Imi place nuca de cocos si o folosesc de cate ori am ocazia. Consumam miez de cocos, fulgi dar mai ales lapte de cocos. De data asta am incercat sa fac un blat de nuca de cocos de care sunt foarte incantata.
Blatul:
Este extrem de simplu de facut .
In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege.
Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am dat la frigider pentru 30 minute .
Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava la cuptor pana cand prinde putina culoare (aprox15 minute).
Umplutura:
Intr-un vas punem zaharul si coacazele negre si le punem pe foc . Eu am folosit coacaze negre congelate. Am lasat pe foc pana cand s-a facut ca si un sos gros. Dam deoparte si lasam la racit.
Sosul caramel:
Intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa,culoarea caramelului. Atentie sa nu se arda.
Peste zahar, cu mare grija, turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut.
Lasam la temperature camerei ca sa se raceasca putin .
Mascarponele il batem cu zaharul pana cand se spumeaza usor si se topeste zaharul.
Asamblare:
Peste blatul copt si racit turnam coacazele negre si nivelam. Dam la frigider pentru 30 minute.
Peste coacaze intindem mascarponele si turnam caramelul, pentru a fi mai simplu mascarponele se poate pune cu un pos.
Dam din nou la frigider pana in momentul servirii .
Bine ar fi sa stea 12 ore la frigider .
1
se pot folosi alte fructe de padure