Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4.
Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime. Noi am avut fasii de bacon.
Intr-o tigaie punem untul si baconul la calit. Adaugam varza de...
In primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine.
Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa.
Varza de bruxelles o curatam de frunzele uscate sau innegrite. Intr-o oala punem 1 litru de apa impreuna cu o...
In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea.
Scurgem apa si o lasam sa se raceasca, ca sa putem lucra cu ea.
In vasul unui blender vertical, punem laptele de...
Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel, incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi.
Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim.
Presaram peste conopida.
Stropim conopida cu...
Incepem prin a curata si a fierbe cartofii. Pentru ca eu ajung acasa destul de tarziu, am optat pentru a-i fierbe taiati direct cubulete, dar voi, daca aveti mai mult timp, ii puteti coace sau fierbe in coaja.
Sfecla rosie din borcan sau fiarta in coaja o curatam si o taiem fasii subtiri....
Fasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine.
Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza.
Ceapa rosie o taiem cubulete nu prea mari, dar nici foarte mici.
Usturoiul il zdrobim.
Rosia o curatam de coaja si o...
Carnea o taiem in cubulete mici ( 1cm/0,5) si o condimentam cu sare ,piper si sos de soia.
Punem pe foc la incins un wok, sau daca nu aveti wok o tigaie . Adaugam in ea o lingura de ulei si carnea . Lasam carnea sa se faca bine , stoarcem direct peste ea o clementina si turnam vinul.
Mai...
Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit.
Cand a fost rece, l-am taiat cubulete .
Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam deoparte pe un servetel absorbant.
Usturoiul l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in...
Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute . Le lasam sa se usuce , daca aveti uscator de salata e perfecat ,daca nu intr-un strecurator ....
Verdeturile le spalam bine . Salata romana o rupem cu mana , iar de la varza kalettes rupem frunzele ofilite.
Apio il taiem in bucati mai mici .
Intr-un wok sau o tigaie punem 2 linguri ulei si cand este incins calim apio si varza kalettes pana se inmoaie putin . Lasam la racit.
Tofu il...
Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita.
Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen. Lasam sa se caleasca cam 2 minute. Adaugam ceapa si mai lasam 1 minut. Punem pasta de rosii, mustarul boabe si sosul de soia. Cand da in...
Hribii ii curatam bine de pamant si frunze sub un jet de apa rece . Lasam sa se scurga bine si ii feliem subtire .
Ceapa rosie o taiem solzisori ,iar gogosarul il feliem sau il taiem cubulete, usturoiul taiat rondele sau pisat .
Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul . Cand este cald...
Quinoa o spalam in apa rece putin si o punem la fiert intr-o oala cu 3 cesti de apa si sare, o lasam sa fiarba 10 minute , dupa care o acoperim cu capacul si o mai lasam 10 minute . O strecuram si o lasam deoparte .
Este important sa masuram semintele de quinoa cu aceiasi cana cu care masuram...
Quinoa , o ceasca de cafea plina , o spalam in apa rece .
O punem la fiert intr-o oala cu 3 cesti de apa (masuram apa cu aceiasi cana cu care am masurat quinoa)si putina sare .
Lasati sa fiarba 10 minute dupa care acoperiti cu un capac si mai lasati 10 minute. Strecuram si spalam intr-un...
Intr-o oala cam de 2 litri punem broccoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi al dente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat, dar se va desface si va avea tendinta sa se faca piure).
Pana fierbe broccoli punem intr-o...
Cartofii sa ii alegeti uniformi , cam de aceiasi marime ca se fiarba in acelasi timp toti. Ii spalam bine si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa ii acopere bine. Lasam sa fiarba pana cand intra furculita bine in ei . Scurgem cartofii de apa , ii lasam sa se racoreasca, apoi ii curatam de...
Curatam avocado : il taiem in jumate pe lungimea lui , scoatem samburele si tragem coaja cu mana . Daca este copt se desprinde asa, daca nu este copt cum trebuie atunci veti avea nevoie de cutit , sau de o lingurita sa scoateti miezul.
Il stropim din abundenta cu zeama de grapefruit...
Ridichea o curatam de coaja si o spalam in apa rece . O dam pe razatoarea mica si o punem sa stea cu sare cam 20 minute(puneti un pic de sare , se poate adauga ulterior ).
Dupa 20 minute cu ajutorul blenderului o facem pasta (daca se doreste se poate stoarce sucul lasat de ridiche), adaugam...
Andivele ca sa nu fie amare trebuie tinute pentru 20 minute in apa rece .
Curatam si feliem morcovii, ceapa, ardeiul , castravetii . Intr-un bol le punem pe toate si presaram putina sare ( atentie la sare , daca branza pe care o veti pune este sarata atunci nu trebuie sare multa , doar...
Spalam legumele si le taiem in forma dorita si marimea dorita . Usturoiul trebuie maruntit sau taiat fulgi .
Punem legumele ( fara rosii ) intr-un bol ,asezonam cu sare , lamaie si ulei de arahide si amestecam . Adaugam rosiile si cascavalul , mai punem putin ulei si amestecam .
Se serveste...
Salata calda cu varza de Bruxelles
Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4. Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime. Noi am avut fasii de bacon. Intr-o tigaie punem untul si baconul la calit. Adaugam varza de...
Salata calda cu legume
In primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine. Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa. Varza de bruxelles o curatam de frunzele uscate sau innegrite. Intr-o oala punem 1 litru de apa impreuna cu o...
Salata de sfecla rosie cu maioneza de post
In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea. Scurgem apa si o lasam sa se raceasca, ca sa putem lucra cu ea. In vasul unui blender vertical, punem laptele de...
Salata de conopida cu carne de curcan
Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel, incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi. Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim. Presaram peste conopida. Stropim conopida cu...
Salata cu cartofi
Incepem prin a curata si a fierbe cartofii. Pentru ca eu ajung acasa destul de tarziu, am optat pentru a-i fierbe taiati direct cubulete, dar voi, daca aveti mai mult timp, ii puteti coace sau fierbe in coaja. Sfecla rosie din borcan sau fiarta in coaja o curatam si o taiem fasii subtiri....
Salata calda de fasole
Fasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine. Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza. Ceapa rosie o taiem cubulete nu prea mari, dar nici foarte mici. Usturoiul il zdrobim. Rosia o curatam de coaja si o...
Salata cu carne si clementine
Carnea o taiem in cubulete mici ( 1cm/0,5) si o condimentam cu sare ,piper si sos de soia. Punem pe foc la incins un wok, sau daca nu aveti wok o tigaie . Adaugam in ea o lingura de ulei si carnea . Lasam carnea sa se faca bine , stoarcem direct peste ea o clementina si turnam vinul. Mai...
Salata calda cu dovleac
Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit. Cand a fost rece, l-am taiat cubulete . Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam deoparte pe un servetel absorbant. Usturoiul l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in...
Salata cu sfecla rosie si oua
Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute . Le lasam sa se usuce , daca aveti uscator de salata e perfecat ,daca nu intr-un strecurator ....
Salata cu tofu
Verdeturile le spalam bine . Salata romana o rupem cu mana , iar de la varza kalettes rupem frunzele ofilite. Apio il taiem in bucati mai mici . Intr-un wok sau o tigaie punem 2 linguri ulei si cand este incins calim apio si varza kalettes pana se inmoaie putin . Lasam la racit. Tofu il...
Salata de legume cu naut
Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita. Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen. Lasam sa se caleasca cam 2 minute. Adaugam ceapa si mai lasam 1 minut. Punem pasta de rosii, mustarul boabe si sosul de soia. Cand da in...
Salata de hribi
Hribii ii curatam bine de pamant si frunze sub un jet de apa rece . Lasam sa se scurga bine si ii feliem subtire . Ceapa rosie o taiem solzisori ,iar gogosarul il feliem sau il taiem cubulete, usturoiul taiat rondele sau pisat . Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul . Cand este cald...
Salata cu broccoli si quinoa
Quinoa o spalam in apa rece putin si o punem la fiert intr-o oala cu 3 cesti de apa si sare, o lasam sa fiarba 10 minute , dupa care o acoperim cu capacul si o mai lasam 10 minute . O strecuram si o lasam deoparte . Este important sa masuram semintele de quinoa cu aceiasi cana cu care masuram...
Salata de morcovi cu quinoa
Quinoa , o ceasca de cafea plina , o spalam in apa rece . O punem la fiert intr-o oala cu 3 cesti de apa (masuram apa cu aceiasi cana cu care am masurat quinoa)si putina sare . Lasati sa fiarba 10 minute dupa care acoperiti cu un capac si mai lasati 10 minute. Strecuram si spalam intr-un...
Salata de broccoli cu tofu
Intr-o oala cam de 2 litri punem broccoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi al dente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat, dar se va desface si va avea tendinta sa se faca piure). Pana fierbe broccoli punem intr-o...
Salata de cartofi
Cartofii sa ii alegeti uniformi , cam de aceiasi marime ca se fiarba in acelasi timp toti. Ii spalam bine si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa ii acopere bine. Lasam sa fiarba pana cand intra furculita bine in ei . Scurgem cartofii de apa , ii lasam sa se racoreasca, apoi ii curatam de...
Salata de avocado cu grapefruit
Curatam avocado : il taiem in jumate pe lungimea lui , scoatem samburele si tragem coaja cu mana . Daca este copt se desprinde asa, daca nu este copt cum trebuie atunci veti avea nevoie de cutit , sau de o lingurita sa scoateti miezul. Il stropim din abundenta cu zeama de grapefruit...
Pasta de ridiche neagra
Ridichea o curatam de coaja si o spalam in apa rece . O dam pe razatoarea mica si o punem sa stea cu sare cam 20 minute(puneti un pic de sare , se poate adauga ulterior ). Dupa 20 minute cu ajutorul blenderului o facem pasta (daca se doreste se poate stoarce sucul lasat de ridiche), adaugam...
Salata de andive cu somon afumat
Andivele ca sa nu fie amare trebuie tinute pentru 20 minute in apa rece . Curatam si feliem morcovii, ceapa, ardeiul , castravetii . Intr-un bol le punem pe toate si presaram putina sare ( atentie la sare , daca branza pe care o veti pune este sarata atunci nu trebuie sare multa , doar...
Salata de legume
Spalam legumele si le taiem in forma dorita si marimea dorita . Usturoiul trebuie maruntit sau taiat fulgi . Punem legumele ( fara rosii ) intr-un bol ,asezonam cu sare , lamaie si ulei de arahide si amestecam . Adaugam rosiile si cascavalul , mai punem putin ulei si amestecam . Se serveste...