Am vazut tot mai multe retete de pavlova foarte frumoase si am zis ca trebuie sa incerc. Am citit cu atentie toate sfaturile date de fetele care au incercat si au si reusit sa o faca perfect si m-am pus pe treaba. Pavlova este deosebita, desi sectiunile nu arata foarte bine este foarte gustosa, dulce ,crocanta la exterior si moale la interior. Se poate face colorata in roz daca adaugam cateva linguri de piure de fructe de padure, rosie daca punem putin suc de sfecla sau mai stiu eu ce culori si combinatii se pot face .
Am facut-o cu o crema de mascarpone, ananas crud caramelizat si portocale rosii .
Sa stiti ca sfaturile Simonei au fost de mare ajutor. Multumesc, Simona!
E speciala aceasta reteta postata aici pentru ca este reteta cu numarul 400
Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei.
Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.
Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.
Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 100 grade
Albusurile se mixeaza cu sarea si adaugam usor zaharul si batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului si ramane mot in castron J .
Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mixam putin , e suficient pana se incorporeaza (aproximativ 2 minute).
Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem lucre bine .
In mijloc turnam bezeau si cu o intindem formand in mijlocul ei o groapa.
Dam tava la cuptorul incins si coacem la 100 grade timp de jumate de ora si apoi crestem temperature la 110 grade si mai coacem inca 30-40 minute.
Lasam sa se raceasca in cuptor.
Ananasul proaspat il curatam de coaja si de mijlocul tare si il taiem cubulete .
Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar sa se caramelizeze, cand a prins culoare punem untul si lasam sa se topeasca. Adaugam bucatile de ananas, amestecam astfel incat sa ajunag pe toate partile zaharul cu untul. Ananasul va lasa si el sucul si se va gati frumos.
Lasam sa se raceasca.
Crema:
Ciocolata o rupem bucati si o punem in frisca.
Incalzim la foc mic amestecand bine pana cand este toata ciocolata topita.
Lasam sa se raceasca bine .
Cand este rece punem mascarponele si mixam pana avem o crema densa dar pufoasa Adaugam 2-3 linguri de ananas caramelizat si mai amestecam putin .
Asezam bezeau pe un platou, punem in mijloc crema si nivelam iar deasupra imparstiem restul de ananas caramelizat si bucati de portocala rosie.
Cu sucul lasat de ananas si sucul de la portocala pe care am tataia (sucul care l-a lasat ea in timp ce am taiat-o0 stropim pavlova.
Dam la rece si servim a doua zi de preferinta.
Am pus de décor si un capsune si cateva frunzulite de menta.