Cand lipseste un ingredient

Postat de Oana in Tipsuri pe 27 Ian 2009, 23:02

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Ce  e de facut? intotdeauna exista inlocuitori :) Chiar si intr-o bucatarie bine aprovizionata se intampla sa lipseasca unul din ingredientele importante intr-o reteta. Hai sa vedem cu ce se poate substitui:

Voi scrie in stanga ingredientul ce lipseste si in dreapta cu ce se inlocuieste :)

1 lingurita praf de copt—> 1 lingurita drojdie uscata

200 g unt —> 200 g grasime vegetala

1/4 l lapte batut —> 250 g iaurt sau 1/4 lapte +1 lingurita otet

250 g smantana grasa —>180 ml lapte + 2 si 1/2 lingurite zeama de lamaie+ 4 linguri unt topit

1 ou pentru a lega o compozitie —> 1/2 lingurita amidon alimentar

1 ou pentru copt —> 1 lingurita praf de copt

otet balsamic —> otet din vin rosu

otet de vin —> otet obisnuit + putin vin

supa de peste —>supa de gaina

75 g miere —> 5 linguri zahar + 1 lingura lichid

branzica de casa —> ricotta

iaurt —> smantana semigrasa

usturoi verde —> ceapa verde

1 legatura coriandru —> 1 legatura patrunjel

1 lingura verdeata proaspata —> 1/2 lingurita verdeata uscata

ulei de masline —> ulei vegetal sau unt

stafide —> prune sau curmale uscate tocate

1/4 smantana pemtru completarea gustului mancarurilor —> 200 g iaurt+ 3 linguri unt topit sau 175 ml lapte integral + 60 g unt topit

1 lingura amidon alimentar —> 2 galbenusuri sau  1 lingura faina pentru legarea sosurilor

50 g ciocolata amaruie —> 30 g cacao + 4 lingurite zahar

fulgi de ciocolata —> ciocolata maruntita

ciocolata topita —> topping din comert

2-3 picaturi tabasco —> 1 varf de cutit piper Cayenne

500 ml sos de rosii —> 200 g pasta de rosii + 1/4 l apa cu sare, piper, verdeata

1 lingurita zeama de lamaie —> 1 lingurita vin alb sau 1/2 lingurita otet sau 1 lingurita suc de lamaie la sticla

200 g zahar brun —> 150 g zahar alb

1 lingura zahar alb —> 1 lingura indulcitor praf

200 g zahar alb —> 200 g fructoza

120 g ceapa tocata —> 1 lingura ceapa uscata tocata

 

Sursa: Reader’s Digest

Comentarii (3)

11.10.2010, 23:07

cum vine asta ... 1 ou pentru copt —> 1 lingurita praf de copt???????

13.11.2010, 20:37

Lira, daca nu ai un ou pentru o anume compozitie ce merge la cuptor, il inlocuiesti cu o lingurita praf de copt, pentru prajituri de ex.

13.02.2011, 18:06

1 ou pentru copt —> 1 lingurita praf de copt, nici eu nu prea am inteles, adica daca nu am ou si pun praf de copt acea compozitie nu creste, ca pentru asta are rolul praful de copt pentru crestere in fine, restul bravo oana

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia