Eclere cu crema de ananas

de anca_rm in Prajituri, 16 Feb 2016 | 3122 vizualizari

 

Eclerele sunt un desert foarte gustos . Mie imi place sa fac acest aluat de gogosele foarte pufoase si simplu de facut . Le fac destul de des dar nu intotdeauna le pun cu posul ca sa aiba forma eclerelor bine cunoscute de toti . E mult mai simplu de pus cu lingura desi obtii forme neregulate gustul ramane acelasi .
Azi va aduc o reteta de eclere cu o umplutura minunata si anume crema de ananas . Aceasta crema este una usor acrisoara cu o puternica aroma de ananas.
 

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat :
  • 125 gr faina
  • 100 gr ulei sau margarina
  • 250 ml apa
  • putina sare
  • 3 oua mari
  • Pt crema :
  • 1 cutie compot de ananas
  • vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
  • 150 gr zahar
  • 30gr amidon
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml frisca
  • 100 gr mascarpone
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de ananas:

Coji: Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand aluatul se strage tot si se desprinde de pe peretii vasului.

Lasam aluatul la racit.

Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare .

Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt formam eclerele cu ajutorului unui

Lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade

Atentie mare : nu deschidem cuptorul in primele 20 minute .

Trebuie coapte cam 30 -35 minute , nu mai putin .

Crema :Dintr-o conserva de ananas fom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop .

Conserva de ananas o strecuram.

Pulpa de ananas  o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure

Intr-o oala punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam

bine ca sa nu fie gogoloase

Punem oala pe foc mic si amestecam incontinu pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca.

Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara .

Separat batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone .

Cand crema este rece bine amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas fara zeama pe care o mai lasa .

Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Constelatialeu 1

16.02.2016, 18:35

Ai cultivat ananas si n-ai ce face cu el?

Tabita _ 1

17.02.2016, 00:20

Gherca Daniela 1

17.02.2016, 09:36

foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si merisoare