Cele mai bune placinte cu sunca si cascaval pe care le-am mancat vreodata....
Le-am ochit cand am fost la Felix, in concediu si am zis ca si eu le pot face. Si le-am facut!
Ce sa mai zic, o bunatate de placinte, care pe deasupra sunt si sanatoase, fiind prajite fara ulei, in tigaie teflonata (respectiv Hot-pan).
Aluatul l-am facut la masina de paine, deci munca 0, iar apoi, tigaia asta care mi-a devenit tare draga a facut aproape totul..:)))
Nu ai fum in casa de la tigaia cu ulei incins, ca de obicei, nu te coci nici langa aragaz pana termini placintele si faci si economie de ulei, in vremurilea astea de criza..:)))
Vi le recomand cu mare drag ..Pana le faceti voi, uite ca va servesc eu....
Preparare Placinte cu sunca si cascaval
Se pun toate ingredientele in masina de paine sau intr-un castron. Daca e nevoie mai adaugati faina, respectiv apa calda, dupa cum cere aluatul, ca sa fie nici prea moale, nici prea tare...:))
Se framanta bine si se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul, adica vreo ora si jumatate.
Cand e dospit, se unge masa sau blatul de lucru cu ulei si se imparte aluatul in bucati egale, cat pentru o placinta.
Se face o forma rotunda cu sucitoarea si se pune o gramajoara de umplutura (cascaval+sunca amestecate) in mijloc, care se acopera rapid cu marginile placintei. Se intoarce invers si se apasa cu grija cu sucitoarea, pentru a-i da din nou forma rotunda si pentru a o aplatiza putin.
Se coace in tigaie teflonata, unsa doar cu putin ulei : o ungem doar la prima placinta!