Pentru ca sora mea adora migdalele, i-am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.
Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom dupa gust.
Se lasa la racit blatul si siropul pentru 30 de minute.
Intre timp, putem pregati crema de vanilie pentru a le lasa pe toate la racit.
Crema de vanilie:
Se pun intr-o craticioara: laptele, faina, zaharul si zaharul bourbon, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1-2 minute apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa, care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.
In continuare, se decupeaza blatul in forma de inima, apoise taie in doua parti si se insiropeaza. Se adauga crema si se asambleaza. Pastrati o lingura de crema si pentru decor.
Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca.
Marginile tortului se acopera cu migdale macinate. Puteti presara nuca, in loc de migdale.
Se orneaza cu flori din crema ramasa, frisca si felii de capsuni si se stropeste cu un pic de ciocolata topita.
Se da la frigider inainte de servire.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o gasiti si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/05/tort-inima-cu-frisca-migdale-si-capsuni.html
1
Daca nu sunteti obisnuiti cu aroma migdalelor sau nu toti membrii familiei le agreeaza, le puteti folosi doar la decorat. Daca totusi va plac mult, puteti inlocui nuca macinata din blat cu migdale macinate.