Cateva lucruri esentiale despre bucataria Thailandeza

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 8 Noi 2011, 09:15

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Cateva lucruri esentiale despre bucataria Thailandeza

Exotismul mancarii thailandeze provine din cateva ingrediente de baza, care sunt un fel de "sarea si piperul" in Romania. In aceasta bucatarie asiatica se merge tot pe principiul "cinci arome diferite" in aproape fiecare fel de mancare principal: iute, sarat, dulce, acrisor si amar. Bucataria thailandeza se bucura de o mare popularitate in randul iubitorilor de mancare iute si proaspata, naturala.

1. Orez

Orezul thailandez se diferentiaza doar la gust de cel din alte parti ale Asiei. Conditiile climatice l-au transformat  intr-unul inedit, fiind cunoscut in toata lumea sub denumirea de "thai". Orezul este cunoscut in Thailanda sub denumirea de "Jasmine" si se prepara in special la aburi.

2. Legume

Thailandezii folosesc toate partile legumelor: coaja, miez, sambure si frunza. Salatele thailandeze au un plus de prospetime printr-un strop de busuioc, iarba de lamaie sau lamaie keffir.

3. Carne

In Thailanda, carnea este considerata scumpa, de aceea este consumata mai rar. Insa este cunoscut faptul ca cele mai gustoase retete sunt preparate cu fructe de mare sau carne de pui.

Majoritatea produselor de acest gen sunt fripe la gratar, dupa ce au fost lasate cateva zeci de minute intr-o baie de condimente, la marinat.

4. Condimente si sosuri

Gingerul, piperul negru, chimenul si curry-ul (chiar daca este de origine indiana). De departe, cel mai cunoscut condiment din Thailanda este "nam pla", un sos de peste foarte puternic, urmat apoi de sosul de creveti.

5. Fructe

Cunoscuta si ca "paradisul fructelor tropicale", Thailanda foloseste in preparatele sale fructe cat mai variate, multe dintre ele inca necunoscute publicului larg.

In bucataria thailandeza "creativitatea" este cuvantul cheie, deoarece, pentru nativi, mancarea inseamna arta. Arta de a gati, de a aranja preparatele in farfurie si chiar de a manca.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

08.11.2011, 11:40

09.11.2011, 13:33

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia