Cramele Halewood ne prezinta Reteta zilei si multe lucruri interesante!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 3 Noi 2013, 22:40

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Dragilor, impreuna cu prietenii de la Cramele Halewood vom sta la un pahar de vin bun si de povesti frumoase in urmatoarea perioada. Probabil ati remarcat ca fiecare reteta a zilei este prezentata alaturi de un vin bun, care i se potriveste de minune. Pentru ca este bine sa invatam sa asociem mincarea pregatita cu drag de fiecare dintre noi cu un fel de vin care sa puna in valoare aromele.

Stiati ca ...

Expresia “Beau in sanatatea ta” vine din Grecia antica, unde gazda gusta vinul pentru a nu fi otravit?

Ne vom plimba prin podgoriile Halewood din Dealul Mare, prin viile de pe podisul Transilvaniei si vom cobori in zona Murfatlar, cu o oprire prin Azuga, la cramele Rhein, unde ne vom intilni cu un vin spumant romanesc cu nimic mai prejos decit sampania frantuzeasca. De fapt, ceea ce se produce la in beciurile de la Azuga este o sampanie veritabila, doar ca frantzuzii au inregistrat marca bauturii pe care calugarul Don Perignon o inventa in preajma anului 1700 si nimeni nu o mai poate folosi!

Stiati ca ...

In 1743, Claude Moet a transformat abatia benedictina Hautvillers din regiunea Champagne (locul unde Don Perignon produsese prima sampanie) in vinarie, iar in 1804 i-a dedicat lui Napoleon un cupaj denumit Brut Imperial, denumire ce se pastreaza si azi pe multe sticle?

Ramineti alaturi de noi si de prietenii de la Halewood, vom reveni cit de curind cu rinduri foarte interesante!


Comentarii (5)

03.11.2013, 23:02

Mi-ai facut pofta de un pahar de vin bun!

04.11.2013, 00:16

04.11.2013, 08:54

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia