Gem de caise

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 21 Iun 2016 | 4571 vizualizari

 

Pentru acest gem am taiat caisele in bucati mici, pentru ca la fierbere sa se farame si sa obtin un gem cat mai uniform.
Alegeti fructe cat mai coapte. E bine sa gustati fructele inainte, ca sa apreciati cat mai bine cantitatea de zahar pe care urmeaza sa o folositi. De exemplu, la aceasta reteta, pentru ca fructele mele nu au fost asa de dulci, am folosit urmatoarele cantitati:

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise (ramas dupa curatare);
  • 500 g zahar;
  • 2 pahare de apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici.

Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa isi lase siropul si se lasa pana seara. Eu, de obicei, cumpar fructele si le curat dimineata si le las cu zaharul pana seara, cand le pun la fiert.

Cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa scada mai repede si sa nu o fierbeti prea mult. Totusi, tineti cont ca atunci cand folositi apa sau cantitati reduse de zahar, timpul de fierbere e mai mare iar gemul va capata o nuanta de portocaliu.

Se fierbe acum pana cand se leaga, asta inseamna cam 40 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din gem pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci gemul este gata.

Cand se raceste gemul, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza. In plus, tineti cont ca dupa ce s-a racit, se va vedea ca s-a inchegat si s-a mai ingrosat.

Pentru ca nu folosesc conservanti, se pastreaza la loc racoros si se consuma repede.

Am obtinut: 2 borcane de 350 g de gem

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/06/gem-de-caise.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]