publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Jalebi(covrigei insiropati)
Amestecam iaurtul cu faina,untul, zaharul pudra,colorantul si un praf de sare pana obtinem un aluat mai gros decât cel de clatite.Il dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie adaugam uleiul si il lasam sa se incalzeasca.Scoatem compozitia de la frigider si o punem intr-un pos.Cand vedem ca s-a...
Chec zebra
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin. Impartim compozitia in doua in una punem cacaoa si in alta esenta cu plicul de zahar vanilat si le amestecam pe fiecare...
Oase de porc la cuptor
(eu am avut oase de purcel de casa si erau carnoase) Spalam bine oasele de porc si le condimentam cu sare,piper,usturoi si condimente dupa gust.Le asezam intr-o tava(eu am avut tigaie dry cooker) si rasturnam paharul de vin deasupra , acoperim tigaia cu o folie si dam la cuptor. Cu 10...
Savarine
Blat -Mixam albusurile spuma cu praful de sare.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul.Dupa adaugam apa,praful de copt,grisul si le mixam bine.Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri.Amestecam si adaugam colorantul,faina,esenta si mai mixam pana se...
Ciuperci cu urzici
Spalam urzicile si le curatam.Dupa le oprim in cateva ape.Le scurgem de apa si le tocam marunt. Ciupercile le curatam si le punem la fiert .Dupa ce s-au fiert le scurgem de apa. Curatam ceapa si o tocam marunt dupa care o calim putin in ulei.Adaugam urzicile,ciupercile si la final...
Oua scotiene
Fierbem ouale 10 minute dupa care le punem in apa rece.Le curatam de coaja si le dam prin faina. Amestecam carnea tocata cu mustarul si oul batut.Adaugam patrunjelul taiat,boia de ardei,4 linguri faina,sare si piper dupa gust.Le amestecam bine impreuna.Impartim compozitia in 6....
Desert cu napolitane
Crema lamaie -mixam zaharul cu oul pana se topeste zaharul.Adaugam amidonul amestecat cu zeama de o lamaie.Punem intr-un ibric compozitia la foc mic.Amestecam continuu pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca. Crema branza -Mixam frisca cu zaharul pana devine pufoasa apoi adaugam branza si...
Corabioare cu branza
Cernem faina si in mijloc facem o gaura.Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si zaharul.Dupa adaugam ouale batute cu sarea,plicurile de zahar vanilat si esenta.Incepem sa framantam adaugand treptat untul topit.Framantam un aluat nelipicios.Dam la dospit pana isi dubleaza volumul...
Prajitura cu bilute de branza
Blat -Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amidonul,amestecam bine toata compozitia.Apoi adaugam lingurile de cacao si esenta si omogenizam. Bilutele -mixam branza cu zaharul pudra.Adaugam treptat cate un galbenus si...
Briose cu cascaval
Intr-un bol mixam ouale cu sarea. Adaugam uleiul si treptat laptele. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cascavalul dat prin razatoare din care am oprit putin ca sa pun deasupra si omogenizam. Tapetam tava de briose cu hartiute si punem din compozitie. Deasupra am adaugat felii de...
Tort cu ricotta
Blat -mixam albusurile spuma cu 1 praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si plicul de zahar vanilat. Amestecam usor cu o lingura si turnam in tava tapetata cu...
Pui umplut
Prima data incepem sa separam pielea de carne (de pe piept). Din piept am facut snitele. Spalam puiul si il lasam deopoarte. Intr-o tigaie calim ceapa putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeiul si lasam sa se caleasca putin impreuna. Adaugam orezul spalat in cateva ape si...
Desert cu biscuiti
crema 1 -Mixam frisca pana devine pufoasa dupa care adaugam dulceata si mai amestceam 1 minut impreuna crema 2 -Amestecam smantana cu zaharul si mixam pana devine ca o frisca consistenta iar la sfarsit adaugam plicul de zahar vanilat. crema branza -amestecam zaharul cu branza dupa adaugam...
Tort diplomat 2
Punem laptele la fiert si dupa il lasam sa se raceasca.Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu un praf de sare pana devine o crema spumoasa.Adaugam amidonul si mixam iarasi.Dupa ce s-a racit laptele il adaugam peste compozitia de galbenusuri si amestecam. In oala in care am fiert laptele...
Cosulete cu branza
Amestecam faina cu praful de copt.Adaugam smantana,zaharul,sarea si le mixam impreuna.Apoi adaugam oul batut cu plicul de zahar vanilat.Framantam un aluat atat cat sa se poate modela. Mixam branza cu zaharul,apoi adaugam smantana si mixam pana se formeaza o crema. Pregatim o tava de briose...
Desert cu caramel
Intr-un ibric caramelizam zaharul.Dam focul incet si adaugam untul si 100 ml frisca repede peste.Amestecam usor cu o lingura de lemn cca 6 minute cat sa se incorporeze bine totul.Lasam sa se raceasca dupa care adaugam restul de frisca si le mixam pana ajunge la consistenta de caramel. Luam...
Negresa
Amestecam ingredientele uscate, dupa care le cernem intr-un bol. In alt bol amestecam lichidele si turnam treptat peste cele uscate si amestecam usor. La final adaugam visine scurse de zeama daca dorim si amestecam usor. Tapetam o tava cu unt si faina si turnam compozitia. Dam la cuptorul...
Tort Steaua
Blat - Mixam ouale cu zaharul si esenta pana se topeste si devine o crema pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, sarea dupa care le cernem. Adaugam treptat peste compozitia de oua si amestecam cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Ciuperci umplute cu soia
Soia o punem intr-un bol cu apa la hidratat. Morcovul, frunzele de ceapa verde, patrunjelul, piciorusele de la ciuperci le trecem prin robot si le maruntim. Intr-un bol adaugam soia stoarsa de apa, amestecul de morcovi, oul, usturoiul pisat si condimentele dupa gust. Amestecam bine si umplem...
Prajitura Linzer
Amestecam untul cu zaharul si smantana, apoi adaugam ouale cu esenta.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si le incorporam. Cand am terminat cu faina impartim aluatul in 2 bucati (o bucata sa fie un sfert cat cealalta bucata). Asezam bucata mai mare intr-o tava tapetata cu folie de...
Cornuri moi cu dulceata
Cernem faina iar in mijloc facem o gaura si punem mierea,drojdia dizolvata in putin lapte caldut si sarea.Amestecam usor si treptat punem restul de lapte,iar apoi plicul de zahar si untul topit.Incepem sa framantam o coca nelipicioasa si dam la dospit pana isi dubleaza volumul. Luam...
Iepurasi de Paste
Amestecam faina si zaharul împreuna.Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el. Apoi turnam laptele în vasul cu faina si incepem sa framantam. Apoi adaugam untul topit si cald. Am adaugat ouale si albusul de ou, un varf de cutit de sare si coaja de lamie rasa. Incepem sa...
Biscuiti cu crema
Mixam untul cu zaharul pana se topeste apoi adaugam zaharul pudra si mixam iar.Apoi adaugam ouale,zeama de lamaie,coaja de lamaie rasa si omogenizam.Iar la final adaugam colorantul si faina.Amestecam pana devine o coca nelipicioasa si usor de modelat. Dam la frigider 30 minute.Din aluat rupem...
Chisca
Intr-o oala cu apa calduta adaugam orezul spalat si scurs si lasam sa fiarba orezul. Dupa ce s-a fiert orezul il scurgem foarte bine de apa. Intr-o alta oala fierbem plamanii cu ficatul si cu putina sare. Intr-o tigaie mai inalta calim in ulei cepele curatate si tocate marunt si rasturnam...
Oua umplute
Fierbem ouale in apa 10 minute. Le scoatem si adaugam apa rece peste. Le decojim si le taiem in jumatate pe lungime. Scoatem galbenusurile usor. Amestecam margarina cu lingura de mustar si galbenusurile de la oua. Amestecam foarte bine compozitia dupa care adaugam pateul si omogenizam. Adaugam...
Prajitura alb/negru
Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam untul topit cu laptele caldut si sarea. Ouale le batem cu zaharul pana se topeste zaharul si il rasturnam peste compozitia de faina. Mixam putin impreuna cat sa se incorporeze bine toate ingredientele. Impartim in doua compozitia iar in prima punem...
Tort cu crema de capsuni
Blatul alb - Mixam ouale cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu 1/2 praf de copt. Adaugam peste compozitia de ou si vanilie si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece...
Supa crema de legume
Curatam legumele, le taiem cuburi mai mari si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Cand sunt fierte pe jumatate adaugam mararul verde. Dupa ce au fiert le lasam sa se raceasca putin dupa care le pasam cu blenderul ca un piure. Condimentam cu condimente dupa gust si punem in...
Hamsii
Hamsiile congelate le tinem 15 minute in apa rece, dupa care le curatam si le spalam in cateva ape. Le stergem cu un prosop de bucatarie Amestecam faina de malai cu faina de grau, sarea si piperul. Trecem hamsiile prin amestecul de faina si le prajim in uleiul incalzit, dupa care le scoatem...
Snitele de soia
Se fierbe soia 15 minute (eu am adaugat in apa 1 catel usturoi, busuioc, sare, piper, cimbru pentru gust). Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, se apasa putin sa iasa surplusul de apa. Intr-o farfurie amestecam faina cu pesmetul si condimentele iar in alta farfurie amestecam ouale cu...