Cum pastram carnea mai mult timp cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 15 Oct 2015, 14:10

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Claudia continua sa ne povesteasca despre experienta ei cu aparatul de vidat FoodSaver. De aceasta data, priceputa intr-ale gustului de la Bucate, vorbe si arome ne arata cum s-a descurcat aparatul la vidarea carnii:

Asa cum v-am spus si in articolul anterior, mi-am propus sa incerc sa ma organizez in asa fel incat sa nu risipesc alimentele, sa le portionez altfel si sa reorganizez depozitarea lor.

Ma alatur astfel campaniei initiata de Food Saver impreuna cu Bucataras.ro.      

De foarte mare ajutor in acest sens este Aparatul de vidat Food Saver, care ne permite sa pastram alimentele proaspete mult mai mult timp, in conditii de igiena maxima.    

Ambalarea in vid este o alternativa superioara la metodele traditionale de conservare a alimentelor, deoarece elimina complet aerul, principala cauza in deshidratarea, pierderea aromei si prospetimii alimentelor si aparitia arsurilor de congelare. 

Noi, in familie mereu am avut o problema in ce priveste pastrarea carnii, deoarece avem nevoie de portii mici pentru gatit. De asemenea, nu intotdeauna vreau sa congelez carnea, uneori prefer s-o pastrez la frigider cateva zile, pentru a o putea pregati cand este nevoie.    

 

Am sa va arat cum m-a ajutat Aparatul de vidat Food Saver in aceasta privinta.      

Am cumparat cotlet si ceafa de porc si niste carnaciori.        

Pentru inceput am conectat aparatul la retea.      

In functie de cantitatea de alimente ce vrem s-o vidam, putem folosi seturile de pungi cu dimensiune prestabilita sau sa ne confectionam propriile pungi din rola de pungi.Toate acestea vin impreuna cu aparatul si sunt de foarte buna calitate si nu contin Bisfenol A.      

Eu am preferat sa tai pungile la dimensiunea dorita, operatiune foarte usor de realizat.      

Am tras capatul rolei de pungi pana in zona in care se face sigilarea pungii,lasând o margine cam un centimetru.      

Am inchis capacul aparatului apasand pana cand butoanele laterale ies in afara si se vede banda verde de pe ele. De asemenea, trebuie sa se aprinda ledul verde, ceea ce inseamna ca putem sa trecem la urmatoarea operatiune.      

Pentru a sigila punga, am apasat butonul pentru sigilare.      

Se aprinde un led rosu. Cand acesta s-a stins, am deschis capacul aparatului si am taiat punga la dimensiunea dorita cu ajutorul cutterului integrat.      

Am pus carnea in pungile astfel pregatite, dupa care am trecut la vidarea propriu- zisa.      

Am introdus capatul nesigilat al pungii in tavita pentru picurare, am inchis capacul, ledul verde s-a aprins.      

Am apasat butonul de Vidare-sigilare automata.      

In timpul procesului de vidare mai multe leduri verzi se vor aprinde. Cu ajutorul indicatorului de progresie LED, vom sti cand s-a terminat operatiunea.      

Dupa ce se stinge si ledul rosu, semn ca si sigilarea pungii a fost efectuata, putem sa deschidem capacul si sa scoatem punga.      

Pe banda alba de pe marginea pungii se poate scrie continutul si data la care s-a facut vidarea alimentelor respective.      

Din acest moment putem sa pastram carnea la frigider sau in congelator.      

Daca o pastram la congelator, vom avea doua avantaje: va ocupa mult mai putin spatiu si, datorita materialului din care este facuta punga, evitam arsurile de congelare.    

De mentionat si faptul ca pungile pot fi spalate, uscate si refolosite de mai multe ori.  

In articolele viitoare am sa va povestesc si despre alte intrebuintari ale Aparatului de vidat Food Saver.

Comentarii (1)

15.10.2015, 18:44

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia