anca_rm

5

Bucataras
senzational

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI317
Retete

Fursecuri spritate cu portocale

In Dulciuri la 7 Mar 2016

Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis.  Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam...

Oua umplute cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2016

Nu se poate mai simplu de atat Ouale le spalam bine si le punem in apa rece cu sare si otet la fiert . Le lasam pe foc mic iar cand apa da in clocot acoperim oala cu un capac,stingem focul  si lasam 13-15 minute . In acest mod vom avea oua fierte pefect fara a se inverzi galbenusul ....

Trufe cu seminte de canepa si quinoa

In Dulciuri la 4 Mar 2016

In vasul blenderului punem toate ingredientele si pornim la inceput pe viteza mica apoi mai mare pana se fac ca si o pasta densa . De acolo luam cate putin si formam bilute pe care le dam prin cocos sau seminte de canepa. Asezam fiecare bucata intr-un vas si  cand am terminat le punem...

Supa crema de sfecla rosie cu portocale

In Supe la 4 Mar 2016

Curatam legumele si le spalam bine in apa rece . Le facem cubulete , cu cat le taiem mai marunt cu atat vor fierbe mai repede . Punem intr-o oala sfecla, apio, morcovul si usturoiul si peste ele apa cat sa le acopere si sa treaca putin peste ele. Le punem la fiert si cand s-au inmuiat usor...

Budinca de chia cu lapte de capra

In Dulciuri la 4 Mar 2016

Intr-un castron punem semintele de chia si green sugar si turnam peste ele laptele rece. Amestecam , acoperim castronelul cu folie si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Semintele de chia se vor umfla si vor lega laptele si se va face ca si o budinca. Asezati in pahare ,in...

Salata cu sfecla rosie si oua

In Salate la 4 Mar 2016

Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute . Le lasam sa se usuce , daca aveti uscator de salata e perfecat ,daca nu intr-un strecurator ....

Pavlova cu ananas

In Dulciuri la 22 Feb 2016

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie. Pregatim o tava...

Bomboane cu quinoa

In Vegan / Raw vegan la 22 Feb 2016

Quinoa fiarta si racita am pus-o in vasul robotului. Peste ea am pus mierea, curmalele, migdalele, scortisoara, 50 g fulgi de cocos si untul de cocos. Am pornit robotul si lasam sa mearga pana cand incep ingredientele sa se lege (cam 5 minute) . Pe o farfurie punem 50 gr fulgi de cocos....

Gustari din cartofi dulci

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2016

Cartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume. L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Am stropit bucatile de cartof cu ulei de masline apoi am presarat sare (sare...

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

In Prajituri la 22 Feb 2016

Blatul: Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege. Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am...

Aperitiv ardei umpluti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2016

Ardeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam. II coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie. II punem la racit intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii acoperim cu un prosop umed. In acest fel ii vom putea curata mai usor. Pana se racesc...

Stiuca pe pat de legume

In Peste la 22 Feb 2016

Stiuca am curatat-o de solzi si am spalat-o bine in apa rece. Am uscat-o in prosoape de hartie . Asezonam cu sare si piper si in interiorul ei asezam frunze de dafin. Morcovul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi si subtiri. Ceapa,usturoiul si rosia  rondele. Intr-o...

Rulada cu ciocolata si ananas

In Prajituri la 18 Feb 2016

Blatul: O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea. Adaugam faina, praful de copt, cacao si uleiul.  Omogenizam. Turnam compozitia in...

Piept de rata cu ananas

In Rata la 16 Feb 2016

Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie. Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa taiem carnea. Condimentam cu sare si piper. Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim un vas termorezistent nu foarte mare ,doar atat cat sa incapa carnea. Intr-o tigaie sau gril incins punem...

Eclere cu crema de ananas

In Prajituri la 16 Feb 2016

Coji: Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand aluatul se strage tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit. Cand este...

Salata cu tofu

In Salate la 16 Feb 2016

Verdeturile le spalam bine . Salata romana o rupem cu mana , iar de la varza kalettes rupem frunzele ofilite. Apio il taiem in bucati mai mici . Intr-un wok sau o tigaie punem 2 linguri ulei si cand este incins calim apio si varza kalettes pana se inmoaie putin . Lasam la racit. Tofu il...

Clatite cu banane si caramel

In Prajituri la 15 Feb 2016

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere. Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea . Aluatul obtinut il punem la frigider...

Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

In Prajituri la 15 Feb 2016

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea . Le batem bine . Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao . Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea . Aluatul obtinut il punem la frigider pentru...

Supa crema de linte cu lapte de cocos

In Supe la 10 Feb 2016

Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor. Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt. Ceapa am taiato solzisori, iar morcovul rondele subtiri. Intr-o oala am pus uleiul al incins. Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi...

Salata de legume cu naut

In Salate la 9 Feb 2016

Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita. Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen. Lasam sa se caleasca cam 2 minute. Adaugam ceapa si mai lasam 1 minut. Punem pasta de rosii, mustarul boabe si sosul de soia. Cand da in...

Pui cu legume si portocale

In Pui la 9 Feb 2016

Pieptul de pui l-am spalat si l-am fiert timp de 5 minute in apa cu putina sare. Varza de bruxelles am curatat-o de frunzele vestede si am fiert-o si pe ea putin in apa cu sare (cam 3 minute). Ceapa si usturoiul le-am taiat solzisor, ghimbirul l-am razuit, portocala am curatat-o de coaja si...

Unt de cocos

In Vegan / Raw vegan la 8 Feb 2016

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro. Intr-un blender punem nuca de cocos curatata bine, 1 pahar de apa plus , miere de albine sau alt indulcitor ,daca doriti si pornim blenderul . Lasam sa mearga cam 3 minute...

Paine cu rosii uscate si cimbru

In Piine la 8 Feb 2016

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina. Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea . Amestecam...

Pate de nuci

In Vegan / Raw vegan la 5 Feb 2016

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare . Firele de ceapa le tocam marunt . In vasul unui blender punem nucile stoarse...

Biscuiti aperitiv cu cimbru

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2016

In vasul robotului punem faina , sarea, cimbru, nucsoara si amestecam putin . Adaugam restul ingredientelor si pornim robotul ,lasam sa mearga pana cand avem o bila de aluat. Pe o folie alimentara scoatem aluatul si formam un patrat din el pe care il invelim bine si il dam la frigider pentru...

Panna cotta cu portocale

In Dulciuri la 3 Feb 2016

Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit . Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr. Am pus sucul de...

Chec cu portocale

In Prajituri la 3 Feb 2016

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam  coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul, sucul de portocale si uleiul. Omogenizam rapid...

Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

In Prajituri la 2 Feb 2016

Blatul: Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le-am batut impreuna cu zaharul, apa de trandafir, scortisoara pana cand s-a  intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul. Adugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 22 Ian 2016

Blat: Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba . O lasam la racit . Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare . Adaugam galbenusurile,...

Fursecuri fragede cu dulceata de portocale

In Dulciuri la 20 Ian 2016

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam. Se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios. Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit...

Afisate 181 - 210 din 586 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Tie iti place sa vorbesti la telefon, însa nu-l deschizi niciodata pentru ca nu ai prieteni care sa te sune.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

pe 16.11 la 20:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]