Pastrarea diverselor alimente la frigider cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 15 Oct 2015, 14:55

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Timea, care ne incanta de fiecare data cu retetele de pe blogul sau culinar Ce a mai gatit Timea, vine acum la noi cu noi sfaturi practice despre pastrarea alimentelor cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver:

Va spuneam ca am placerea de a detine un nou aparat care este de mare ajutor in bucatarie  si anume aparatul de vidat FoodSaver. Un mod practic de a reduce risipa alimentelor, avand in vedere ca de multe ori se intampla sa aruncam  alimentele din frigider a caror ambalaj a fost desfacut, dar nu s-a consumat tot.

Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider, camara sau dulap. Unul dintre principalele avantajele ale folosirii aparatului FoodSaver este ca prospetimea alimentelor se pastreaza de pana la 5 ori mai mult fata de metodele traditionale de conservare.

Continui sa va prezint la ce ne mai poate folosi aparatul de vidat FoodSaver, un ajutor de nadejde in reducerea risipei alimentelor.

Cu siguranta si voua vi se intampla sa cumparati mezeluri, cascaval sau alte alimente perisabile pe care daca nu le consumati in 2-3 zile de cand le-ati desfacut ambalajul original,  ajung la cosul de gunoi.

Pentru a nu mai face risipa de mancare, ne ajuta aparatul FoodSaver pentru ca putem vida alimentele si pastra pana dorim sa le consumam din nou. 

Si acum sa vedem cat este de usor sa videzi cu FoodSaver.

Taiem din rola marimea dorita de punga in functie de  alimentele pe care dorim sa le videm. Puteti vedea in poze interiorul aparatului, lacasul unde se aseaza rola si modul in care taiem marimea dorita de punga cu ajutorul cutter-ului. 

Lipim punga mai intai la unul dintre capete asezand capatul pe zona de lipire (chiar in marginea aparatului),  apasam capacul cu putere pana cand cele doua urechiuse verzi din laterale ies afara si apasam butonul care indica sigilarea. 

Asezam feliile de cascaval/salam in punga,  introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde), inchidem capacul apasand cu putere pe margini, pana cand ies urechiusele verzi in laterale,  apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.

Pungile din dotarea aparatului au si o zona de etichetare unde putem sa scriem data si ce anume contine punga.

Putem  vida orice alt aliment pe care dorim sa il tinem cateva zile in frigider. 

Aparatul  FoodSaver are un  design compact si elegant care permite depozitarea pe verticala, economisind astfel spatiu de stocare.

Mai multe despre aparatul de vidat FoodSaver puteti vedea aici pe site-ul FoodSaver Romania

Comentarii (1)

15.10.2015, 18:38

Daaaaaaaaaaa

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]