Beneficii naturale venite din...plante

Postat de adnia in Bucataras eFeminin pe 15 Ian 2013, 17:31

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Condimentele si mirodeniile se utilizeaza de secole, nu doar pt. a da savoare preparatelor culinare, ci si pt. proprietatile lor curative. Specialistii au aratat ca mirodeniile promoveaza sanatatea si starea de buna functionare a organismului uman prin intermediul unei serii de actiuni care inhiba dezvolatrea bolilor degenerative. Cum asa? pur si simplu datorita faptului ca acestea contin un nr. mare de antioxidanti, chiar mai mare decat cel existent in fructe si legume. Acestia sunt eficienti in profilaxia cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare, etc. In acelasi timp, ei sunt responsabili pt mentinerea elasticitatii si fermitatii tenului.

Si acum, sa povestim putin despre 3 dintre ele:

Scortisoara, daca este administrata zilnic (nu mai mult de 1 lingurita), isi dovedeste eficacitatea in:

- scaderea cu 30% a riscului de aparitie a simptomelor ce duc la aparitia sindrumului metabolic 9ajuta la scaderea colesterolului LDL, glucozei, trigliceridelor, chiar si in cazul pacientilor diabetici)

- previne rezistenta la insulina

- stimuleaza buna functionare a creierului

- stopeaza activitatea bacteriilo si fungilor,

-actioneaza ca antidot

Ghimbirul este utilizat ca remediu naturist de aprox. 5000 ani. Este folosit pt. a ajuta in:

-relaxarea vaselor sanguine, stimuland si calmand durerile

- calmarea spasmelor stomacale si intestinale

-reducerea flatulentei

-reducerea senzatiilor de greata, mahmureala

-este un bun antiinflamator, la fel ca si scortisoara

Oregano are proprietati antivirale, antibacteriene, previne infectiile de piele. Aplicat direct pe piele, uleiul de oregano ajuta la calmarea pruritului si iritatiilor aparute la nivelul epidermei. palicat la nivelul cavitatii bucale, acest ulei este eficient in tratarea gingivitelor.

Totodata, oregano poate fi utilizat cu succes in tratarea sinuzitelor, prin administratea zilnica a 2-3 picaturi de ulei de oregano (se pot dilua in suc proaspat de fructe sau legume--recomandat), primele efecte fiind simtite de obicei, dupa 3-5 zile.

Mai multe AICI


 

Comentarii (10)

15.01.2013, 20:00

Buna metoda cu plagiatul! Din pacate cine posteaza nu citeste si aici sa rectifice!

15.01.2013, 20:40

multumesc pt. observatii...din pacate, nici eu nu stiam sursa informatiilor, deoarece le am printate pe hartie, iar persoana care mi le-a dat nu a specificat asta...si daca va uitati bine, eu am incercat sa redau ceva din artcolul respectiv, nu l-am copiat cuvant cu cuvant (ceea ce ar presupune plagiatul)
inca o data scuze pt ca nu am dat sursa,deoarece n-o cunosteam...si nu a fost cu intentia de a copia!

15.01.2013, 22:46

Delia, nu stiu daca te-ai uitat prin retetele mele, foarte multe contin scortisoara, curcuma il folosesc la salate, cam tot ce e scris in articol, folosesc in bucataria mea!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia