Iti aduci aminte ce te invata bunica in copilarie? Ca e bine sa mananci mere....rosii sau orice alte fruscte sau legume cu bujori in obraji?
Ceea ce nu stia bunica este ca fructele si legumele rosii, in afara ca sunt pur si simplu sanatoase si atragatoare, sunt si un adevarat zacamant de antioxidanti, atat de necesari pentru prevenirea unor boli grave. E bine sa te asiguri ca in fiecare zi consumi cel putin 400 gr fructe sau legume si e bine ca o parte din ele sa fie rosii.
Vei avea parte de multe surprize sanatoase:
Rosiile sunt bogate in licopeni, dar si potasiu si vitamina C. Licopenul este un colorant rosu, substanta cu efecte antitumorale in cateva tipuri de cancer si care nu isi pierde proprietatile in timpul prepararii termice.
Capsunile sunt bogate in vitamine, minerale, acid folic, si au efectul unei injectii de energie si de buna dispozitie, datorita gustului minunat.
Sfecla rosie este un ajutor nelipsit in dietele de detoxifiere a ficatului si stimuleaza sistemul imunitar, deci nu ar trebui sa iti lipseasca in anotimpul rece.
Ardeiul kapia rosu este si el un boom de energie si, cea mai frumoasa parte, merge perfect cu gustarile noastre preferate: branza, ou, ceapa...
Preluat din revista Penny Marchet