Fierbem cartofii in coaja .Ii curatam, cand s-au racit putin si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel procedam si cu ouale fierte si cu branza.
Ungem o tava cu ulei ,punem un strat de cartof ,presaram sare si piper apoi un strat de ou,branza ....ultimul strat sa fie de cartof ,...
Framantam aluatul exact ca la paine si il lasam la dospit.Cand si-a dublat volumul il impartim in 7 bucati pe care le intindem subtire (putin mai groase decat foaia de taitel) si le coacem ca pe turte .
Frigem sau prajim pieptul de pui ,prajim cartofii ,pregatim salata de varza si facem...
Pregatim blatul :
Albusurile le batem spuma ,adaugam putin cate putin zaharul ,incorporam galbenusurile ,faina si la sfarsit uleiul.Cocem la foc mediu.La 5 minute dupa ce am pus in cuptor am presarat o mana de cirese .
Crema:Pregatim pudingul si il dam la rece.Batem frisca si incorporam...
Preparam puiul :Pregatim maioneza de usturoi cu care ungem bine puiul ,il asezam in tava ,presaram coaja de lamaie ,condimentele ,pasta de ardei iute si il stropim cu zeama de lamaie .Inainte de al pune la cuptor adaugam apa.Inainte cu jumatate de ora de a fi gata ungem puiul cu miere ....
Preparam blatul:
Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina ,cacao si la sfarsit uleiul cum mi-a spus gabitzu .
Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).
Crema:...
Feliem ciupercile si le calim in ulei 3-4 minute.
Preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina si la urma laptele ,lasam sa clocoteasca 2 minute.Asezonam dupa gust cu sare ,piper si nucsoara.
Sosul il turnam peste ciuperci ,apoi le mai punem pe foc pentru 2 clocote ,la sfarsit adaugam...
Framantam aluatul si-l lasam sa-si dubleze volumul.Intre timp dam pe razatoare branza sau o framantam ,amestecam cu ouale ,zaharul si mirodeniile .(Daca crema e prea moale adaugati 2 linguri de gris)
Tapetam o tava cu hartie de copt ,intindem jumatate din aluat ,apoi turnam branza si acoperim...
Tiramisu reţeta cu fructe
Incingeti cuptorul la 200 grade C. Bateti ouale si zaharul spuma. Incorporati faina, praful de copt si migdalele. Puneti amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (diametrul 24 cm), coaceti-l cca. 15 minute, apoi lasati-l sa se raceasca.
Inmuiati...
Aluatul il framantam si il lasam sa-si dubleze volumul.
Intre timp radem branza,taiem pieptul,ciupercile si maslinele.
Aluatul il dam in doua si intindem 2 foi nu prea mari.
Le ungem cu sos de rosii, presaram oregano apoi adaugam celelate ingrediente.Rulam si taiem bucati cam de 4-5 cm ....
Aluatul se lucreaza destul de greu ,dar merita.Framantam bine sarea,faina si apa pana obtinem o coca.Aluatul obtinut il impartim in 2 .Intindem o foaie cat putem de mult avand grija sa nu aibe fisuri.
Puiul il condimentam,in interior punem cateii de usturoi,rozmarinul , cimbru,coaja de...
Am folosit 2 tipuri de tort:
Diplomat pentru minge
Amandina pentru "teren"
Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta .
Pregatim blatul pentru amandina:
Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana...
Se pun cate 3 galbenusuri in cate-un castron ,apoi batem spuma albusurile si batem bine si frisca.
Repartizam in proportii egale in fiecare castron .alnusuri si frisca apoi intr-un castron punem esenta de vanilie ,amestecand usor ,in altul cacao si rom si in ultimul nessul .
Intr-o tava...
Pieptul de curcan se bate bine (eu l-am invelit in folie alimentara si apoi l-am batut ca pe snitele)
Se presara branza rasa ,apoi un rand de ciuperci si un rand de ardei .
Se ruleaza cu grija si apoi se leaga .Am uns cu ulei ,apoi am presarat sare,rozmarin si usturoi.O infasuram intr-o...
Crestam pestele ,il am cu sare si un strop de ulei si-l frigem sau il coacem incuptor cu firele de ceapa.
Separat punem 1kg de apa cu o mana de sare sa clocoteasca,dupa ce a clocotit frecam usturoiul cu ulei si punem in apa clocotita si adaugam jumatate de zeama de lamaie .Cand pestii sunt...
Se framanta aluatul in care adaugam ceapa taiata fin ,mararul,patrunjelul si lasam la dospit.
Pana creste aluatul razuim branza pe care o amestecam cu 2 linguri de iaurt .
Cand aluatul este gata formam mici scoverci pe care le prajim in ulei incins ,dupa ce terminam operatiunea ,servim...
Spalam bine ciupercutele si le rupem coditele ,apoi le stropim cu zeama de lamaie .
Dam pe razatoare branza pe care o amestecam cu carnea tocata si condimentele.
Umplem ciupercutele cu compozitia rezultata si le dam la cuptor la foc potrivit.
Cand sunt aproape gata presaram branza...
Batem untul spuma ,apoi adaugam galbenusurile, zaharul, albusurile batute spuma ,praful de copt .
Incorporam usor faina, amestecam cu o ligura de jos in sus apoi adaugam fulgii de ciocolata.Punem in forme si coacem la foc mediu.
Pregatim puddingul cum indica pe plic ,intre timp punem la inmuiat gelatina .Pudingul il punem la racit si cand e caldut( un picut fierbinte ) punem gelatina si amestecam bine pana se dizolva si o lasam sa se raceasca de tot , amestecand din cand in cand.
Batem frisca punem esentele de vanilie...
De preferat e sa pregatiti caramelul mai devreme pentru ca trebuie lasat 3 ore la racit (ceea ce eu nu am facut si nu s-a intarit foarte bine_)
Pregatiti aluatul amestecand toate ingredientele si il coaceti intr-o tava de tarta sau de care aveti.Sa nu creasca prea mult puneti o folie de...
Spalam bine ouale cu detergent apoi le punem la fiert.Dupa ce le fierbem le coloram conform instructiunilor dupa pachet .Daca nu au luciu la pachet le stergem cu un servetel imbibat in ulei.
Nu am facut fotografii la tot procedeul ,am uitat.
Se clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram putina faina deasupra (o lasam la crescut) .Laptele fierbinte il turnam peste faina si dam drumu la...
Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,ou l,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi treptat si cealalta jumatate ,daca mixerul nu face fata framantati cu mana .aluatul obtinut se...
Batem albusurile circa 8 minute ,inainte de a va apuca de batut albusurile puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat .
Cu mixerul mergand adaugati sarea ,gelatina dizolvata in...
Tiramisu reţetă cu blat
Blatul il facem ca pe pandispan,batem albusurile apoi incorporam zaharul ,apa,galbenusurile ,uleiul,faina.Coacem la foc potrivit .
Crema: batem frisca ,incorporam crema de branza ,iaurtul si aromam cu rom.
Taiem 3 discuri pe care le insiropam cu cafea cu rom...
Spalam puiul si-l masam cu sare , si il "umplem" cu felii de lamaie ,boabe de piper,catei de usturoi si rozmarin.
II legam picioarele si-l calim in unt in 2 transe .Impartim untu in 2 si cand a inceput sa se arda scurgem untu si punem cealalta bucata de unt.Apoi adaugam laptele...
Se framanta aluatul a centru paine si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cand e gata de lucru impartim aluatul in 3 si formam 3 discuri maricele ,depinde de cat de gros vreti aluatul.
Ungem aluatul cu sos ,adaugam felii de rosii date cu ulei ,oregano si sare si felii de...
Laptele condensat se amesteca cu untul la temperatura camerei si laptele praf.
Adaugam nuca de cocos se amesteca bine si se da la frigider pentru 30 de minute
Din amestecul obtinut formam bile de marimiea unei bomboane raffaelo punand cate o migdala in mijloc.Tavalim bomboanele prin fulgii...
Fierbem carnea de pui o tocam si umplem dovlecelul scobit si curatat de coaja,ii facem capac din ardei .
Il punem la fiert in apa si adaugam si ceapa.Cand e fiert dovlecelul punem 2 picaturi de zeama de lamaie si patrunjel.
Cartofi frantuzesti
Fierbem cartofii in coaja .Ii curatam, cand s-au racit putin si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel procedam si cu ouale fierte si cu branza. Ungem o tava cu ulei ,punem un strat de cartof ,presaram sare si piper apoi un strat de ou,branza ....ultimul strat sa fie de cartof ,...
Shaorma
Framantam aluatul exact ca la paine si il lasam la dospit.Cand si-a dublat volumul il impartim in 7 bucati pe care le intindem subtire (putin mai groase decat foaia de taitel) si le coacem ca pe turte . Frigem sau prajim pieptul de pui ,prajim cartofii ,pregatim salata de varza si facem...
Prajitura cu cirese
Pregatim blatul : Albusurile le batem spuma ,adaugam putin cate putin zaharul ,incorporam galbenusurile ,faina si la sfarsit uleiul.Cocem la foc mediu.La 5 minute dupa ce am pus in cuptor am presarat o mana de cirese . Crema:Pregatim pudingul si il dam la rece.Batem frisca si incorporam...
Pui Gradinar
Preparam puiul :Pregatim maioneza de usturoi cu care ungem bine puiul ,il asezam in tava ,presaram coaja de lamaie ,condimentele ,pasta de ardei iute si il stropim cu zeama de lamaie .Inainte de al pune la cuptor adaugam apa.Inainte cu jumatate de ora de a fi gata ungem puiul cu miere ....
Tort cu crema de capsuni
Preparam blatul: Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina ,cacao si la sfarsit uleiul cum mi-a spus gabitzu . Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine). Crema:...
Ciuperci cu sos bechamel
Feliem ciupercile si le calim in ulei 3-4 minute. Preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina si la urma laptele ,lasam sa clocoteasca 2 minute.Asezonam dupa gust cu sare ,piper si nucsoara. Sosul il turnam peste ciuperci ,apoi le mai punem pe foc pentru 2 clocote ,la sfarsit adaugam...
Placinta cu branza
Framantam aluatul si-l lasam sa-si dubleze volumul.Intre timp dam pe razatoare branza sau o framantam ,amestecam cu ouale ,zaharul si mirodeniile .(Daca crema e prea moale adaugati 2 linguri de gris) Tapetam o tava cu hartie de copt ,intindem jumatate din aluat ,apoi turnam branza si acoperim...
Tiramisu reţeta cu fructe
Tiramisu reţeta cu fructe Incingeti cuptorul la 200 grade C. Bateti ouale si zaharul spuma. Incorporati faina, praful de copt si migdalele. Puneti amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (diametrul 24 cm), coaceti-l cca. 15 minute, apoi lasati-l sa se raceasca. Inmuiati...
mini pizza
Aluatul il framantam si il lasam sa-si dubleze volumul. Intre timp radem branza,taiem pieptul,ciupercile si maslinele. Aluatul il dam in doua si intindem 2 foi nu prea mari. Le ungem cu sos de rosii, presaram oregano apoi adaugam celelate ingrediente.Rulam si taiem bucati cam de 4-5 cm ....
Supa crema de ciuperci
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0;...
Pui in crusta de sare
Aluatul se lucreaza destul de greu ,dar merita.Framantam bine sarea,faina si apa pana obtinem o coca.Aluatul obtinut il impartim in 2 .Intindem o foaie cat putem de mult avand grija sa nu aibe fisuri. Puiul il condimentam,in interior punem cateii de usturoi,rozmarinul , cimbru,coaja de...
Tort Minge
Am folosit 2 tipuri de tort: Diplomat pentru minge Amandina pentru "teren" Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta . Pregatim blatul pentru amandina: Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana...
Inghetata
Se pun cate 3 galbenusuri in cate-un castron ,apoi batem spuma albusurile si batem bine si frisca. Repartizam in proportii egale in fiecare castron .alnusuri si frisca apoi intr-un castron punem esenta de vanilie ,amestecand usor ,in altul cacao si rom si in ultimul nessul . Intr-o tava...
Rulada de curcan
Pieptul de curcan se bate bine (eu l-am invelit in folie alimentara si apoi l-am batut ca pe snitele) Se presara branza rasa ,apoi un rand de ciuperci si un rand de ardei . Se ruleaza cu grija si apoi se leaga .Am uns cu ulei ,apoi am presarat sare,rozmarin si usturoi.O infasuram intr-o...
Saramura de peste
Crestam pestele ,il am cu sare si un strop de ulei si-l frigem sau il coacem incuptor cu firele de ceapa. Separat punem 1kg de apa cu o mana de sare sa clocoteasca,dupa ce a clocotit frecam usturoiul cu ulei si punem in apa clocotita si adaugam jumatate de zeama de lamaie .Cand pestii sunt...
Scovergi de primavara
Se framanta aluatul in care adaugam ceapa taiata fin ,mararul,patrunjelul si lasam la dospit. Pana creste aluatul razuim branza pe care o amestecam cu 2 linguri de iaurt . Cand aluatul este gata formam mici scoverci pe care le prajim in ulei incins ,dupa ce terminam operatiunea ,servim...
Piftelute de curcan
Tocam carnea ,eu am pus piept cu gusa ,amestecam cu ouale si condimente. Formam bilute potrivite le dam prin faina si le prajim in baie de ulei .
Ciuperci umplute
Spalam bine ciupercutele si le rupem coditele ,apoi le stropim cu zeama de lamaie . Dam pe razatoare branza pe care o amestecam cu carnea tocata si condimentele. Umplem ciupercutele cu compozitia rezultata si le dam la cuptor la foc potrivit. Cand sunt aproape gata presaram branza...
Briose cu fulgi de ciocolata
Batem untul spuma ,apoi adaugam galbenusurile, zaharul, albusurile batute spuma ,praful de copt . Incorporam usor faina, amestecam cu o ligura de jos in sus apoi adaugam fulgii de ciocolata.Punem in forme si coacem la foc mediu.
Bust diplomat
Pregatim puddingul cum indica pe plic ,intre timp punem la inmuiat gelatina .Pudingul il punem la racit si cand e caldut( un picut fierbinte ) punem gelatina si amestecam bine pana se dizolva si o lasam sa se raceasca de tot , amestecand din cand in cand. Batem frisca punem esentele de vanilie...
Tarta cu banane si caramel
De preferat e sa pregatiti caramelul mai devreme pentru ca trebuie lasat 3 ore la racit (ceea ce eu nu am facut si nu s-a intarit foarte bine_) Pregatiti aluatul amestecand toate ingredientele si il coaceti intr-o tava de tarta sau de care aveti.Sa nu creasca prea mult puneti o folie de...
Oua de Pasti
Spalam bine ouale cu detergent apoi le punem la fiert.Dupa ce le fierbem le coloram conform instructiunilor dupa pachet .Daca nu au luciu la pachet le stergem cu un servetel imbibat in ulei. Nu am facut fotografii la tot procedeul ,am uitat.
Cozonac
Se clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram putina faina deasupra (o lasam la crescut) .Laptele fierbinte il turnam peste faina si dam drumu la...
Casuta Iepurasului
Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,ou l,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi treptat si cealalta jumatate ,daca mixerul nu face fata framantati cu mana .aluatul obtinut se...
Bomboane marshmallow
Batem albusurile circa 8 minute ,inainte de a va apuca de batut albusurile puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat . Cu mixerul mergand adaugati sarea ,gelatina dizolvata in...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Blatul il facem ca pe pandispan,batem albusurile apoi incorporam zaharul ,apa,galbenusurile ,uleiul,faina.Coacem la foc potrivit . Crema: batem frisca ,incorporam crema de branza ,iaurtul si aromam cu rom. Taiem 3 discuri pe care le insiropam cu cafea cu rom...
Pui a la J.Oliver
Spalam puiul si-l masam cu sare , si il "umplem" cu felii de lamaie ,boabe de piper,catei de usturoi si rozmarin. II legam picioarele si-l calim in unt in 2 transe .Impartim untu in 2 si cand a inceput sa se arda scurgem untu si punem cealalta bucata de unt.Apoi adaugam laptele...
Pizza margherita
Se framanta aluatul a centru paine si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e gata de lucru impartim aluatul in 3 si formam 3 discuri maricele ,depinde de cat de gros vreti aluatul. Ungem aluatul cu sos ,adaugam felii de rosii date cu ulei ,oregano si sare si felii de...
Raffaelo
Laptele condensat se amesteca cu untul la temperatura camerei si laptele praf. Adaugam nuca de cocos se amesteca bine si se da la frigider pentru 30 de minute Din amestecul obtinut formam bile de marimiea unei bomboane raffaelo punand cate o migdala in mijloc.Tavalim bomboanele prin fulgii...
Dovlecei umpluti
Fierbem carnea de pui o tocam si umplem dovlecelul scobit si curatat de coaja,ii facem capac din ardei . Il punem la fiert in apa si adaugam si ceapa.Cand e fiert dovlecelul punem 2 picaturi de zeama de lamaie si patrunjel.