alinutzika

1

Bucataras
incepator

Galgau

Bucataras din 26.02.2011

RETETE241
PRIETENI91
Retete

Pizza cu blat din faina integrala

In Pizza la 25 Aug 2011

Se face un aluat suficient de tare din faina, apa, sare, praf de copt, apa si ulei. Se da o forma rotunda , de 1 cm grosime si se unge cu ketcup. Se asaza peste blat parizerul, ardeii, rosiile, dovleceii, iar la urma telemeaua rasa. Eu am copt pizza in tigaia Hot-pan, dar voi puteti ori...

Turte "albe si negre" la tigaie

In Piine la 24 Aug 2011

Se amesteca bine toate ingredientele, pana rezulta un aluat mai tare si elastic. Se intinde o foaie de aprox 2 cm grosime, pe masa unsa cu putin ulei. Se coace  in tigaie antiaderenta, fara ulei, pe ambele parti. Eu am facut o portie cu  faina alba si una cu faina integrala....

Salata asortata -varianta mea

In Salate la 24 Aug 2011

Se taie legumele in forma dorita,la fel sunca si cascavalul, se sareaza si se adauga 1 lingura smantana, apoi se amesteca toate. Se serveste imediat, altfel lasa apa. V-o recomand cu mare drag...daca nu aveti probleme cu greutatea sau colesterolul..:))

Telemea de casa

In Conserve la 23 Aug 2011

Se taie casul bucati potrivite, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Se adauga sare multa, depinde de cat cas aveti. Bine ar fi sa gustati si daca apa nu e foarte sarata, sa mai adaugati. Saramura aceasta intareste casul si il mentine proaspat. Daca nu ati pus suficienta sare, casul o sa...

Clatite din faina integrala : bune si sanatoase

In Dulciuri la 22 Aug 2011

Din ingredientele de mai sus se face un aluat mai subtire. Se coc in tigaie teflonata, fara ulei, pentru ca au ulei in compozitie. Se servesc simple (daca tineti la silueta) sau cu dulceata, finetti , cascaval, budinca de vanilie, etc.

Dovlecel pane rapid

In Mancaruri de legume la 22 Aug 2011

Taiati dovleceii in felii de 1/2 cm grosime. Sarati-i si lasati-i sa stea intr-o strecuratoare vreo 20 minute,cel putin, ca sa-si lase apa si ca se se mai inmoaie. Intre timp bateti ouale cu putina sare,adaugati piper, vegeta, usturoi granulat si apoi faina+ 1 lingura de apa. Dati fiecare...

Cascaval de casa

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2011

Mod de preparare Cascaval de casa Branza se amesteca bine cu sarea, oul si bicarbonatul. Untul se pune la topit intr-o oala, apoi se adauga branza  peste unt, amestecand continuu. Se obtine o pasta elastica, care se pune in folie alimentara si se da la rece. Cascavalul de casa e...

Fasole verde (pastai) pentru iarna

In Conserve la 19 Aug 2011

Preparare Fasole verde (pastai) pentru iarna Se rup coditele pastailor si apoi se spala in apa rece. Se pune o oala mare de apa la fiert. Se oparesc in apa fierbinte, se lasa 1-2 minute si apoi se iau si se pun la fiert pe foc, in apa ramasa (trebuie sa treaca putin apa peste ele). Cand...

Spuma de mure

In Dulciuri la 19 Aug 2011

Preparare spuma de mure: Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intaresc, apoi se adauga galbenusurile. Se zdrobesc bine murele, impreuna cu restul de zahar, apoi se toarna incet peste spuma de oua. Se amesteca cu grija si se serveste repede, pentru ca altfel se...

Salata de rosii de gradina

In Salate la 19 Aug 2011

Preparare salata de rosii: Se spala rosiile, se taie felii si se sareaza, dupa gust, apoi se stropesc cu cateva picaturi de otet de mere. Rosiile de gradina nu se compara la gust cu cele cumparate sau exportate. Care aveti rosii in gradina, stiti despre ce vorbesc..:)))

Omleta cu dovlecei si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Preparare Omleta cu dovlecei si carnaciori Carnaciorii se taie bucatele mici si se pun la prajit in 2 linguri ulei de masline. Focul se reduce la minim. Se curata dovlecelul si se taie marunt. Se adauga peste carnaciori in tigaie. Se toaca ceapa si ardeiul si se pun si ei in tigaie. Se...

Placinte delicioase cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Preparare Placinte cu sunca si cascaval Se pun toate ingredientele in masina de paine sau intr-un castron. Daca e nevoie mai adaugati faina, respectiv apa calda, dupa cum cere aluatul, ca sa fie nici prea moale, nici prea tare...:)) Se framanta bine si se lasa la dospit, pana isi...

Cafea ness cu frisca si lapte

In Cafea la 17 Aug 2011

Se freaca bine cafeaua cu zaharul si 3-4 picaturi de lapte, pana devine o crema groasa de culoare galbuie. Se adauga treptat frisca, apoi laptele.

Compot de mure

In Conserve la 16 Aug 2011

Iata cum am preparat reteta de Compot de mure: Se spala murele si se aseaza in borcane, pana se umple mai sus de jumatate borcanul. Se adauga in fiecare borcan 3-4 linguri de zahar + un sfert de pliculet de vanilie. Se acopera cu apa pana sus si se sigileaza borcanele.Se pun intr-o...

Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure

In Vita la 16 Aug 2011

Preparare gratar de vita cu garnitura de cartofi piure Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere bine adaugand si sare. In timp ce cartofii fierb, se fac gratarele: se taie carnea in bucati potrivite, se bate putin cu batatorul...

Palarioare de ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2011

Preparare Palarioare de ciuperci umplute : Palarioarele de la ciuperci se curata, se spala si apoi se condimenteaza. Se pune deasupra lor branza si se dau la cuptor sau se prajesc in tigaie antiaderenta, unsa doar cu ulei. Eu le-am facut in Hot-pan si le-am umplut cu branza cu chimen...

Clatite integrale simple, cu dulceata sau cu cascaval

In Dulciuri la 12 Aug 2011

Preparare clatite integrale simple, cu dulceata sau cu cascaval Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se  freaca cu zaharul si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Trebuie sa...

Carne de porc cu pilaf de orez

In Porc la 12 Aug 2011

Se toaca ceapa si ardeiul si se pun la calit in ulei de masline, impreuna cu carnea de porc . Daca mai e nevoie, adaugati apa. Se condimenteaza, iar cand e prajita carnea, se scoate pe o farfurie. Se pune orezul in sosul de la carne, se condimenteaza si se adauga la nevoie apa. Cand e...

Ciuperci la borcan

In Conserve la 11 Aug 2011

Se curata ciupercile , se spala si se taie in bucatele mai marisoare. Se pun intr-o tigaie antiaderenta (eu le-am pus in Hot-pan) si se stropesc cu putin ulei. Se amesteca cu grija si se lasa sa se prajeasca la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand sunt gata, se pun in borcane si apoi...

Iaurt de casa cu mure, banane si caise

In Dulciuri la 11 Aug 2011

Fructele se spala bine. Caise le se taie marunt si banana se taie rondele. Se adauga cu grija i aurt ul, amestecat cu zaharul. Iaurtul de casa cu mure, banane si caise se serveste rece.

Dulceata din fructe de soc

In Dulceata / Gem la 11 Aug 2011

Mod de preparare pentru dulceata din fructe de soc Se iau cu multa multa rabdare si grija fructele de soc (va avertizez ca nu e usor deloc), se spala bine si se pun la fiert cu zaharul, amestecand din cand in cand. Cand a inceput sa fiarba, se adauga gelfixul si se mai lasa un minut,...

Fasole cu ciolan

In Porc la 10 Aug 2011

Am taiat bucati mai mari ciolanul si l-am pus la prajit in ulei. Cand a fost prajit am adaugat faina subtiata cu apa si`am amestecat bine. Dupa 3 minute am adaugat fasolea si am condimentat. Am mai lasat inca 5 minute. Fasolea cu ciolan se serveste cu patrunjel  verde tocat.

Milkshake de mure

In Bauturi la 9 Aug 2011

Se zdrobesc bine murele impreuna cu zaharul. Se adauga treptat, amestecand continuu, laptele. Gheata se adauga in momentul in care servim acest delicios milkshake de mure .

"Topala alba" cu mamaliguta

In Porc la 9 Aug 2011

Pentru a prepara "topala alba" cu mamaliguta se pun costitele si carnatii taiati bucati potrivite la fiert. Se face o ingrosala din faina si lapte (dupa numarul de persoane). Cand carnea e fiarta, se ia din oala intr-o farfurie, iar apa in care au fiert se strecoara si se pune din...

Salata de fructe in pepene galben

In Salate la 8 Aug 2011

Se spala fructele si se taie in bucati mai mari, apoi se amesteca usor, ca sa nu se zdrobeasca. Salata de fructe se serveste in jumatati de coaja de pepene galben . Optional, se poate bate putina frisca si sa se puna un mot deasupra salatei.

Pulpe de pui grillate

In Pui la 8 Aug 2011

Se spala pulpele de pu i, se cresteaza putin ca sa se patrunda mai bine, se condimenteaza si se pun pe grill, la foc mediu. Daca vreti, le puteti intoarce de pe-o parte pe alta, din cand in cand. Noi avem un grill electric, care permite grasimii din carne sa se scurga intr-un vas, rezultand...

Salata de icre

In Salate la 7 Aug 2011

Iata cum am preparat aceasta reteta de Icre  Se pune putina apa la fiert, iar cand fierbe se adauga grisul. Icrele se freaca bine(cu mixerul) cu putina sare de lamaie, sau lamaie, ca sa se albeasca, apoi se amesteca bine cu grisul racit . Se toarna ulei cate putin, amestecand...

Mamaliguta in straturi cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2011

Se pune apa la fiert cu sare. Cand fierbe, se adauga faina in ploaie,amestecand bine cu telul. Faina puneti atat cat doriti sa fie de consistenta mamaliga. Mie imi place moale. Cand e fiarta, o sa observati ca incepe sa se desprinda de marginile oalei. Intr-o farfurie adanca sau platou,...

Ardei iuti in otet

In Conserve la 5 Aug 2011

Ardeii se spala si se asaza in borcane. Otetul si zaharul se pun in proportie de 50-50, adica jumate otet, jumate zahar, in cantitati egale. Mie mi s-au umplut 3 borcanele de 400 g cu ardei. Deci, am pus 1/2 kg zahar + 1/2 l otet, am amestecat pana s-a topit zaharul si am pus peste ardei, in...

Ciuperci de padure cu usturoi

In Mancaruri de post la 4 Aug 2011

Se curata bine hribele, se spala si se taie mai marunt. Se pun la calit in tigaie antiaderenta, la foc slab, pentru aproximativ o jumatate de ora. Intre timp se condimenteaza cu sare si piper. Se opreste focul si se adauga 3 catei de usturoi tocati marunt.

Afisate 181 - 210 din 241 retete    

Postari recente

publicat la 02.02.2013

O noua sansa

publicat la 07.12.2012

Carnati de casa

publicat la 28.10.2012

Omleta-sandvis

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]