Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post

de alinutzika in Mancaruri de post, 9 Dec 2011 | 8060 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Un dulce rapid, gustos si aspectuos.... L-am pregatit pentru cercul pedagogic care a avut loc de curand la noi in scoala.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 g biscuiti simpli
  • 250 g margarina, 
  • 150 g zahar, 
  • 300 g nuci prajite si taiate bucatele mai mari,
  • 4 linguri de cacao,
  • 2 linguri zeama de lamaie, 
  • 1 lingura coaja de lamaie/portocala,
  • 1 lingura rom, 
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post:

Salam de biscuiti reteta

Se pune intr-un vas o cana mica de apa + zaharul , pe foc. Se fierb putin impreuna cu zeama de lamaie si apoi se adauga cacaoa. Se incorporeaza si margarina. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile, apoi  biscuitii, sfaramati mai grosier, stafidele si nuca . Se rupe o bucata de folie alimentara de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu nuca de cocos. Se rastoarna compozitia pe folie, se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Din compozitie puteti forma doua batoane de salam. Se da prajitura la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de post