare , asa ca tine un baton langa tine si niroase-l din cadn in cand. Pentru a incepe ziua mai energic presara putina pudra in cafea.
In mod traditional este folosita drept calmant pentru tratarea durerii.
Alunga moliile. Rupe 3-4 bete si amesteca cu o jumatate de cana de cuisoare. pune-le intr-un sacutel si si apoi in sifoniel.
Scortisoare este de asemenea si prietena regimurilor.Nu numai ca te ajuta sa slabesti intr-un mod pozitiv dar ajuta si la prevenirea diabetului .Stimuleaza eliberarea insulinei micsorand depunerile pe artere.Acest condiment previne instalarea oboselii dar si vulnerabilitatea la boli cronice, Are capacitatea de a reduce senzatia de foame facand ca alimentele sa zaboveasca mai mult in stomac.Poate fi presarata dimineata in bolul cu cereale, peste cafea, ceai , chir si peste un fruct etc.
Scortisoara calmeaza si tusea insa putini stiu si de acest beneficiu .Trateaza extremitatile reci , crampe musculare , dureri cauzate de raceala sau gripa .