alinutzika

1

Bucataras
incepator

Galgau

Bucataras din 26.02.2011

RETETE241
PRIETENI97
Retete

Omleta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2012

Se bat ouale spuma cu sarea, apoi se adauga branza. Se prajeste in tigaie teflonata, fara pic de ulei. Se serveste cu salata de cruditati sau muraturi.  

Ciorba de porc a la grec

In Ciorbe la 6 Ian 2012

Se toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic. Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni, se umple oala cu apa, dar nu chiar pana sus. Se adauga otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga...

Ardei copti umpluti cu cascaval , in sos de salvie la cuptor

In Mancaruri de legume la 2 Ian 2012

Se baga cate o bucata de cascaval in fiecare ardei si se sareaza. Pe fundul unei tavi se pun cateva bucatele mici de unt si cateva firisoare de salvie. Se pun deasupra ardeii. Peste ei se pun iarasi bucatele de unt si salvie tocata marunt. Optional, langa ardei se pun si bucatele de piept de...

Nasturasi cu lapte condensat

In Prajituri la 29 Dec 2011

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema. Se amesteca faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si se pune peste crema de unt. Se framanta pana se obtine o biluta moale. Se tine 30 de minute la rece. Se formeaza bilute care se pun in tava si care se apasa apoi cu...

Cornulete cu dulceata din coji de lubenita si rahat

In Prajituri la 29 Dec 2011

Laptele caldut ,se amesteca cu zaharul si drojdia. Faina se amesteca cu o lingura de lemn cu untura .Adaugam apoi laptele si oul . Lasam la dospit. Se taie apoi aluatul in forma dorita, se pune dulceata sau rahatul si se ruleaza. Se coc la foc mediu. Reci, se pudreaza cu zahar.

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 29 Dec 2011

Se freaca bine untul cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos. Se formeaza bilute in mijlocul carora se poate pune o aluna sau stafide. Se dau prin nuca de cocos ramasa.

Salata de ton cu maioneza

In Salate la 28 Dec 2011

Tonul se scurge de surplusul de ulei si se amesteca cu maioneza, apoi se condimenteaza dupa gust. Puteti face maioneza dintr-un galbenus crud sau fiert, amestecat cu putin mustar.  Adaugati ulei treptat, ca sa nu se taie.

Prajitura Tosca

In Prajituri la 28 Dec 2011

Batem albusurile spuma ,adaugand pe rand zaharul. Adaugam apoi  nuca de cocos si macul. La urma punem si praful de copt si faina, amestecand usor. Se da la copt la 180 grade, pt aproximativ 20-25 de minute. Pana se coace blatul, pregatim crema: punem laptele la fiert. Amestecam...

Prajitura indragostita

In Prajituri la 26 Dec 2011

Se face un blat cu ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei, apoi praful de copt, faina, iar la urma, cacoa. Se da  la copt. Pana se coace blatul, se face crema. Se pun la fiert 400 ml lapte. Cu restul de lapte se...

Pancove

In Dulciuri la 16 Dec 2011

Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz. Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de...

Supa de cartofi cu carnati afumati

In Supe la 16 Dec 2011

Se toaca ceapa, ardeiul, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei de masline. Se adauga carnatul taiat, si se lasa la prajit toate acestea, la foc mic. Cand sunt calite bine, se adauga cartofii, taiati cubulete. Se mai lasa putin la prajit (5 minute), avand grija sa nu se...

Salata de fructe din compot + banane

In Salate la 16 Dec 2011

Se golesc compoturile intr-un vas, se amesteca cu bananele taiate rondele, apoi se pun in farfurii individuale.  

Biscuiti marmorati

In Prajituri la 14 Dec 2011

Se amesteca la robot untul cu zaharul pudra. Se adauga oul, vanilia, coaja de portocala si lamaie si praful de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si se amesteca cu mana. Eu am impartit aluatul in 2: o parte am lasat-o alba, simpla, iar in alta am pus cacao. Am amestecat usor cele doua...

Paine in vas roman

In Piine la 12 Dec 2011

Ingredientele de mai sus se pun in ordinea scrisa in cuva masinii si se selecteaza programul pentru aluat cu drojdie (la mine e programul 11). Daca nu aveti masina de paine, framantati cu mana. Se intinde aluatul dospit pe masa infainata, se da forma dorita si se pune in vasul de lut, tinut in...

Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post

In Mancaruri de post la 9 Dec 2011

Salam de biscuiti reteta Se pune intr-un vas o cana mica de apa + zaharul , pe foc. Se fierb putin impreuna cu zeama de lamaie si apoi se adauga cacaoa. Se incorporeaza si margarina. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile, apoi  biscuitii, sfaramati mai grosier, stafidele si nuca . Se...

Pizza Salami

In Pizza la 6 Dec 2011

Se framanta bine urmatoarele ingrediente: faina, sarea, apa calda, drojdia, uleiul. Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se unge aluatul cu ketchup se pun feliile de salam,  ardeii taiati grosier, maslinele (porumbul), feliile de ciuperci si...

Langosi cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2011

Se amesteca ingredientele, apoi se framanta bine. Daca mai e nevoie, adaugati faina, astfel incat sa rezulte un aluat mai moale. Se lasa la dospit aproximativ 1 h-1,30 h (depinde de temperatura din casa). Se unge masa cu ulei si se imparte aluatul in bile egale. Mie mi-au iesit 10 bile,...

Branza topita de casa

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2011

Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen. Untul se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand e topit se adauga branza, amestecand bine cu telul de...

Mozzarella de casa

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2011

Laptele se pune intr-o oala si se lasa de seara pana dimineata, sau de dimineata pana seara la temperatura camerei. Dupa ce se scurge acest timp, puneti oala cu laptele la foc mediu impreuna cu zeama de lamaie. Veti observa dupa cateva minute ca laptele incepe sa se lege si sa formeze un fel...

Fasole grasa cu legume si carnati trandafir

In Mancaruri de legume la 27 Noi 2011

Se fierbe fasolea. Prima apa se arunca si se pune iar la fiert in apa clocotita, adaugand 1 morcov intreg si 1 ceapa+ dafinul. Cand e aproape fiarta, adaugam si sare. Intre timp, tocam ceapa si ardeii si ii calim in 2 linguri de ulei, la foc slab.Cand legumele sunt calite, adaugam rosiile...

Pulpe de pui in crusta crocanta si picanta

In Pui la 23 Noi 2011

Pulpele se fierb 10 minute (din momentul fierberii!). Cu apa ramasa faceti o supica buna de taietei sau galuste. Pulpele se curata de piele si se cresteaza in 3-4 locuri. Se pune laptele intr-un vas si se adauga condimentele. Se pun si pulpele in vas si se dau la frigider pt cel putin 2 ore....

Tort pentru parintii mei

In Torturi la 22 Noi 2011

Intr-o tava ale carei margini se pot scoate se asaza un rand de piscoturi, care se insiropeaza cu compot. Se bate frisca si apoi se amesteca cu iaurtul. Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se amesteca cu frisca si iaurtul. Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi. Se...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 21 Noi 2011

Se pun la fiert pulpele. Daca e nevoie se spumeaza. Se adauga 1 morcov taiat rondele si ceapa intreaga+telina. Intre timp se pune la calit in ulei celalat morcov, ras. Se fac galustele: se bat cu furculita ouale, se adauga bicarbonatul si grisul. Scoateti pulpele si ceapa din supa....

Tocanita de cartofi

In Mancaruri de legume la 20 Noi 2011

O sa va explic asa cum mi-a explicat ea. Pui intr-o oala incapatoare cartofii curatati de coaja si taiati rondele, cu o parte mai subtire si una mai groasa. Capetele subtiri o sa se sfarame si o sa dea consistenta mancarii, iar cele groase o sa-i dea aspect..:)) Tai si morcovul rondele...

Iaurt cu fructe tropicale, struguri si clementine

In Dulciuri la 20 Noi 2011

Se amesteca iaurtul cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga fructele si esenta de vanilie. Se serveste cu multa pofta!

Chec cu dovleac (ludau) copt

In Prajituri la 20 Noi 2011

Se coace dovleacul la cuptor, iar dupa ce e copt,  se scoate miezul si se mixeaza ca un piure. Se amesteca bine toate ingredientele. Se pune compozitia  in tavile de chec si se presara deasupra nuca. Se da la cuptor si se coace la foc mic aproximativ 50 de minute. Rece, se...

Piept de pui cu amestec de legume mexican la Hot-pan

In Pui la 18 Noi 2011

Se bat putin cu ciocanul de snitele bucatile de piept de pui si se condimenteaza. Se pune untul in tigaie, iar cand e aproape topit, se adauga amestecul de legume. Se lasa la temperatura mica, ca legumele sa se caleasca, nu sa se prajeasca. Daca e nevoie, pe parcurs, adaugati si putina apa....

Penne cu pesmet

In Penne la 18 Noi 2011

Se fierb pastele si se strecoara. Se pune intr-un vas pesmetul, cu zaharul si uleiul, la foc slab, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul vasului, ca ii da un gust amar. Lasam pe foc slab aproximativ 5 minute si apoi luam pesmetul  si-l amestecam cu macaroanele.  

Lipii libaneze de casa

In Piine la 18 Noi 2011

Intr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred). Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul devine elastic si nelipicios. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (circa 1 1/2 h). Cand e...

Salata de varza murata

In Salate la 16 Noi 2011

Se taie varza fideluta. Se stropeste cu 1-2 linguri ulei (depinde de cantitate). Se amesteca bine si se serveste cu mare pofta.

Afisate 91 - 120 din 241 retete    

Postari recente

publicat la 02.02.2013

O noua sansa

publicat la 07.12.2012

Carnati de casa

publicat la 28.10.2012

Omleta-sandvis

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]