Tofu este un ingredient versatil si usor de gatit, adaptandu-se usor la multe arome, fiind delicios cu diverse sosuri si marinate. Este un subtitut hranitor al carnii pentru vegetarieni sau in perioada postului, poate fi prajit, fiert sau folosit in salate.
Tofu in stare ferma este gasit in mod cel mai frecvent pe rafturile magazinelor. In general se gaseste la raionul de lactate si este gustos in salatele verzi. Asezonat si prajit usor, tofu ofera un contrast excelent de texturi prin exteriorul sau crocant si miezul moale. Poate fi inghetat si maruntit, avand textura de carne tocata.
Tofu extra ferm este de multe ori comparat cu carnea de pui. Acesta este folosit in mancarurile asiatice sau in cele vegetariene ca un subtitut al carnii. Pentru a-l face mai ferm, acesta poate fi presat: se infasoara bucata de tofu intr-un prosop de hartie si se pune peste el ceva greu. Facut la grill sau prajit, merge bine cu paste, sandvisuri si curry.
Tofu cremos este de consistenta unei smantani mai groase. Este folosit ca baza pentru dipuri si sosuri. Facut piure si folosit ca o alternativa la lactate, este amestecat cu usurinta in supe, dar poate fi folosit si in deserturi sau omlete.
Articol in parteneriat cu euforia.tv