Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post

de alinutzika in Mancaruri de post, 9 Dec 2011 | 8232 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Un dulce rapid, gustos si aspectuos.... L-am pregatit pentru cercul pedagogic care a avut loc de curand la noi in scoala.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 g biscuiti simpli
  • 250 g margarina, 
  • 150 g zahar, 
  • 300 g nuci prajite si taiate bucatele mai mari,
  • 4 linguri de cacao,
  • 2 linguri zeama de lamaie, 
  • 1 lingura coaja de lamaie/portocala,
  • 1 lingura rom, 
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post:

Salam de biscuiti reteta

Se pune intr-un vas o cana mica de apa + zaharul , pe foc. Se fierb putin impreuna cu zeama de lamaie si apoi se adauga cacaoa. Se incorporeaza si margarina. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile, apoi  biscuitii, sfaramati mai grosier, stafidele si nuca . Se rupe o bucata de folie alimentara de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu nuca de cocos. Se rastoarna compozitia pe folie, se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Din compozitie puteti forma doua batoane de salam. Se da prajitura la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta - de post