Ce trebuie sa stim despre tofu si cum poate fi preparat

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 29 Oct 2011, 17:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Tofu este un ingredient versatil si usor de gatit, adaptandu-se usor la multe arome, fiind delicios cu diverse sosuri si marinate. Este un subtitut hranitor al carnii pentru vegetarieni sau in perioada postului, poate fi prajit, fiert sau folosit in salate.

Tofu in stare ferma este gasit in mod cel mai frecvent pe rafturile magazinelor. In general se gaseste la raionul de lactate si este gustos in salatele verzi. Asezonat si prajit usor, tofu ofera un contrast excelent de texturi prin exteriorul sau crocant si miezul moale. Poate fi inghetat si maruntit, avand textura de carne tocata.

 

2011/03/21//214978-firmtofu.jpg

 Tofu extra ferm este de multe ori comparat cu carnea de pui. Acesta este folosit in mancarurile asiatice sau in cele vegetariene ca un subtitut al carnii. Pentru a-l face mai ferm, acesta poate fi presat: se infasoara bucata de tofu intr-un prosop de hartie si se pune peste el ceva greu. Facut la grill sau prajit, merge bine cu paste, sandvisuri si curry.

 

2011/03/21//214979-tofu2.jpg

 Tofu cremos este de consistenta unei smantani mai groase. Este folosit ca baza pentru dipuri si sosuri. Facut piure si folosit ca o alternativa la lactate, este amestecat cu usurinta in supe, dar poate fi folosit si in deserturi sau omlete.

2011/03/21//214985-sweettofu.jpg

Articol in parteneriat cu euforia.tv

 

Comentarii (3)

Lau

Lau
29.10.2011, 21:33

30.10.2011, 23:33

imi place sub orice forma si nu-l gasesc sub nici o forma cred ca eram singura clienta din oras si au zis ca nu se merita

31.10.2011, 08:47

je nu am mancat niciodata?ma mai gandesc...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]