Ce e de facut? intotdeauna exista inlocuitori Chiar si intr-o bucatarie bine aprovizionata se intampla sa lipseasca unul din ingredientele importante intr-o reteta. Hai sa vedem cu ce se poate substitui:
Voi scrie in stanga ingredientul ce lipseste si in dreapta cu ce se inlocuieste
1 lingurita praf de copt—> 1 lingurita drojdie uscata
200 g unt —> 200 g grasime vegetala
1/4 l lapte batut —> 250 g iaurt sau 1/4 lapte +1 lingurita otet
250 g smantana grasa —>180 ml lapte + 2 si 1/2 lingurite zeama de lamaie+ 4 linguri unt topit
1 ou pentru a lega o compozitie —> 1/2 lingurita amidon alimentar
1 ou pentru copt —> 1 lingurita praf de copt
otet balsamic —> otet din vin rosu
otet de vin —> otet obisnuit + putin vin
supa de peste —>supa de gaina
75 g miere —> 5 linguri zahar + 1 lingura lichid
branzica de casa —> ricotta
iaurt —> smantana semigrasa
usturoi verde —> ceapa verde
1 legatura coriandru —> 1 legatura patrunjel
1 lingura verdeata proaspata —> 1/2 lingurita verdeata uscata
ulei de masline —> ulei vegetal sau unt
stafide —> prune sau curmale uscate tocate
1/4 smantana pemtru completarea gustului mancarurilor —> 200 g iaurt+ 3 linguri unt topit sau 175 ml lapte integral + 60 g unt topit
1 lingura amidon alimentar —> 2 galbenusuri sau 1 lingura faina pentru legarea sosurilor
50 g ciocolata amaruie —> 30 g cacao + 4 lingurite zahar
fulgi de ciocolata —> ciocolata maruntita
ciocolata topita —> topping din comert
2-3 picaturi tabasco —> 1 varf de cutit piper Cayenne
500 ml sos de rosii —> 200 g pasta de rosii + 1/4 l apa cu sare, piper, verdeata
1 lingurita zeama de lamaie —> 1 lingurita vin alb sau 1/2 lingurita otet sau 1 lingurita suc de lamaie la sticla
200 g zahar brun —> 150 g zahar alb
1 lingura zahar alb —> 1 lingura indulcitor praf
200 g zahar alb —> 200 g fructoza
120 g ceapa tocata —> 1 lingura ceapa uscata tocata
Sursa: Reader’s Digest