Tipa simpatica ne intinde o carte de vizita: "Uite, avem aici datele noastre, facem si cursuri de gatit". Tocmai ce terminaseram de mincat. Eu o portie de pui thailandez, iar Iri un file de somon, pus pe un pat de orez si stropit cu o dulceata de zmeura si coacaze rosii! Extraordinare ambele. Cu citeva minute inainte, chiar ne-am felicitat ca am trecut pragul Hot Food & Bar Studio din AFI Cotroceni. Aveam acea senzatie de bine, pe care o incerci intr-un loc in care te simti in largul tau.
Ne intimpinase tot tipa simpatica. "Noi nu avem un meniu pentru ca mai intii luam cele mai proaspete ingrediente si apoi vedem ce facem cu ele. Se gateste la vedere. Cu suflet si indeminare. Pentru ca locul acesta minunat a fost creat din pasiunea unor tineri, pe care acum ii inconjoara si ... asha ... o usoara aura de celebritate.
Alex este imbracat intr-un tricou galben si minuieste un wok in fata noastra. Vede ca ne face somonul cu ochiul si ne sfatuieste sa luam garnitura de orez. "Nu gasiti in alta parte mai bun!", spune strengareste si ne convinge. El este Alex "Teacher" Cirtu si a fost concurent Master Chef.
Eu am dileme mari, caci in dreapta, intr-o tigaie, sta la rumenit un muschiulet de porc printre citiva catei de usturoi. Un tip in tunica neagra il stropeste cu vin alb de-ti ploua-n gura. El este Florin Marian Bordianu si a trecut si el prin probele Master Chef.
Aleg pina la urma puiul thailandez, dupa ce ma asigur ca nu are prea mult curry. Ne asezam la masa, iar de wokul destinat felului ales de mine se apropie o tipa imbracata intr-o tunica rosie de chef. De Top Chef :). Ma incearca asa, un sentiment de mindrie, caci, cu o zi inainte, chiar eu scrisesem despre ea pe siteul Top Chef (aici si aici). Alexandra (Leon) se pune pe treaba. Cred ca presiunea Top Chef o apasa pe umerii firavi, caci ea pare mai putin relaxata decit ceilalti. Pe masa de la care s-a ridicat este in permanenta un laptop conectat cu siguranta la siteurile care ofera informatii despre Top Chef! O intreb daca pot face o fotografie preparatului ei. "Da, cu siguranta", raspunde, iar eu pur si simplu nu am tupeul sa o prind si pe ea in fotografie :))).
La doi pasi de masa noastra, un tip slabut pare a face niste planuri. Cred ca se gindeste cum sa reorganizeze locul pentru ca pe 14 noiembrie au acolo un karaoke-party. El este Petru, cistigatorul primei editii de Master Chef.
Tipa simpatica ne intinde o carte de vizita. "Avem si noi", ii spun eu si ii intind cartea de vizita a Bucataras-ului. Zimbetul ii infloreste si mai tare pe fata. Uneori nu-mi vine sa cred cit de cunoscut este Bucatarasul si de cita simpatie se bucura!
P.S. Oameni buni, daca ajungeti prin AFI Cotroceni, nu pierdeti timpul la fast-food sau mai stiu eu pe unde ca sa mincati. Treceti pragul acestor tineri frumosi, pasionati si cu suflet cald. Nu o sa regretati. Se maninca foarte bine intr-o atmosfera foarte prietenoasa!
Locul este intre restaurantul libanez si locul de joaca, deasupra petshopului, acolo unde scrie: HOT Food & Bar Studio!
Cum isi anunta meniul pe facebook :)
Buna dimineata ! Astazi la meniul zilei va aducem in prim plan urmatoarele preparate: Supa crema de ciuperci, Mancare de mazare cu morcov, Pulpe de pui condimentate, pe gratar, Cartofi natur cu unt si patrunjel, Scaricica de porc marinata, pe gratar, Duo de sushi, cu somon si surimi cu avocado, Crema de zahar ars . Suna bine, nu? Ne-am trezit cu chef de munca :))))