Cartofii dulci au fost cultivate de incasi pentru hrana animalelor si a durat ceva vreme pana cand au inteles ca pot fi consumati si de oameni.
Cartoful dulce este recomandat bolnavilor de diabet dar si celor care vor sa se fereasca de aceasta boala. Fibrele care se gasesc in cartoful dulce au rolul de a regla glicemia si de a imbunatatii digestia.De asemenea imbunatatesc circulatia sangelui si sistemul imunitar .
Cartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume.
L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Am stropit bucatile de cartof cu ulei de masline apoi am presarat sare (sare roz de himalaya cu verdeturi de provence) si piper. Am intors si pe partea cealalta si am procedat la fel .
Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-au inmuiat usor, apoi i-am intors si am pus pe ei felii de carnati, bucati de camembert si cate o bucatica de rosie.
Dam din nou la cuptor pana cand se topeste camembertul.
Sunt gata de servit ca si o gustare calda , dar merg perfect si ca aperitiv.