Chec zebra

de gaby_gabytza in Prajituri, 29 Apr 2013 | 3857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 albusuri
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 230 g zahar
  • 1 plic praf de copt(8g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • glazura
  • 100 g ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin.

Impartim compozitia in doua in una punem cacaoa si in alta esenta cu plicul de zahar vanilat si le amestecam pe fiecare separat.

Pregatim o tava cu inel detasabil,eu am tapetat-o cu folie de aluminiu pentru ca inelul la tava s-a cam largit  ,dar daca tava voastra nu curge nu e nevoie sa puneti folie o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina.Dupa adaugam in tava 2 linguri compozitie alba-2 cacao si continuam asa pana terminam compozitia dar din cand in cand mai miscam tava sa se aseze bine. .Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam se raceasca putin in tava si ii adaugam glazura din ciocolata topita pe baie de aburi.Dam 1 ora la rece si dupa putem servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ghimbir