Cateva lucruri esentiale despre bucataria Thailandeza

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 8 Noi 2011, 09:15

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Cateva lucruri esentiale despre bucataria Thailandeza

Exotismul mancarii thailandeze provine din cateva ingrediente de baza, care sunt un fel de "sarea si piperul" in Romania. In aceasta bucatarie asiatica se merge tot pe principiul "cinci arome diferite" in aproape fiecare fel de mancare principal: iute, sarat, dulce, acrisor si amar. Bucataria thailandeza se bucura de o mare popularitate in randul iubitorilor de mancare iute si proaspata, naturala.

1. Orez

Orezul thailandez se diferentiaza doar la gust de cel din alte parti ale Asiei. Conditiile climatice l-au transformat  intr-unul inedit, fiind cunoscut in toata lumea sub denumirea de "thai". Orezul este cunoscut in Thailanda sub denumirea de "Jasmine" si se prepara in special la aburi.

2. Legume

Thailandezii folosesc toate partile legumelor: coaja, miez, sambure si frunza. Salatele thailandeze au un plus de prospetime printr-un strop de busuioc, iarba de lamaie sau lamaie keffir.

3. Carne

In Thailanda, carnea este considerata scumpa, de aceea este consumata mai rar. Insa este cunoscut faptul ca cele mai gustoase retete sunt preparate cu fructe de mare sau carne de pui.

Majoritatea produselor de acest gen sunt fripe la gratar, dupa ce au fost lasate cateva zeci de minute intr-o baie de condimente, la marinat.

4. Condimente si sosuri

Gingerul, piperul negru, chimenul si curry-ul (chiar daca este de origine indiana). De departe, cel mai cunoscut condiment din Thailanda este "nam pla", un sos de peste foarte puternic, urmat apoi de sosul de creveti.

5. Fructe

Cunoscuta si ca "paradisul fructelor tropicale", Thailanda foloseste in preparatele sale fructe cat mai variate, multe dintre ele inca necunoscute publicului larg.

In bucataria thailandeza "creativitatea" este cuvantul cheie, deoarece, pentru nativi, mancarea inseamna arta. Arta de a gati, de a aranja preparatele in farfurie si chiar de a manca.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

08.11.2011, 11:40

09.11.2011, 13:33

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs