Chec zebra

de gaby_gabytza in Prajituri, 29 Apr 2013 | 3907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 albusuri
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 230 g zahar
  • 1 plic praf de copt(8g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • glazura
  • 100 g ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin.

Impartim compozitia in doua in una punem cacaoa si in alta esenta cu plicul de zahar vanilat si le amestecam pe fiecare separat.

Pregatim o tava cu inel detasabil,eu am tapetat-o cu folie de aluminiu pentru ca inelul la tava s-a cam largit  ,dar daca tava voastra nu curge nu e nevoie sa puneti folie o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina.Dupa adaugam in tava 2 linguri compozitie alba-2 cacao si continuam asa pana terminam compozitia dar din cand in cand mai miscam tava sa se aseze bine. .Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam se raceasca putin in tava si ii adaugam glazura din ciocolata topita pe baie de aburi.Dam 1 ora la rece si dupa putem servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe uscate