Ciulama de pui

de Ancutsa in Pui, 16 Iun 2016 | 6776 vizualizari

 

Preferatea mea in copilarie era ciulamaua de pui. Iata reteta asa cum am invatat-o de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 4-5 fire de patrunjel;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 1 ardei gras;
  • un varf de lingurita sare;
  • o jumatate de lingurita Delikat;
  • 3 linguri rase cu faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.

Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjelul. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.

Cand supa este gata, luam focul, o strecuram si o turnam intr-un ibric mare.

Pentru a pregati ciulamaua: se pune putin ulei la incins si adaugam 3 linguri cu faina, se rumeste faina usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua, adaugam in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua. Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.

 

Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.

 

Se serveste cu mamaliga calda. Se decoreaza cu patrunjel tocat.

 

Nota: La aceasta ciulama de pui am folosit 3 linguri de faina pentru 4 portii. E mai usoara si mai gustoasa cand folosim mai putina faina si mai multa supa, dar fiecare o gateste cum ii place mai mult.

 

 

 

Pofta Buna!

 

Timp: 1h 20min

Portii: 4

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/ciulama-de-pui-2.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

20.06.2016, 16:50

multumesc

diaconta 1

20.06.2016, 19:08

ce prezentare frumoasa

Ancutsa 1

02.02.2017, 14:44

Multumesc mult, draga Claudia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui