Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete

Tort de Paste

In Torturi la 7 Iul 2016

Decoratiuni: Se taie bucatele de martipan si se amesteca fiecare cu cateva picaturi de colorant alimentar. Se framanta bine in mana, puteti folosi niste manusi de unica folosinta pentru a nu va pata. Pentru a modela florile din martipan, se intinde pasta si se preseaza usor cu ajutorul unei...

Tort Anca

In Torturi la 7 Iul 2016

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana...

Tort Inima cu Migdale si Capsuni

In Torturi la 7 Iul 2016

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza...

Tort 3 Mai

In Torturi la 7 Iul 2016

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza...

Cosulete cu Bezea

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Cosuletele: Se taie untul bucatele (eu nu am avut, asa ca am pus margarina), se adauga zaharul si galbenusurile si se amesteca. Apoi se pune si drojdia inmuiata in putin lapte, laptele, 1 varf de lingurita de sare si se amesteca putin. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne...

Ecleruri-inimioara

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina cu praful de copt. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia o ora. Dupa ce s-a racit, putem adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu pana la omogenizare....

Ecleruri cu vanilie si ciocolata

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute. Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile + numai 3...

Costite afumate cu cartofi la cuptor

In Porc la 24 Iun 2016

Se asaza coastele in tava in care am pus si un strat subtire de ulei (aprox 1-2 pahare). Se taie morcovul felii, cartofii in cubulete. Se presara condimente dupa gust. Eu folosesc sare, piper negru macinat, oregano, boia dulce si rozmarin. Se adauga 1 pahar cu vin si apoi apa cat sa...

Dovlecei prajiti

In Mancaruri de legume la 24 Iun 2016

Se taie dovleceii in rondele potrivit de groase. Pentru a prepara sosul batem bine 2 oua, adaugam treptat putina faina pentru a ingrosa. Daca doriti, adaugati si putina apa. Presarati putina sare si apoi scufundati rondelele in acest sos. Se prajesc in uleiul bine incins pana devin aurii....

Budinca de cartofi cu ardei si ciuperci

In Mancaruri de legume la 24 Iun 2016

Se pun cartofii la fiert, decojiti pentru aprox. 30 de minute. Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa continuam astfel: cartofii (calzi) se taie cubulete, apoi se amesteca cu branza rasa, un ou crud, smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2016

Se spala fructele, se scot samburii, se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de preferintele fiecaruia. Se lasa peste zi, iar seara se pun la fiert. Cand am pus la fiert dulceata, am adaugat si 1 pahar cu apa pentru ca aceasta sa...

Chiftele umplute

In Porc la 24 Iun 2016

Se pun ouale la fiert pentru 10 minute. Numarul de portii este in functie de cate oua fierbeti Intre timp, intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele si verdeata. Dupa ce s-au fiert ouale, se racesc sub jet de apa rece, se decojesc, iar apoi se...

Tort aniversar cu fructe

In Torturi la 22 Iun 2016

 Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele 6 galbenusuri. Acum se adauga praful de copt dizolvat in ceasca de vin alb, faina si nuca si...

Mucenici muntenesti

In Dulciuri la 21 Iun 2016

Intr-un vas se amesteca putina faina cu o lingura cu zahar si o lingurita cu sare, apoi se face un spatiu in mijloc, in care se toarna 1 pahar cu apa calduta (nu fierbinte!). Se amesteca bine cu mainile si se adauga din cand in cand faina, framantand bine pana obtinem un aluat elastic si bun de...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 21 Iun 2016

Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare punem faina si facem o mica gropita in mijloc, in care turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam zaharul, apa, ouale si o jumatate lingurita de sare. Amestecam bine si framantam pana se desprinde de pe...

Cornulete pufoase

In Dulciuri la 21 Iun 2016

Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute. Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 21 Iun 2016

Se pun 5 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca. Se fierbe laptele. Apoi, se bat bine...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 21 Iun 2016

Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici. Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa isi lase siropul si se lasa pana seara. Eu, de obicei, cumpar fructele si le curat dimineata si le las...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 21 Iun 2016

Se spala si se curata piersicile. Mi-au ramas aprox 1.5 kg piersici, care se taie in bucati mai mici. Eu am folosit 1 kg de zahar. Gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci. Se pun pe foc intr-o cratita mare apa cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba, se adauga fructele....

Ciulama de teci

In Mancaruri de legume la 16 Iun 2016

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde. Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare.  Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai...

Ciulama de pui

In Pui la 16 Iun 2016

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare. Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjelul. Cand fierb toate, se...

Paste cu branza si sunca taraneasca

In Fusilli la 16 Iun 2016

Se fierb pastele al dente in apa cu putina sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca). Se preincalzeste cuptorul. Intre timp, se rad cascavalul, branza si se taie in felii subtiri sunca taraneasca. Se pregateste intr-un castron sosul: se bat ouale, se adauga sare, smantana si laptele si...

Peste cu coriandru la cuptor

In Peste la 16 Iun 2016

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza.   Se unge fiecare bucata de peste cu putin ulei, apoi se condimenteaza dupa gust. Eu am pus cateva foi de dafin, putina sare si coriandru. Coriandrul mi se pare o mirodenie interesanta si aromata. Are note piperate (dar nu e...

Reteta de primavara cu peste picant

In Peste la 16 Iun 2016

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza.   Se unge fiecare bucata de peste cu putin ulei de masline, apoi se condimenteaza astfel: cate o foaie de dafin, putina sare si rozmarin. Se adauga piper mozaic, e colorat si mai picant ca cel negru, asa ca o sa va puna...

Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa

In Porc la 16 Iun 2016

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 g unt cu 2 oua, iaurtul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.   Se...

Inghetata de vanilie

In Dulciuri la 16 Iun 2016

Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de...

Inghetata de ciocolata si cafea

In Dulciuri la 16 Iun 2016

Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la...

Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

In Dulciuri la 16 Iun 2016

Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de...

Tort aniversar nunta

In Torturi la 11 Iun 2016

Trandafirii de ciocolata: Pentru a pregati trandafirii, se topesc la chocolate fondue (sau pe baie de aburi) o tableta de ciocolata alba rupta in bucatele mici, alaturi de 2 lingurite cu lapte. Dupa ce se topeste, se da deoparte vasul, se adauga o lingurita cu miere si se amesteca bine....

Tort de ciocolata si cafea

In Torturi la 11 Iun 2016

Mai intai preparam decoratiunile de ciocolata. Se topeste jumatate din tableta, adica 100 g de ciocolata impreuna cu 2 linguri de lapte, pe baie de aburi, amestecand pana se omogenizeaza. Se pune intr-un cornet din hartie de copt si se decoreaza pe o alta hartie de copt ce decoratiuni dorim. Se...

Afisate 661 - 690 din 714 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]