Cum sa ai un aer de calitate in locuinta ta

Postat de Bucataras in Bucataras eFeminin pe 26 Oct 2011, 22:15

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

 In perioada sezonului rece, calitatea aerului din interiorul spatiilor de locuit si de lucru are de suferit ca urmare a incalzirii intensive, care il face sa devina excesiv de uscat. scaderea umiditatii relative a aerului inseamna reducerea cantitatii de umezeala, raportata la cantitatea maxima care ar trebui sa existe.

 

CONSECINTELE AERULUI USCAT 

Disconfort, oboseala, imbolnavire - respirarea aerului uscat face ca absorbtia de oxigen si transferul sau in sistemul circulator sa fie mai dificile, ceea ce duce la toate aceste stari. oboseala, extenuare si un nivel redus de concentrare sunt simptomele unei alimentari cu oxigen necorespunzatoare. apare si o sensibilitate sporita la raceli, dat fiind faptul ca functia de autocuratare a traheei este afectata de aerul uscat.

Consecintele se traduc prin pericolul sporit de aparitie a infectiilor si probleme ale sistemului respirator. Pielea uscata este o alta consecinta a umiditatii relative scazute care provoaca o pierdere importanta de apa din straturile superioare ale pielii. 

Mobila si alte obiecte de lemn au si ele de suferit. capata o culoare stearsa, se usuca si, cu timpul, vor aparea crapaturi. umiditatea retine praful, in timp ce aerul uscat din incaperi face ca acesta sa se ridice sub efectul curentilor de convectie provocati de sursele de incalzire. medicii specialisti recomanda o umiditate relativa a aerului cuprinsa intre 40% si 60%. la acest nivel, simturile noastre detecteaza o umiditate ideala.

DESCHIDEREA FERESTREI NU AJUNGE

 Sa se asigure o rezerva proaspata de oxigen in camera este foarte important. cu toate acestea, aerul de afara poate fi prea putin umed pentru a umidifica suficient aerul cald din incapere. Daca dorim sa pastram un nivel acceptabil al umiditatii aerului in timpul sezonului rece, trebuie sa folosim un umidificator potrivit.

 In lipsa acestuia, aerul acesta va incerca sa isi „astampere setea extragand umezeala din pielea noastra, din plante sau mobila de lemn. purificarea aerului si umezirea lui trebuie sa joace un rol major in eforturile de a obtine un climat optim pentru protectia sanatatii noastre.

 Umidificatoarele si dezumidificatoarele absorb si elimina excesul de umiditate ambientala pentru a mentine un nivel optim, intre 40% si 60%, fara a crea o senzatie de uscare excesiva a aerului din incaperi.

 Incep sa functioneze la un nivel excesiv de umiditate a mediului ambiant, prevenind aparitia petelor si mirosurilor neplacute sau a ruginii, depunerea igrasiei sau a umiditatii excesive pe materialele textile. 85% din gospodarii se confrunta cu problema umiditatii excesive, insa doar 15% din consumatori sunt constienti ca problemele ambientale pot fi imbunatatite.

articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (1)

28.10.2011, 13:56

bun articol si bine documentat

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia