Incep anul cel nou si aici, si pe blog, dorindu-va sa fiti fericite si inspirate sau, dupa caz, fericiti si insipirati, Sa va bucurati de noroc si zile senine, de relatii armonioase si pline de semnificatie.
In fiecare inceput de an obisnuiesc sa-mi iau jurnalul si sa imi imaginez traseul de viata pentru cele 300-si-ceva de zile care se aliniaza in fata oricaruia dintre noi. Am ajuns si la capitolul blog, cu care marturisesc sincer ca nu prea stiu ce sa fac.
Trecand prin blogosfera culinara am vazut si suparari mari, si acuzatii de furturi, si abandonuri ca urmare a acestor suparari, si frustrari, bisericute si bisericute alcatuite ca in viata, de reguli greu de cuprins in cuvinte pentru ca poate fac parte dintr-o chimie a senzatiilor nascute intre oameni.
Si totusi, din lista de bloguri culinare pe care obisnuiam sa o urmaresc, mai bine de jumatate par a fi abandonate, sau oricum n-au mai fost actualizate in ultimele 4-6-12 luni ori, - ca in cazul acestui blog - au fost actualizate sporadic. Am sesizat ca exista cateva asemanari intre aceste bloguri: le lipsesc comentatorii, dar au o lista relativ constanta de cititori; lipseste oarecum interactiunea desi nu sunt lipsite de creativitate. Par a fi de regula oameni carora nu le-a lipsit creativitatea, ci prietenii.
Nu-mi doresc sa devin patetica. Dar mi-as dori in 2012 pentru spatiul virtual culinar sa fie un an in care creativitatea sa fie mai la ea acasa. Mi-as dori sincer ca in 2012 sa fim mai mult noi insine, sa cream mai mult, mai bine, sa apreciem mai mult eforturile celor din jurul nostru, sa ne respectam mai mult, sa avem curajul sa ne jucam in bucatarie cu riscul de a mai si gresi.
La multi ani tuturor!