Deshidratarea legumelor si fructelor

Postat de adnia in Tehnici pe 4 Ian 2013, 20:39

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Sau uscarea lor. E acelasi lucru si e o foarte buna metoda de a pastra prospetimea legumelor pt. muuult timp, fara sa ne ocupe prea mult loc in congelator (stim cu totii ca spatiul de congelare este, totusi, redus). Asadar, eu recurg din ce in ce mai des la metoda asta si sunt extrem de multumita.

Acum, sa povestim putin despre deshidratare. Evident ca nu am descoperit eu acum apa calda, dar ma gandesc la faptul ca, asa cum nici eu nu stiam mare lucru despre asta, poate mai sunt si altii ce anu nevoie de cateva informatii.

Asadar, deshidratarea legumelor, fructelor, ierburilor si chiar a carnii se face in mai multe modalitati: la soare (cea mai indelungata), cu ajutorul deshidratorului sau a cuptorului. Si ar mai fi si varianta ingenioasa gasita in disperare de cauza si anume caloriferul (dar e doar pt. cateva feliute, nu mai mult). Da, ati citit bine: se poate folosi si caloriferul pe post d "uscator". Trebuie sa recunosc ca eu nu ma gandisem la asta!

Eu personal n-am incercat decat 2 variante: deshidratorul si cuptorul. Sunt foarte multumita de rezultate!. Deshidratorul din dotare nu este profesional si nici mare, dar pt. uzul unei familii este perfect. Daca ma gandesc bine, a fost si relativ ieftin, unde mai pui ca am descoperit ca-l mai pot folosi la o gramada de alte retete (si chiar l-am pus la bataie, sa vad ce poate).Asadar, cea mai mare parte din rezerva proprie de legume si fructe uscate le-am obtinut cu ajutorul acestui aparat minunat, care lucreaza in legea lui, in special pe timpul noptii, iar dimineata cand ma trezesc, totul e gata!

In ceea ce priveste uscarea la cuptor, trebuie sa fim atenti. Deshidratarea alimentelor se face sub supreveghere stricta, la cea mai mica treapta de caldura (40 grade) si cu usa cuptorului deschisa (ca sa permita ventilatia), iar acestea se intorc destul de des.

Si acum, atasez cateva poze, ca sa vedeti rezultatul obtinut de mine: vegeta naturala, chipsuri de fructe, etc. Toate acestea se pot pastra ca atare in recipiente inchise, sau se pot transforma in pudre (voi va alegeti combinatiile favorite). Eu am ales sa fac vegeta pudra, mix de verdeturi uscate (pudra), pudra de fructe (le folosesc in ceaiuri, creme, blaturi, etc).

 

Comentarii (6)

06.01.2013, 11:06

scuze ...pudra

06.01.2013, 11:58

si eu zic la fel, ca merita, dar nu doar pt uscarea fructelor si legumelor...se mai pot prepara o gramada de alte bunatati la deshidrator, fara a le distruge vitaminele!

23.01.2013, 19:07

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia