Dana Dogantekin de la candidat Top Chef la Jurat Chef Bucataras.ro

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 27 Feb 2013, 20:00

Articol pe placul a 18 bucatarasi
comenteaza

A 4 -a editie a concursului Reteta anului, inceput in 2009, s-a bucurat de prezenta in juriu a Danei Dogantekin, cu care v-ati intilnit in showul Top Chef.

"Sincer, am exclamat un WOW cind am trecut in revista retetele care au participat la concurs", spune Dana, un compliment minunat pentru curajosii care s-au aventurat in lupta pentru premiile oferite de www.bucatarie360.ro si bucataras.ro.

Se considera o femeie activa, careia ii place sa invete tot timpul lucruri noi. Pe langa meseria de bucatar, mai are si certificat autorizat de traducator din limba turca. Pe scurt, se caracterizeaza in 3 cuvinte: serioasa, corecta si sincera! Exact calitatile pe care le cerea pozitia de jurat Bucataras.ro, pe care Dana le-a atasat experientei sale in gastronomie!

Showul Top Chef i-a ramas cu multe amintiri placute. De la primul pas, cind Hadad si Nicolai au jurizat-o la preselectie, pina in finala, cind au intrat pe platou dimineata si l-au parasit cind zorii zilei urmatoare mijeau afara!

"L-am admirat mult pe Nico Lontras pe parcursul showului. Este un om deosebit si un chef fantastic, de la care ai multe de invatat. Faptul ca s-a impus in afara tarii spune multe despre calitatile sale", spune Dana, care il apreciaza insa si pe castigatorul Giovanni Piselli, dar clar favoritul ei ramine romanul nostru.

Va mai aduceti aminte de primul episod Top Chef? Cel in care au mers intr-un abator si au transat carcasele de vita! Dana sigur nu-l va uita curind: "am stat ore bune in halele acelea cu temperaturi foarte joase, de ne clantaneau dintii tuturor, insa pot spune ca a fost provocator!". "Niciodata n-am stiut ce probe ne asteapta", rememoreaza ea, amintindu-si cum pe malul marii a avut de infruntat atit nisipul adus peste preparate de rafalele de vint, cit si problemele legate de aprinderea plitelor cauzate de acelasi vint :).

Am fost curios sa aflu care-i preparatul ce-i place cel mai mult: "pestele alb". Are o experienta mare culinara, lucrind in restaurante bine vazute de public, Rue Du Pain din Bucuresti raminind in sufletul ei. Pentru ea, locul de munca trebuie sa fie "un job la care sa merg din placere, unde sa am posibilitatea de a-mi demonstra calitatile si competentele, unde sa dispun de libertate de decizie si sa-mi asum responsabilitati!".

Dialogul dintre noi a curs lejer, de parca ne stiam de multa vreme. Dana este o persoana sociabila si afirma ca "este deschisa unor noi provocari si parteneriate in domeniul gastronomic: prezentari de produse, cooking showuri ...". Ii place sa citeasca si sa calatoreasca.

La inceputul saptaminii s-a reintilnit cu cei care i-au fost concurenti la Top Chef intr-un eveniment Horeca organizat la Novotel si au depanat amintiri (in fotografie alaturi de Nico Lontras si Mihai Neacsu.

Apoi a revenit acasa si a jurizat concursul siteului culinar nr 1 din .ro, www.bucataras.ro, exclamind WOW, uimita de calitatea retetelor!

Multumim si noi, Dana, un Top Chef devenit Jurat Chef pentru bucataras.ro!

Vezi si tu retetele inscrise in concurs (click aici)!

 

Comentarii (6)

28.02.2013, 01:53

Ah ce am pierdut ... Eu si pestele meu ... Tin pumnii tuturor concurentilor, de peste mari si tari ...

28.02.2013, 08:45

Bravo Dana pentru tot ce ai facut Ma bucur ca si tu l-ai vazut pe Nico , marele castigator !
Multumim ca ai jurizat retetele de pe acest minunat site

01.03.2013, 13:06

Felicitari pentru fiecare ambitie si rezultat obtinut...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia