Ciulama de pui

de Ancutsa in Pui, 16 Iun 2016 | 6509 vizualizari

 

Preferatea mea in copilarie era ciulamaua de pui. Iata reteta asa cum am invatat-o de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 4-5 fire de patrunjel;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 1 ardei gras;
  • un varf de lingurita sare;
  • o jumatate de lingurita Delikat;
  • 3 linguri rase cu faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.

Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjelul. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.

Cand supa este gata, luam focul, o strecuram si o turnam intr-un ibric mare.

Pentru a pregati ciulamaua: se pune putin ulei la incins si adaugam 3 linguri cu faina, se rumeste faina usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua, adaugam in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua. Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.

 

Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.

 

Se serveste cu mamaliga calda. Se decoreaza cu patrunjel tocat.

 

Nota: La aceasta ciulama de pui am folosit 3 linguri de faina pentru 4 portii. E mai usoara si mai gustoasa cand folosim mai putina faina si mai multa supa, dar fiecare o gateste cum ii place mai mult.

 

 

 

Pofta Buna!

 

Timp: 1h 20min

Portii: 4

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/ciulama-de-pui-2.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

20.06.2016, 16:50

multumesc

diaconta 1

20.06.2016, 19:08

ce prezentare frumoasa

Ancutsa 1

02.02.2017, 14:44

Multumesc mult, draga Claudia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui