Tort Minge

de ana in Torturi, 5 Mai 2010 | 7834 vizualizari

 

Pentru ca azi este 5 mai Ziua Barbatului ,am zis sa-i fac o surpriza sotului.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru diplomat
  • 1/2 budinca de vanilie
  • 250 ml frisca
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic de gelatina
  • 1/2 cutie de anans
  • Pentru amandina
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de unt ( de 250 gr)
  • 1 esenta de rom
  • Sirop 
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 120 gr unt
  • 4 lg zahar pudra.
  • Pentru ornat 
  • fulgi de cocos de culoare verde
  • 200 ml frisca
  • 50 gr ciocolata .
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minge:

Am folosit 2 tipuri de tort:

  • Diplomat pentru minge 
  • Amandina pentru "teren"

Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta .

Pregatim blatul pentru amandina: 

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron,dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile.Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati .O sa va iasa un aluat mai subtire.Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.

O coacem la foc mediu.

Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit

Intre timp ne ocupam de sirop:

Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.

Crema:

Untul il incalzim la microunde cam 15 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos ,adaugam cate un galbenus ,apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ) ,la sfarsit cacao si esenta de rom.

Glazura: topim la bain marine ciocolata,untul si zaharul(nu il topim complet).O lasam sa se raceasca ,apoi o mixam.

Insiropam blaturile ,punem crema la mijloc ,iar deasupra glazuram.

Tortul diplomat il punem intr-un castronel si il dam la rece .Amandina la fel .

Cand sunt gata le asamblam ca in imagini.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ana 1

06.05.2010, 07:34

Nadina multumesc de furculite
Ela este foarte bun,amandina este o nebunie,iar diplomatul e diplomat

gaby_gabytza 1

13.10.2011, 10:29

place

annemarry 1

28.10.2012, 12:10

super felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe si piscoturi